Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] "Silver V" Q Etap II DONE !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

który z was specjaliści mechanicy forumowi wyjmie cały silnik aby wyjąć turbulum w 2.7 BIT jak padnie????? co słucham???

:polew:

Na pewno nie Ty.

tym bardziej nie ty
Opublikowano

który z was specjaliści mechanicy forumowi wyjmie cały silnik aby wyjąć turbulum w 2.7 BIT jak padnie????? co słucham???

wejdź na temat moskala i doczytaj ze da rade :wallbash: kiedys Ci pisałem na temat własnoręcznego dłubania w samochodzi jedni buduja domy drudzy smarują kanapki :gwizdanie: co do ferrari

http://jalopnik.com/5615366/the-worlds-first-twin+turbo-ferrari-enzo

TWIN TURBO, dalej myslisz ze wolnossak w ferrari to potęga :gwizdanie:

Opublikowano

TY TO TYLKO UMIESZ UŻYWAĆ MASZYNKI DO POSZERZANIA NADKOLI :polew:

Opublikowano

Ostatnio był na forum obalony mit jakoby trzeba było wyjmować motor do wyciągnięcia turba. Chyba w temacie moskala.

Opublikowano

Na pewno nie Ty.

tym bardziej nie ty

Ja już nie jednego swapa zrobiłem, to że Ty nie potrafisz i że nie spotkałeś mechanika, który potrafi wyjąć silnika zrobić nie znaczy, że takich nie ma.[br]Dopisany: 17 Sierpień 2011, 21:08_________________________________________________

Ostatnio był na forum obalony mit jakoby trzeba było wyjmować motor do wyciągnięcia turba. Chyba w temacie moskala.

Nawet jeśli trzeba by wyjąć silnik to nie jest to taka wielka filozofia jak się wydaje.

Opublikowano

Na pewno nie Ty.

tym bardziej nie ty

Ja już nie jednego swapa zrobiłem, to że Ty nie potrafisz i że nie spotkałeś mechanika, który potrafi wyjąć silnika zrobić nie znaczy, że takich nie ma.[br]Dopisany: 17 Sierpień 2011, 21:08_________________________________________________

Nawet jeśli trzeba by wyjąć silnik to nie jest to taka wielka filozofia jak się wydaje.

:polew: kurfffa normalnie mechanik :polew: zaraz pęknę "niejednego swapa zrobiłem" :polew:
Opublikowano

Pęknij, będzie spokój :naughty:

Opublikowano

Pęknij, będzie spokój :naughty:

EOT
Opublikowano

A później sprawdź ile osób do mnie przyjeżdżało żeby im z samochodem pomóc. Nie uważam się za mechanika ale z drugiej strony nie przeraża mnie wizja wyjęcia silnika bo nie raz już to robiłem.

Opublikowano

silnik w audi żeby wyjąć? :decayed: jedne z najprostszych silników do rozbiórki, 2-3 godziny i da radę wyjąć jak ktoś już kiedyś kręcił i wie o co chodzi. Ciężko się wyjmuję z tigry silnik jak się nie zna patentu, albo z jaguara to już wogole jedno z najbardziej pojebanych aut, ale nie z audi :kox:

Opublikowano

brak argumentów zastąpić szyda dobry pomysł arni :wallbash: :gwizdanie:

To nie szydera tylko riposta. Rozśmieszyło mnie, że dla kogoś argumentem może być to, że trzeba wyjąć silnik do wymiany turbiny (tym bardziej, że nie trzeba tego robić). Idąc tym tokiem - nie kupujmy nowszych aut bo tam żeby wymienić spaloną żarówkę, trzeba wyjąć lampę a żeby wyjąć lampę trzeba zdjąć zderzak.

Dla mnie to nie argument.

Opublikowano

brak argumentów zastąpić szyda dobry pomysł arni :wallbash: :gwizdanie:

To nie szydera tylko riposta. Rozśmieszyło mnie, że dla kogoś argumentem może być to, że trzeba wyjąć silnik do wymiany turbiny (tym bardziej, że nie trzeba tego robić). Idąc tym tokiem - nie kupujmy nowszych aut bo tam żeby wymienić spaloną żarówkę, trzeba wyjąć lampę a żeby wyjąć lampę trzeba zdjąć zderzak.

Dla mnie to nie argument.

dla mnie 2.7 Bit jest fajnym silnikiem tym bardziej że miałem okazje jeździć nim w poniedziałek, ale przeraża mnie koszt regeneracji turbin itp
Opublikowano

Drogi papucie, turbiny nie padają tak często.

Ale fakt, to największy wydatek jeśli chodzi o 2.7biTurbo.

Tyle, że jak padną zawsze można wymienić na większe :evil::)

Opublikowano

Drogi papucie, turbiny nie padają tak często.

Ale fakt, to największy wydatek jeśli chodzi o 2.7biTurbo.

Tyle, że jak padną zawsze można wymienić na większe :evil::)

tyle że kolega chce zmieniać całe auto, to jeśli tak to na auto z 2.7 Bit bym nie zmienił, jeśli jednak chodzi o sam silnik to na 2.7 sprawdzony taki jak np nosb sprzedawał bym zaryzykował
Opublikowano

Byłem przekonany, że chce silnik zmieniać tylko :doh1:

IMO to trochę bez sensu, w auto zainwestowane (np. środek), Q jest nic tylko swapować.

Rozumiem gdyby nie było quattro.

Opublikowano

a powiedz ze masz 2.5 tdi nikt się tym nie zainteresuje a powiedz 2.8 Benz porównaj reakcje

Jedyna moja reakcja na dźwięk 2.8 to .. " nie opłacalny kibel " :decayed:

Nissanki

Dobre Nysy to wychodziły w turbo :naughty:

Opublikowano

2 tygodnie temu gośc w Lubartowie wyciagnął turbo BEZ RUSZANIA, nie tyle wyjmowania , lub opuszczania tylko BEZ RUSZANIA silnika. Zapłaciłem za wymiane turbo 200pln robocizny + używane turbo z esy Ajaxa kosztowało mnie 300pln.

Oczywiście jesli bedziesz miał za***iście zapieczone śruby itp to trzeba ruszyć motor ale jesli wszystko pójdzie zgodnie z planem to nie ma takiej potrzeby.

Zresztą dla sprawnego mechaniora wyjecie 2.7TT to 3-4h roboty

Więc chłopcze , najpierw zapraszam do szkoły. Nie pieprz o rzeczach , o których nie masz pojęcia :cool1:

Akurat na tym forum pod względem wiedzy możecie razem z kolegą K2 , przyjechać i auto Armiemu wypucować raz w tygodniu , tak wasza wiedza w temacie aut jest rozległa. Opanowane : odkurzacz i jakieś megłajersy :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

dla mnie 2.7 Bit jest fajnym silnikiem tym bardziej że miałem okazje jeździć nim w poniedziałek, ale przeraża mnie koszt regeneracji turbin itp

Cos za coś , ja wole wsadzić drugie turbo ale mieć 300KM pod dópą :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Dobre Nysy to wychodziły w turbo :naughty:

Skąd on moze to wiedziec jak na słowo NISSAN pierwsze co przychodzi mu na myśl to Primera :decayed: :decayed: :decayed:

Żadnych turbin żadnych ON

tylko czysta moc proste rozumowanie

jak już to rs4 ale to w lotto wygrać muszę :confused4:

przecież rs to potęga przez turbo, gubisz sie w rozmysłach :wink4: czasy wolnossących siników pod wzgledem mocy skończyły sie juz dawno

Ferrali, Lambo Nissanki itp itd.. no fakt to nie jedzie i nawet byle TDI to objedzie

ok , potęga , tylko weź pod uwage jaka pojemność silnika masz w Ferrari/Lambo zeby uzyskać 500KM a RS to tylko 2.7 i 400KM. nie widzisz różnicy ????

Opublikowano

Akurat na tym forum pod względem wiedzy możecie razem z kolegą K2 , przyjechać i auto Armiemu wypucować raz w tygodniu , tak wasza wiedza w temacie aut jest rozległa. Opanowane : odkurzacz i jakieś megłajersy :naughty

spadłem z krzesła...

Opublikowano

Akurat na tym forum pod względem wiedzy możecie razem z kolegą K2 , przyjechać i auto Armiemu wypucować raz w tygodniu , tak wasza wiedza w temacie aut jest rozległa. Opanowane : odkurzacz i jakieś megłajersy :naughty

spadłem z krzesła...

wy sobie za to mozecie co innego wypolerować nawzajem taka wiedza wasza w tym temacie jest rozległa że wazelina leje się hektolitrami[br]Dopisany: 18 Sierpień 2011, 10:40_________________________________________________najlepiej jest poczytać na forum i potem powidzieć że turbo da się wyjąć bez wyjmowania silnika, nie mając kontaktu z z tym motorem więc mi tu nie pieprz
Opublikowano

spadłem z krzesła...

wy sobie za to mozecie co innego wypolerować nawzajem taka wiedza wasza w tym temacie jest rozległa że wazelina leje się hektolitrami[br]Dopisany: 18 Sierpień 2011, 10:40_________________________________________________najlepiej jest poczytać na forum i potem powidzieć że turbo da się wyjąć bez wyjmowania silnika, nie mając kontaktu z z tym motorem więc mi tu nie pieprz

Ale to turbo było wyciągane z auta moskala. Bez wyciągania motorni. Także kontakt jakiś tam był :decayed: