Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spociki Łódzkie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozdrawiam kierowce czarnego audi a4 b6 kombi z rejestracją EPA... z klubowymi ramkami, który dzisiaj za wszelką cenę chciał być przede mną na rondzie lotników w łodzi i gdybym nie zahamował, nie obyłoby się bez stłuczki. Niech następnym razem pomyśli zanim zmieni pas, a nie się wciska przed maskę... Pozdrawia kierowca czarnej a3 8l z a3-club.

• Odpowiedzi 76,8 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witajcie Panowie i Panie.

Mam problem z moim Audi TDI.

Jestem po chipie gostek mówi że wszystko jest ok ze strony chipa a jak mu depnę to nie ma mocy itd.

Ale gadałem ze znajomym i możliwe że to jest czujnik ciśnienia doładowania ten przy ściance grodziowej.

I teraz mam pytanko czy miałby ktoś taki czujnik na podmiankę żeby sprawdzić czy to jest to??

Potrzebuje 100% sprawny. Nie chcę kupować nowego puki nie będe wiedział czy to napewno jest ta przeczyna.

Opublikowano

Witajcie Panowie i Panie.

Mam problem z moim Audi TDI.

Jestem po chipie gostek mówi że wszystko jest ok ze strony chipa a jak mu depnę to nie ma mocy itd.

Ale gadałem ze znajomym i możliwe że to jest czujnik ciśnienia doładowania ten przy ściance grodziowej.

I teraz mam pytanko czy miałby ktoś taki czujnik na podmiankę żeby sprawdzić czy to jest to??

Potrzebuje 100% sprawny. Nie chcę kupować nowego puki nie będe wiedział czy to napewno jest ta przeczyna.

wykonaj porządną diagnostykę a nie będziesz jak w ASO - podmieniał i dochodził metodą prób i błędów....

i gdzie robiłeś tego wirusa, że koleś nie jest w stanie wykonać diagnostyki i znaleźć przyczynę????!!!! :facepalm:

Opublikowano

A jak zrobić diagnostykę??

Nie mogę zrobić logów bo mi oddcina moc. Na kompie jeden i ten sam błąd a chipa robiłem u mechaników u których naprawiam auto od xx lat ale już u nich nie chcę robić auta więcej razy zaczynają być paprochami. Byłem u nich dziśaj to powiedział zebym wstawił auto w poniedziałek i nie wiadomo kiedy do niego wogóle zajrzy. Chcę sam to ogarnąć.

Opublikowano

diagnostyka: logi, sprawdzenie elementów wykonawczych czy działają prawidłowo

podczas wykonywania logów odcięcie mocy jest pomocne w szukaniu usterki

Opublikowano

sebek89 podjedź do DJ-a...AFN to stara dobrze znana konstrukcja...dodatkowo sypie błędami to w czym problem?
czytając o majstrach co robili wirusa to wgrali pewnie jakiegoś gotowca przez chinola i po tuningu
myślę, że należałoby w ASO zrobić aktualizację softu sterownika silnika - wcale bym się nie zdziwił jakby silnik zaczął pracować poprawnie a problemy są wynikiem napitolenia w sterowniku
i jaki masz błąd w silniku?

Opublikowano

Na kompie wyskakuje w silniku błąd nr. 00575 co oznacza Ciśnienie w kolektorze ssącym. Różnica w regulacji.

Też sądze że to gotowiec był. A w ASO to to będzie ile kosztowało??

Opublikowano

A ja mam Pytanko z innej beczki , Ogarnia ktoś w Łodzi Montaż Licznika z Fisem do Audi A4B5 96 r ??

Opublikowano

A ja mam Pytanko z innej beczki , Ogarnia ktoś w Łodzi Montaż Licznika z Fisem do Audi A4B5 96 r ??

Pisz do DJ-a on w audi to chyba wszystko ogarnia

Opublikowano

Z FIS'em nie problem, Sebek - notlauf w AFN'ie to banalna sprawa - albo nie ma podciśnienia na gruszkę turbiny (wtedy od samego początku nie jedzie), albo odcina przy 120km/h moc, wtedy przycina się zmienna geometria turbo. Druga sprawa - masz rok 97', więc będziesz jeszcze miał czujnik cisnienia w komputerze silnika - jego się nie wymienia i praktycznie nigdy nie pada.

Opublikowano

Moze sie wybiore.

Zone z dzieciakami odstawie na sklepy :D

Opublikowano

A widzisz u mnie jest tak ze różnie odcina moc dziś mi odcielo bez deptania przy jeździe jak dziadek przy 2 tys obrotów a jak wracałem teraz z roboty to szedł jak burza. Wiec sadze ze jakby wina była turbo to wogole by nie szedł. A wezyki podciśnienia powymienialem i jak się zdejmuje z gruszki przewód do chce wciągnąć palca.

Edytowane przez sebek89

Opublikowano

Na kompie wyskakuje w silniku błąd nr. 00575 co oznacza Ciśnienie w kolektorze ssącym. Różnica w regulacji.

Też sądze że to gotowiec był. A w ASO to to będzie ile kosztowało??

nie znam cen ale z 200-250zł za aktualizacje sterownika silnika mogą sobie życzyć... zadzwoń i się dowiedź

Opublikowano

Witam szanowne łódzkie grono.

Ma ktoś może namiary do DeeJay_Kill?

Pisze do niego na PW, ale nie odpisuje, pewnie ma skrzynkę zapchaną

Opublikowano

Wybiera się ktoś na Illegal? ;)

Opublikowano

Sie dzieckiem zajmi :P

Opublikowano

Sie dzieckiem zajmi [emoji14]