Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi TT, 2.0TFSI, S-tronic, Bodykit TTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Waga robi swoje. No i to spalanie w S4 22L.

dlatego dziwie sie tym ktorzy to kupuja , jest tyle lepszych samochodow ktore nie dosc ze daja wiecej frajdy pala mniej to jeszcze jajaurywaja.

Z samej jazdy TTka bardzo podobal mi sie dziwk wydechu i praca skrzyni biegow :cool1:

Opublikowano

Z tego co pamiętam Malik miał w manualu.

Ludzie kupują TT z reguły jako drugi samochód. Dlatego jeśli ktoś potrzebuje osiągów i samochodu na codzień w jednym wybiera S4. Sam się zastanawiałem nad S4, ale zrezygnowałem.

Opublikowano

Panowie, opisuję subiektywne odczucia nt. ogólnopojętej "frajdy z jazdy". Jeździłem S4 przez 18 miesięcy dzień w dzień. TT zrobiłem na razie 1000km prowadząc je z Niemiec więc mam jako takie porównanie.

Sprawdziłem dane katologowe. S4 ma niby 5.6s do setki a TT 2.0TFSI 6s więc wygląda to mniej więcej podobnie. S4 to była wielka kobyła w porównaniu z TT, które prowadzi się jak gokart ze względu na zdecydowanie mniejszą wagę i rozstaw osi. Jakby wyjąć z TT te ciężkie siedzenia (skóra w pełnej elektryce) to pewnie byłoby jeszcze lepiej.

Poza tym standardowe 200PS pewnie neidługo przestanie mi wystarczać i zrobię remapę na 250 :)[br]

[br]

a jak wrazenia z NAVI w porownaniu z S4 :wink4:

Navi takie samo. RNS-E ze zwykłą rozdzielczością. Zastanawiam się czy instalować RNS-E 2010. Znalazłem dedykowane do TT na allegro za 3k PLN.

Opublikowano

czy jest sens wymieniać dla navi dla lepszej rozdzielczośći ? :wink4: wczoraj opijaliśmy Twoją TT na lelewela :kox:

Opublikowano

czy jest sens wymieniać dla navi dla lepszej rozdzielczośći ? :wink4: wczoraj opijaliśmy Twoją TT na lelewela :kox:

Nie tylko rozdzielczosc. Doszlo troche niezlych funkcji jak super wsparcie dla iPod/iPhone, odzczyt kart SDHC (64GB).

Opublikowano

Gratki :oklaski: auto :kox: kolor :kox: skóra :kox: stan :kox: silnik :kox: skrzynia :kox: ogólnie mega :kox:

i gaż mega plakaty ,zegar i te pucharki Twoje :mysli:

no i fotki KOX :good:

Opublikowano

he he to raczej jak slabo musi jezdzic S4.Mialem taka TTtka przez tydzien jako auto zastepcze , owszem jedzie to fajnie ale ja tak ma jezdzc S4 to raczej smiech na sali :rolleyes:

turdzi, weż pod uwagę wielkość samochodu i co za tym idzie zupełnie inne odczucie prędkości.

A S4 jeździ nieźle, chociaż faktycznie w większości wypadków powinno się lepiej odpychać.

malik, chociaż do mnie również TT'ka nie przemawia - graty zakupu, bo wiem, że w Twoich rękach będzie miała dobrze :)

Zrób jej program - odczujesz duużą różnicę :)

I wtedy faktycznie będzie jeździć jak S4 (oczywiście B6/B7). Albo i nawet ciut szybciej :)

Opublikowano

Malika bardzo mi się podoba.

Malik, piszesz, że auto zapierd#la podobnie jak S4 B7, to jak musi jeździć TT RS.

he he to raczej jak slabo musi jezdzic S4.Mialem taka TTtka przez tydzien jako auto zastepcze , owszem jedzie to fajnie ale ja tak ma jezdzc S4 to raczej smiech na sali :rolleyes:

oj, bez przesady - wystarczy poogladac na YT filmiki przyspieszen S4... od razu widac, ktore zdrowe i jada bardzo ladnie, na bank duzo lepiej niz to 2.0T.

Poza tym S4 malika szla rowno z 2.0T kuredu po sofcie, wiec pewnie juz zapomnial :naughty: - po mulowatym dieslu takie auto bedzie za***rdalac strasznie...

malik, na pewno nie bylo Q w 2.0T w TT ? bo az mi sie wierzyc nie chce.

Opublikowano

oj, bez przesady - wystarczy poogladac na YT filmiki przyspieszen S4... od razu widac, ktore zdrowe i jada bardzo ladnie, na bank duzo lepiej niz to 2.0T.

Świetna argumentacja. Można by wywnioskować, że do czegokolwiek zamontujemy 2.0TFSI to i tak będzie wolniejsze od zdrowej S4 B7 :)

A coś takiego jak waga zestawu weźmiesz pod uwagę? B8 Kuredu ważyło 200kg mniej niż moje S4 i po sofcie jechało mniej wiecej równo. Pomyśl teraz co się musi dziać z autem, które waży 400kg mniej.

Zresztą nie widzę sensu w dalszym udowadnianiu sobie czegokolwiek. Podaję swoje subiektywne odczucia z prowadzenia tego auta i S4 B7. Bo miałem akurat okazję użytkować obydwa :wink4:

Opublikowano

malik a jednak widzę że kupiłeś TT a po cichu liczyłem na A5 3.0 TDI :D

Ogólnie auto super się prezentuje, środek wypasik dobry szkoda tylko że brakuje Q ale z drugiej strony jak zrobisz program na ok 250KM to przy ośce jaja będzie urywać :kox:

Gratuluję :good:

Opublikowano

szkoda tylko że brakuje Q ale z drugiej strony jak zrobisz program na ok 250KM to przy ośce jaja będzie urywać :kox:

Niestety przyczepność również...

Fajne TT.

Ale jesli juz to w TTS lub TTRS żeby naprawdę szło ogniem, skoro reszta niezbyt praktyczna.

Opublikowano

malika szla rowno z 2.0T kuredu po sofcie, wiec pewnie juz zapomnial :naughty: - po mulowatym dieslu takie auto bedzie za***rdalac strasznie...

pewnie ze bylo

http://www.finn.no/finn/car/used/viewimage?finnkode=23988217

Opublikowano

malika szla rowno z 2.0T kuredu po sofcie, wiec pewnie juz zapomnial :naughty: - po mulowatym dieslu takie auto bedzie za***rdalac strasznie...

pewnie ze bylo

http://www.finn.no/finn/car/used/viewimage?finnkode=23988217

Oczywiście, taka konfiguracja istnieje ale jest bardzo trudna do znalezienia. Auta szukałem prawie 3 tygodnie i ani jednego sensownego ogłoszenia 2.0TFSI Q nie znalazłem. Jedyne modele Q, które widziałem były z silnikami 3.2V6.

To nie jest tak popularne auto jak A4 gdzie macie pełen wybór konfiguracji w ofertach.

Opublikowano

piękna furka:) troszeczkę zmian i może być koks ;) przedewszystkim alusy wg mnie nie pasują tu takie pospolite sie wydają. Grill od tts, satynowe lusterczka od tts ledy przód i autko nabierze fajnego charakterku ;) Powodzenia w modach ;) i życzę bez awaryjnej jazdy ;)

Opublikowano

zewnętrznie TT-tka bardzo mi się podoba ale wewnątrz już nie tak bardzo. ja miałem przyjemność jeździć TT z silnikiem 2.0 TDi w wersji Q w manualu i powiem że byłem bardzo zadowolony z prowadzenia, dźwięk silnika jak w benzynowej V-ce, a zawieszenie twarde jak gwint KW w mojej B5 :kox:

ogólnie powodzenia i bezawaryjności życze :good:

Opublikowano

Ta bemka wygląda cienko przy tej TTetce fura :good: :good: :good:

Opublikowano

Jako drugie auto w rodzinie to :kox: gratki Malik

Opublikowano

Bardzo ładna furmanka, gratuluje.

BTW, jaki to lakier?

Opublikowano

Ogromne gartulacje, wspaniałe auto. Idealna wielkość, idealny kolor, wspaniałe wnętrze.

Wystarczy już nam ,,rodzinnych wozidełek", a do jazdy na większe zakupy mamy samochody służbowe naszych żon :> :> :> :> :> :> :>

A do probelmów z trakcją w mocnej ośce można się przyzwyczaić :gwizdanie: :>