Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Którą V6 wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Paput boi się turbiny jak diabeł święconej wody.

a co dopiero dwóch turbin :naughty:

jak turbiny siądą to jest powód zeby włożyć coś wiekszego :good: :good: :good:

Opublikowano

Też tak uważam :kox:

Opublikowano

moskal mieliśmy upalić Ese w Bukowinie i uja wyszło, alkohol był ważniejszy :kox::decayed:

Prawda jest taka że S4 odpycha większość osób które nie są głębiej w temacie swoimi kosztami i eksploatacją dlatego wybierają zwykłe Vki o dużo gorszych osiągach a o podobnym spalaniu.

U mnie w 2.6 mam cały czas spalanie na fisie 12,5l ale jeżdżę TYLKO po mieście i na krótkich odcinkach - to jest spalanie przy normalnej jeździe.

Da się zejść nawet do 10 litrów ale to wtedy jazda do 2000 tys/obr i Cię emeryci wyprzedzają :polew:

Ja żałuje że nie zdecydowałem się na zakup w 2006r 2.8 V6 30V z Q ale wtedy jeszcze nie byłem na forum i człowiek się nie znał :wallbash:

Teraz bez dwóch zdań kupił bym 2.7 Bit :kox:

Opublikowano

Też tak uważam :kox:

ja tez :decayed: bo co jest lepsze od duzej mocy ??

Jeszcze wieksza moc :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano

jak nie 2.7 bt to 1.8 T i zmiana turba soft i juz bedziesz zadowolony

Opublikowano

żebyś wiedział :decayed: ale w przyszłości kto wie :gwizdanie: może będzie esa :decayed:
Opublikowano

eSa to chyba najwlasciwszy kierunek wszystkich modow:D

ja poki co jezdze tym co mam, a potem jako 2 biore eSssse

a fakt fatem 2,8 i 2,7bt to bardzo podobne silniki,

kolega w b4 cuope jest wlasnie w fazie zmian 2,8 na 2,7bt i az tak duzo rzezby nie ma ze swapowaniem :good:

Opublikowano

jestem za 2,8 pojezdzilem troche quattro kolegi w b4 coupe z lpg i fajnie sie te 2,8 zbieralo,a bylo to te slabsze 174km

w a4 193km juz dobrze musza smigac,a i wyposazenie w 2,8 z reguly jest juz na duzym wypasie i czesto Q :kox:

...niestety nie zawsze z tym wyposażeniem tak jest. Ja w mojej polifcie 2.8Q miałem zwykłe fotele, nie kubki i korbki z tyłu.... ale za to szyber był..:D

Opublikowano

A ja Wam powiem, że przesiadłbym się chętnie jeszcze do C4 2,2t w quatro ze swojej ACK :hi:

Mam przejściowe (mam nadzieję) problemy z finansami i bronię się jak mogę przed sprzedażą swojej pociechy i jak mi się uda to chyba zagazuję.

Niedawno gdzieś widziałem w operacji tuning rs4 i koleś się wypowiadał, że głowice przekładali z 2,8 30v, ale niestety nie usłyszałem dlaczego...

Opublikowano

Niedawno gdzieś widziałem w operacji tuning rs4 i koleś się wypowiadał, że głowice przekładali z 2,8 30v, ale niestety nie usłyszałem dlaczego...

wieksze kanały :wink4:

Opublikowano

jesli ktoś ma wątpliwości że 2.4 nie jedzie nawet w budzie a6 ładnie pomyka

Opublikowano

ło k@rwa :blink:

Opublikowano

ja mam 2,8 Quattro 174KM juz ponad 2 lata i jestem zadowolony jak z zadnego innego auta!!! polecam jak najbardziej. jest mniej awaryjna niz 2,8 193KM i 2,6. jesli chodzi o spalanie :) zalezy jak noga na gazie lezzyyy. ale ja po dlugich przemysleniach, forach itp... wybralem miedzy tymi trzema co podales, ta ostatnia...oczywiscie w Quattro...

zagazowana tez jest i z powiem ze duzej roznicy jesli chodzi o przyspieszenie itp, miedzy gazem a benzyna nie ma :) spalanie gazu miedzy 12 - 15 litrow powyzej 170 to juz na benzyne przelaczam :D

polecam !!!!!!! 2,8 V6 Quattro ... a ktora wersja, to od Ciebie zalezy

Opublikowano

ameryki tym filmikiem nie odkryłeś :wink4:

Opublikowano

dowartościował sie :polew: :polew:

Opublikowano

tak jak cały battalion dowartościowuje kopciuchy tak w tym dziale warto podsuwać pomysły na bezyniaczki
Opublikowano

tak jak cały battalion dowartościowuje kopciuchy tak w tym dziale warto podsuwać pomysły na bezyniaczki

:decayed:

Opublikowano

Martin owszem AAH jest dobrym silnikiem, ale po pierwsze przy ACK zostajesz daleko w tyle, po drugie to nie wiem skąd opinia, że jest niby mniej awaryjny niż 30v...

Stara poczciwa jednostka V6, ale bez rewelacji. Ostatnio nawet w Płocku złapałem się swoim avantem z zadbanym sedanem w manualu (ja automat) i kolega od raz udczuł różnicę :naughty:

Opublikowano

Jak A6 2,4 v6 250km/h leci to nie wiem ile ja swoją A4 z silnikiem ACK 2.8 193 km bm poleciał :D Chociaż tam przebieg mały.... Jestem ciekaw czy moja A4 by poleciała tyle co ta A6 :D

Opublikowano

Jak A6 2,4 v6 250km/h leci to nie wiem ile ja swoją A4 z silnikiem ACK 2.8 193 km bm poleciał :D Chociaż tam przebieg mały.... Jestem ciekaw czy moja A4 by poleciała tyle co ta A6 :D

przeciez to tylko i wyłącznie zależy od skrzyni , mocy jest wystarczająco :wink4: