Robert0392 Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 witam. pam problem z wskaźnikiem od paliwa... kupiłem 2 licznik za prawie 300zl i nic... przy tym staryum liczniku jeszcze sie troche podniosła a przy tym nowym juz wogóle.. byłem u elekttryka i powiedział ze to licznik to kupiłem inny i nadal nic. co moze byc przyczyną??
Robert0392 Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Opublikowano 22 Marca 2011 taki jak był orginalnie z pełnym fisem[br]Dopisany: 22 Marzec 2011, 20:52_________________________________________________nikt mi nie pomoże?? moze ktoś miał podobny problem??
Obsession Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 a rezerwa się świeci? może coś z pływakiem?
Robert0392 Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Opublikowano 22 Marca 2011 tak na fisie cały czas rezerwa... elektryk mi mostkował tą kostke od baku i powinna wtedy wskazówka iść na maxa ale nie szła na tym nowym liczniku tez nie idzie ;(
DeeJay_Kill Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 to w takim razie szukajcie przerwy w kablach, ale najpierw sprawdźcie na vagu, czy coś pokazuje na rezystancji pływaka.
Robert0392 Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Opublikowano 25 Marca 2011 od baku do licznika jest wszystko ok z kablem jest napięcie w nim...
wrhz Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 Zrob test VAGiem licznika i bedziesz wiedział wszystko czy licznik czy do licznika nie dochodzi !!
pablo72 Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Kolego musisz dostac się do pływaka w zbiorniku paliwa wyjąc go na zewnątrz i oczyścic dwa styki które się tam znajduja i problem zniknie-20 minut roboty przy piwku!!!!!!powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!
Robert0392 Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Opublikowano 30 Marca 2011 PABLO72 dziękuje za rade gdybym wiedział o tym jaiś 3 tygodnie temu to pewnie miałbym 300zl w kieszeni BYŁ KABELEK POLUZOWANY mimo to DZIĘKUJE CI
Scyzor1968 Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Mam podobny problem Gdy mam zatankowany zbiornik do pełna wskazówka pokazuje ful po przejechaniu ok 900km jest w połowie i nie wiem ile mam jeszcze paliwa by się zatankować. Nie wiem gdzie leży problem może z kolegów miał ktoś podobna sytuację Będę bardzo wdzięczny za wszelką informacje .
msuchecki90 Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Głowny problem to pływak jak w 90% przypadków , zrób test vagiem licznika i zobacz czy działa jesli tak to kwestia pływaka
Scyzor1968 Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Bardzo przepraszam ale nie wiem o co chodzi z tym testem Vagiem licznika może ktoś mi to wyjaśni Jestem poczatkujacy
burus2 Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 podłączasz waga wchodzisz jeśli dobrze pamiętam we wskażniki instruments 17 i robisz test wskaźników czy dobrze wskazówki wskazują i chodzą podświetlenie brzęczek i takie tam
Arturoo Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Bardzo przepraszam ale nie wiem o co chodzi z tym testem Vagiem licznika może ktoś mi to wyjaśni Jestem poczatkujacy podjedź na spota w Twojej okolicy i ktoś na pewno Ci pomoże (w kwestii vag'a)
peklysz Opublikowano 2 Marca 2012 Opublikowano 2 Marca 2012 Witam, podłączyłem Vag Coma 2.5 zrobiłem test liczników ( problem ze wskazaniem poziomu paliwa) pływak ok. Mam pytanie jak ustawić faktyczny poziom paliwa Vagem, z góry dziękuje
Zbigniew_Majkowski Opublikowano 2 Marca 2012 Opublikowano 2 Marca 2012 Witaj, Ustawienia faktycznego stanu w zbiorniku najlepiej robić na pełnym baku. Trzeba trochę pobawić się adaptacją wskazań. Poszukaj na forum, było na 100%. Teraz za bardzo nie mogę pomóc. Wieczorem jak wrócę do mieszkania to poszukam tematu. PS jestem na podobnym etapie co i ty z tym że ja walczę z licznikiem od A6 (tak, zamiast oryginalnego od A4) i mam coraz większą ochotę wywalić go na zbity pysk...
evangelion69 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Opublikowano 17 Czerwca 2012 A u mnie wskazówka poziomu paliwa zatrzymuje się losowych miejscach... Jak się nie podnosi to wystarczy stuknąć w zegary i łapie odpowiednie wskazanie. Da się to jakoś naprawić po wyjęciu zegarów?
Rekomendowane odpowiedzi