Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Trzeszczenie , jakies wasze sugestie co to moze byc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie wiec zaczeło mi trzeszczec cos z prawej strony. Dzieje sie to jak jade , jak stoe, jak jade na biegu , jak sie kulam na luzie. Nawet przy wsiadaniu pasażera z prawej strony trzeszczy.

Jakieś pomysły wasze co to moze byc. Moze łącznik stabilizatora hmm ?

Opublikowano

nie masz przypadkiem założonych tanich zamienników amortyzatorów ja kiedyś założyłem do przodu amortyzatory GH na przód jakoś na jesieni a juz w zime przy dużych mrozach zaczął skrzypieć amortyzator z jednej strony z drugiej był ok...ale im było bliżej wiosny i robiło się cieplej trzeszczenie zmniejszało się aż w końcu ucichło...

Opublikowano

no to dziwne bo mam boge-sachs i też mi skrzypi :/ a najbardziej jak kręcę kierą może mam łożyska amorków wywalone dałem za sztukę 20zł

Opublikowano

Wahacze(zapewne dolne) na 90%(10% w razie W). Mam to samo, jest to bardzo irytujące. :wallbash: W szczególności jak jedziesz wolno przez dziurawe miasto. Smarowałem silikonem w spary ale nic nie pomogło.

Opublikowano

weż strzykawke z igła zaciągnij oleju i wstrzyknij przebijąjąc gume na sworzniu wachacza, tak żeby nasmarować sworzeń, u mnie pomogło teraz cisza

Opublikowano

u mnie wahacz górny do wymiany i pomogło z jednej strony druga też juz do wymiany ale jak narazie ratuje się wd40 pomaga na jakiś czas i nic nie skrzypi

Opublikowano

miałem to samo znaczy w ten wekend zaczał mi skrzypiec bardzo górny przedni prawa strona.Zamówiłem za 55 zł MS z allegro i zobaczymy co bedzie i jak sie spisze.Ale dziwi mnie to ze wahacz wyglada inaczej od starego jest jakby połokrągły a ten stary taki bardziej prosty.Ale pewnie to żadna rożnica chociaż podpada mi to.Ja złapałem łapa za wahacz i przekre3cełem na boki reka i skrzypiał jak diabli.Mam go juz ale jutro zmienie bo mi sie dzis nie chce:)

Opublikowano

na 90% zawieszenie.

:polew:

Moze łącznik stabilizatora hmm ?

na początek to bym właśnie wymienił

Opublikowano

na 90% zawieszenie.

:polew:

Moze łącznik stabilizatora hmm ?

na początek to bym właśnie wymienił

łącznik to nie element zawieszenia??? :polew: :polew: :wallbash:

Opublikowano

witam. moze ktos jakies foti zamiescic gdzie dokladnie wbijac te szczykawe? jaki olej mam tam dac, czy silnikowy 10w40 sie nadaje??ile tego wstrzyknac???

z gory dzieki za pomoc

Opublikowano

jaka ilosc tego 10w,az zacznie wyciekac?? lepszy olej czy moze jakis smar albo cos innego??

Opublikowano

zdejmujesz gume nakładasz smar i zakładasz gume:)

to juz jej pozniej nie zalozysz jak potrzeba i dostanie sie woda i po koncowce

Opublikowano

Łukaswz co ty wygadujesz:)Gume trzymaja dwa zabezpieczenia. je sie zdejmuje i gumka schodzi:) oczywiscie sworzen musi byc wybity.Poxniej mozna nałozyc samaru pokrecic w kazda strone i potem załozyc gume zabezpieczenia i po robocie:)

Opublikowano

zabezpieczenie to przewaznie zwinięty drut, watpie czy zalozysz to pozniej tak samo. Lepiej wstrzyknąc gęsty olej i napewno mniej roboty.