MarcinGg Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 czesc wszystkim mam takie pytanie jak sprawdzic czy popychcacze sa juz do wymiany czy wystarczy szczeliniomierz po zdjeciu pokrywy zaworow jakie powiny byc prawidlowe szczeliny i czy mozna je wyciagnac tak jak sie kiedys robilo w starszych autach bez zdejmowania walka rozrzadu tylko wydlubujac je ? pomozcie koledzy z gory dzieki
paweu1 Opublikowano 17 Marca 2011 Opublikowano 17 Marca 2011 Według książki str 55, popychacze sprawdza się na gorącym silniku, po naciśnięciu popychacza drewnianym klinem, luz między popychaczem a wałkiem nie powinien być większy niż 0,2mm. Myśle, że wystarczy posłuchać jak chodzi na zimnym silniku, jęsli głośno klekocze, to warto wymienić. Do wymiany popychaczy trzeba zdjąć wałek rozrządu. poczytaj http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=107218.0;highlight=popychaczy Jaki masz przebieg?
MarcinGg Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Opublikowano 18 Marca 2011 klekot jest wlasnie ale nie wiem czy taki zeby wymieniac popychacze a przeieg 260 t km wedlug licznika
rosek89 Opublikowano 18 Marca 2011 Opublikowano 18 Marca 2011 jeśli klekoczą popychacze to lepiej wymienić. a jesli nie to lać ON i jazda
MarcinGg Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Opublikowano 18 Marca 2011 a jaki jest tego koszt i skad najlepiej kupywac
Grzesiekkbc Opublikowano 18 Marca 2011 Opublikowano 18 Marca 2011 Szklanki INA na alledrogo chodzą od 15zł/szt tylko nie wiem czy to ori.
MarcinGg Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Opublikowano 20 Marca 2011 wlasnie pod b5 tdi nie widzialem ;/ albo zle szukalem skoro mowisz ze sa to poszukam dokladniej pozdr
rikardo Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 wlasnie pod b5 tdi nie widzialem ;/ albo zle szukalem skoro mowisz ze sa to poszukam dokladniej pozdr Nie oszukuj się za 15 zł jakość tych szklanek będzie słaba. W tych elementach ważna jest tolerancja pasowania dlatego dobrej jakości część nie da się kupić za takie pieniądze.
hubipl9 Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 Niedawno miałem robione szklanki i u RK Niedziałka komplet do 1.9 tdi avg kosztował 245 zł plus wypada jeszcze kupić nową uszczelkę pod pokrywę zaworów.
Rekomendowane odpowiedzi