ksiu85 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Zobacz też Bodzio są nie drogie wiem że jakość nie powala ale do dwóch tysi kupisz zestaw Tylko niekupuj Bodzio bo to szmelc jak ..... wiem bo sam kupilem rok temu i wogole niejestem zadowolony :sick3: moze sa tanie ale do jakosci to im wiele brakuje a ta zwykla plyta pilsniowa poprostu strach ze niedlugo sie rozpadna :thumbdown:
Kazik123 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 od dzieciaka działam w branży drzewnej ( schody, drzwi no i meble) i na targach w Poznaniu rozmawiałem z pracownikami z "Bodzio" tam liczy sie tylko zysk i ilość, a nie jakość i zadowolenie klienta. Jak już kupować to Vox, Jafra, Selva :> a tak na serio poszukaj w swojej okolicy firmy która wykonuje kuchnie i zabudowy z płyt wiórowych to skręcą ci zestaw pod wymiar i kolor do tego gotowe drzwiczki i po sprawie. Zestaw jaki opisałeś to weekend pracy + jedno popołudnie na spisanie wymiarów płyt do pocięcia i oklejenia rantów. Ważne aby skręcić je na konfirmaty ( specjalne śruby do płyt wiórowych) a nie jak niektórzy na wkręty do płyt gipsowych Prawda jest taka że meble wykonane na zamówienie będą bardziej trwałe niż z fabryki.
bialy986 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Na listę niepolecanych mebli dodał bym jeszcze meble ze sklepu Jysk.Kupiłem szafę do pokoju na drobne ciuchy.W sklepie wydawał się być solidna,natomiast w domu po złożeniu masakra,rozpada się,kiedyś za mocno szarpnąłem i szuflade wyrwałem z zawiasów Pozostałe meble są z Ikea -ładne,funkcjonalne,szybki montaż i cena znośna.
Wandej Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Opublikowano 27 Marca 2011 od dzieciaka działam w branży drzewnej ( schody, drzwi no i meble) i na targach w Poznaniu rozmawiałem z pracownikami z "Bodzio" tam liczy sie tylko zysk i ilość, a nie jakość i zadowolenie klienta. Jak już kupować to Vox, Jafra, Selva :> a tak na serio poszukaj w swojej okolicy firmy która wykonuje kuchnie i zabudowy z płyt wiórowych to skręcą ci zestaw pod wymiar i kolor do tego gotowe drzwiczki i po sprawie. Zestaw jaki opisałeś to weekend pracy + jedno popołudnie na spisanie wymiarów płyt do pocięcia i oklejenia rantów. Ważne aby skręcić je na konfirmaty ( specjalne śruby do płyt wiórowych) a nie jak niektórzy na wkręty do płyt gipsowych Prawda jest taka że meble wykonane na zamówienie będą bardziej trwałe niż z fabryki. No wlasnie mam znajomogo stolarza ktory zabudowywal moim rodzicom kuchnie i jest naprawde za***iście Wiec chyba to bedzie najlepsze rozwiazanie tak jak piszesz :gwizdanie:
Kazik123 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 korpusy z płyt wiórowej, plecy płyta HDF, okucia firmy Blum ( dożywotnia gwarancja) fornty Mdf albo drewno wybór gotowych frontów jest taki że głowa mała, zawsze ,możesz poszukać w necie producenta frontów i tam zamówić a stolarzowi powiedzieć że znajomy handluje drzwiczkami i niech poda ci wymiary (tylko wymiary drzwiczek dopasować do korpusów bo nietypowe kosztuja majątek) Na takim mały przekręcie można zaoszczędzić pare groszy bo każdy stolarz dolicza narzut na zamówione elementy. Ja wykonuje schody, drzwi i meble w takim stylu: Uploaded with ImageShack.us
Tzieland Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 piekne schody jak będę kupował mieszkanie i je meblował to byc może się odezwę ale to jeszcze pare lat
Kazik123 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 polecam sie na przyszłość tylko terminy mam trochę długie, na dzień dzisiejszy przyjmuje zamówienia na przełom Lipca- Sierpnia
Tzieland Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 spoko ja i tak dopiero za kilka lat mysle o mieszkaniu, a na dobre meble mozna czekać taki okres
sancho80 Opublikowano 28 Marca 2011 Opublikowano 28 Marca 2011 fakt jest taki ze ciezko teraz o dobre meble... jestesmy z zona na etapie szukania mebli do salonu... wszedzie ceny wysokie a jakosc do d*py... do swarzedza, klose i bydgoskich jakos tak nie moge sie przemoc bo cene placi sie jak za markowe a jak sie dowiedzialem to meble sa zrobione z jakis plyt mdf czy innych z oleina fornirowa... takie nowoczesne meble niby o super jakosci... mam drzwi z forniru polskone i generalnie nie jestem zadowolony, raz musnalem odkurzaczem i od razu obite... najgorsze jest to ze teraz 90% producentow idzie na ilosc zamiast isc na jakosc... z mebli jeszcze ciekawe w drewnie maja meble mikolajczyk...ponoc cale z drewna...
Kazik123 Opublikowano 28 Marca 2011 Opublikowano 28 Marca 2011 ponoc cale z drewna... ponoc :> całe meble z drewna to bajer, wg prawa płyta wiórowa to też drewno ponieważ wykonana jest z wiórów i zrębek drewnianych, klient mojej firmy kupił włoskie meble i miały być w 100% drewniane złożył reklamacje i otrzymał właśnie taka informacje. Przykładowo meble kuchenne w 100% z drewna wykonuje "Fabryka Wnętrz" ale cena ok. 100 tys. bez sprzętu. Jeśli chodzi o drzwi " drewniane " od dużych producentów to większość z nich jest z płyty wiórowej lub Mdf a fornir ( cienka warstwa drewna naklejana na płytę) ma gr. około 0,6 MM dodatkowo słaby lakier UV, gdzie czas lakierowania drzwi liczy sie w minutach. Prawda jest taka że coraz większa ilość osób woli zamówić wyroby z drewna w małych firmach gdzie podstawą jest jakość, cena jest wyższa ale czas użytkowania o wiele dłuższy. Zawsze mowie Polak jest za biedny żeby robić dwa razy.
tomekkarauda Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Jak chcesz to dam ci namiary na stolarza z Płońska który zrobi ci taką fuchę po godzinach bo pracuje na stolarni ,a towar bierze odemnie z firmy gdzie pracuje . Powiem ci ze mamy teraz bardzo dużo roboty meble idą na Warszawę i jest popyt. Ostatecznie sam byś mógł sobie skręcić a kupić gotowe formatki.....http://www.lambud.pl/
Deko Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 od dzieciaka działam w branży drzewnej ( schody, drzwi no i meble) i na targach w Poznaniu rozmawiałem z pracownikami z "Bodzio" tam liczy sie tylko zysk i ilość, a nie jakość i zadowolenie klienta. Jak już kupować to Vox, Jafra, Selva :> a tak na serio poszukaj w swojej okolicy firmy która wykonuje kuchnie i zabudowy z płyt wiórowych to skręcą ci zestaw pod wymiar i kolor do tego gotowe drzwiczki i po sprawie. Zestaw jaki opisałeś to weekend pracy + jedno popołudnie na spisanie wymiarów płyt do pocięcia i oklejenia rantów. Ważne aby skręcić je na konfirmaty ( specjalne śruby do płyt wiórowych) a nie jak niektórzy na wkręty do płyt gipsowych Prawda jest taka że meble wykonane na zamówienie będą bardziej trwałe niż z fabryki. Co do tej Selvy to kolega popłynął za 2 tyś, które kolega chce przeznaczyć na umeblowanie całego pokoiku kupi może mały stolik kawowy po dużych rabatach :polew:
Kazik123 Opublikowano 30 Marca 2011 Opublikowano 30 Marca 2011 i to bardzo mały stolik, kilka razy robiłem wycenę mebli Selva :> oglądałem i naprawiałem meble Selva i z jakością włosi lecą w kulki, niektóre meble wykonane są na najwyższym poziomie jak Carpanelli, a niektóre przypominają meble wykonane przez stolarza w stodole
Rekomendowane odpowiedzi