Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wymiana wahacza (BANAN)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poluzowac ławe z tej strony z której bedzie demontowany wahacz. brecha naciagnąć w dól i wyjdzie.

jedyna madra wypowiedz w tym watku wnoszaca cos do tematu

ilu to my mamy mechaników od zawieszeń kox a może odrazu poluzowac silnik ze skrzynią i zdjąć kierownice ?

nie wiem jak rozumiec twoja wypowiedz.

jesli ty masz swoje audi z czterech innych spawane to moze ci ta sruba wychodzi bez niczego...

Opublikowano

Ja najpierw wybiłem wahacz od strony koła, przekręciłem go i śruba wyszła bez opuszczania ławy

Opublikowano

poluzowac ławe z tej strony z której bedzie demontowany wahacz. brecha naciagnąć w dól i wyjdzie.

ilu to my mamy mechaników od zawieszeń kox a może odrazu poluzowac silnik ze skrzynią i zdjąć kierownice ?

jesli ty masz swoje audi z czterech innych spawane to moze ci ta sruba wychodzi bez niczego...

Bardzo dobrze Mariusz powiedziałes :good: pozdrawiam

Opublikowano

Bardzo dobrze Mariusz powiedziałes :good: pozdrawiam

Przyjedz do mnie i zobaczysz jakie to proste i założę się że będziesz czerwony jak Tobie wyjmę śrubę bez odkręcania nawet z tym twoim nie spawanym nie bitym nigdy autem z 96roku :):hi:

Opublikowano

moze u Ciebie masz jakies inne mocowania to wychodzi lepiej. moze inne sanki albo na jakichs grubszych tulejkach zamontowane.

ja wyciagalem te wachacze juz po 2 razy z obu stron i zawsze musialem chociaz pol centymetra odchylic sanki w dol. z prawej strony sruba zahacza o przewody paliwowe a z lewej juz nie pamietam.

Opublikowano

dokladnie :naughty: tez tak robilem

Opublikowano

A da rade wymienić banana podnosząc Audi na zwykłym lewarku z jednej strony???

Chciałbym zrobić to sam... od czego zacząć???

Opublikowano

Absolutnie nie można wymieniać wahaczy trzymając Audi na zwykłym lewarku :no: .

Podnieś auto na lewarku, następnie podstaw jakieś pustaki lub coś innego solidnego z czego Audi nie spadnie.

Resztę info co masz robić znajdziesz w dziale Warsztat.

Opublikowano

Wymieniłem banana w jakieś 30-40 minut. Robiłem to pierwszy raz :tongue4: Wystarczy śrubę wybijać pod kątem przy użyciu solidnego śrubokręta i młotka. Troszkę zabawy z tym jest, ale, co najważniejsze, jest to wykonalne w domowych warunkach. Nawet kanał nie jest potrzebny ;)

:hi:

potwierdzam , robiłem tak 2 komplety

Opublikowano

becio2004

Dzięki.

Opublikowano

dzisiaj wymianialem jedną strone i wystarczy brecha i naciągnąc sanki i sruba wychodzi. Nic nie trzeba odkręcać ani ucinac nie mówiąc o młotku.

Opublikowano

Ja jak dobrze pamiętam to wyciąłem starą o nową włożyłem z drugiej strony,także następna wymiana bez kombinowania :hi: