Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Pytanie do właścicieli A4 ADR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio troszkę polatałem po trasie zostałem zaskoczony negatywnie w kabinie jest dość głośno, przy prędkości 120km/h na V biegu obrotomierz wskazuje 3500 obr/min z moich obserwacji to raczej za wysokie obr.,podejrzewam że skrzynia biegów może być z innego silnika.

Prosił bym o sprawdzenie jak jest w waszych ADR ?

Opublikowano

No tak już jest ze przy 120 km\h trzeba podnieść głos do rozmowy , to nie jest A8 wiec moim zdaniem to normalne ... co do prędkości i obrotów był temat ... ja nie pamiętam jak przy 3500 obr jest ale ja przy 4000 orb\min mam 140 km\h , wiec wydaje mi się ze nikt nie grzebał przy twojej skrzyni :D

Opublikowano
  • Autor

No tak już jest ze przy 120 km\h trzeba podnieść głos do rozmowy , to nie jest A8 wiec moim zdaniem to normalne ... co do prędkości i obrotów był temat ... ja nie pamiętam jak przy 3500 obr jest ale ja przy 4000 orb\min mam 140 km\h , wiec wydaje mi się ze nikt nie grzebał przy twojej skrzyni :D

no tak przesiadłem się z 100 c4 i czuję się jak w golfie II z IV biegową skrzynią :facepalm:

Opublikowano

ja się przesiadłem z dieseli w zasadzie i tutaj też się czuję, jakby brakowało jeszcze jednego biegu :naughty:

Opublikowano

Musi byc krotka piatka zeby sie te 205 fabryczne rozbujal. Od 1.8T jest dluzsza skrzynia, mozna sprobowac zalozyc. Faktycznie brakuje w trasie dluugiej 6tki.

Opublikowano

Masz prawidłowa skrzynie u mnie jest podobnie jazda po autostradzie predkosciami 140-150 jest troche męczaca faktycznie brakuje 6 biegu i byłoby cacy.

Opublikowano
  • Autor

zarzuciłem wstępnie temat jaka skrzynka najlepiej załatwi sprawę w dziale napęd - będe kombinował wymianę strasznie jest to denerwujące..

Dzięki za wypowiedzi teraz jestem pewien że skrzynka jest org.

Opublikowano

pytalem kiedys o to ale nic z tym nie zrobisz :/ jak zalozysz dluzsza skrzynie to sie auto nie bedzie zbierac

Opublikowano

Moim zdaniem gra nie warta świeczki. :thumbdown:

Opublikowano

EEEE... To ja myślałem ze to coś z moim ADR jest nie tak, bo jest głośno przy większych prędkościach. A tu niespodzianka i nie tylko o mnie jest ten problem.... Pewnie to choroba ADR-ów :gwizdanie: A co do skrzyni to właśnie by się przydał jeszcze jeden bieg :gwizdanie:

Opublikowano

mi to szczegolnie nie przeszkaza. i tak niemam gdzie jechac wiecej niz 120 :polew:

Opublikowano

Trzeba było kupić auto z bardziej "wyciągniętymi" przełożeniami jak nie pasują obroty ... nie rozumiem po co kupować samochód skoro nie ma się komfortu z jazdy tym autem :) Wymienić skrzynie ... silnik od razu wymień he sory jak to brzmi cynicznie ale :wallbash:

To są silniki stosunkowo wysokoobrotowe i musi być głośno niestety. Przejedź się Hondą 1.6 czy 1.5 tam dopiero przydałby się 6 a nawet 7 bieg :) czerwone pole ponad 7 tyś obrotów - koleś mnie przewiózł Integrą na obrotach ponad 9 tysięcy to czułem się jakbym motorem jechał.

Opublikowano

co do skrzyni to właśnie by się przydał jeszcze jeden bieg :gwizdanie:

Sęk w tym, że pudło by nie chciało na tym jeszcze jednym biegu jechać

Opublikowano
  • Autor

Trzeba było kupić auto z bardziej "wyciągniętymi" przełożeniami jak nie pasują obroty ... nie rozumiem po co kupować samochód skoro nie ma się komfortu z jazdy tym autem :) Wymienić skrzynie ... silnik od razu wymień he sory jak to brzmi cynicznie ale :wallbash:

To są silniki stosunkowo wysokoobrotowe i musi być głośno niestety. Przejedź się Hondą 1.6 czy 1.5 tam dopiero przydałby się 6 a nawet 7 bieg :) czerwone pole ponad 7 tyś obrotów - koleś mnie przewiózł Integrą na obrotach ponad 9 tysięcy to czułem się jakbym motorem jechał.

nie pytam czy ktoś coś rozumi czy nie - dziwne by było gdyby wszyscy wszystko rozumieli :tongue4:

Opublikowano

ja mam w robo Octavie AXR na PD - tam dopiero jest głosno przy 130. ADR przy tej samej pręd. jest cichy jak mysz koscielna.

Opublikowano
  • Autor

Teraz to będe musiał to przemyśleć skrzynke bym miał za free - będe dumał

Dzięki za podpowiedzi

Opublikowano

dla mnie w porównaniu do 9 dieseli wcześniejszych jest poprostu głośniej przy takiej prędkości. mimo to nie mam zamiaru niczego wymieniać, bo to nie o to chodzi. samochód jest tak skonstruowany, żeby dobrze jeździł, a że jest głośniej to poprostu każdy model ma jakąś bolączkę.