xXPiotrekXx19 Opublikowano 31 Stycznia 2022 Opublikowano 31 Stycznia 2022 7 godzin temu, Kimi napisał: Też jestem ciekaw. Podejrzewam, że jak elektryk jest nowy, to jest cacy, ach i och i jaki to on jest oszczędny i jak to dbam o środowisko Tylko że... akumulatory z każdym cyklem ładowania tracą pojemność, oprogramowanie z każdym rokiem staje się coraz bardziej przestarzałe (pewnie przez pierwsze kilka lat taki soft dostaje update'y, ale jak długo?) I na jak długo taki elektryk jest przewidziany do eksploatacji? 7 lat? 10? 15? A co potem? Kto kupi 15-letnią Teslę czy innego ID4 z padniętym akumulatorem ("Paaanie, do sklepu pan dojedziesz, a potem se Pan podładujesz..." - czujecie takie klimaty w komisie? ), soft nie aktualizowany od lat (to tak, jakby teraz używać kompa z Widnowsem XP ) itd. A jak kupujesz 15-letnią B7 czy 10-letnią B8? Wszystko jest. Serwis, części, ogarniasz po zakupie - i potem już tylko lejesz paliwo i jeździsz i dbasz i masz na lata. Dokładnie tak jest ja wolę spalinowki tak samo ze sprzętem do koszenia czy też innym ogrodniczym powiedzmy teraz wszystko na akumulator tylko zobaczmy ze taka kosiarka popracuje tylko powiedzmy 30 minut a spalinowa do puki tankujesz to pracujesz tak samo z autem tankujesz jedziesz a z elektrykiem powiedzmy ma dany przebieg że do 500 km przejedzie a potem szukaj punktu do ładowania jeżeli jesteś jeszcze w trasie i ci zostało kolejne tyle no i oczywiście czas ładowania trzeba czekać cierpliwie aż się naładuje. Ja trafiłem się z jednym panem który jeździ elektrykiem w inpost i powiedział że codziennie użytkowane jak braknie prądu to zjeżdżają na bazę zostawiają to auto i biorą kolejne naładowane ale jesxcze dodał że przy użytkowaniu dzień w dzień i ładowaniu od zera do pelna czasem nie do pełna to że po ponad dwóch latach baterie nie wytrzymały a podobnierz koszt jest nie mały wymiany takich batrji.
ko-lega Opublikowano 1 Lutego 2022 Opublikowano 1 Lutego 2022 W dniu 30.01.2022 o 21:44, xXPiotrekXx19 napisał: W sumie nie był by to głupi pomysł tylko czy parkingu starczy dla nas dwuch no chyba że będą jeszcze inni chętni? Hej, w sumie to możliwe, że mi udało by się wpaść, choć nie pochodzę z Łodzi, a przeprowadziłem się tu niewiele ponad rok temu.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 3 Lutego 2022 Opublikowano 3 Lutego 2022 No widać że co poniektuzi mają ochotę. Zobaczymy jak to dalej się rozwinie 12 lutego jest zlot łódzki audi w porcie łódź ja będę na pewno.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 3 Lutego 2022 Opublikowano 3 Lutego 2022 W dniu 30.01.2022 o 10:42, Kimi napisał: Ok. To mam prośbę do Ciebie - jak u niego będziesz, to mu przekaż, że Kimi go pozdrawia i jak coś, to znowu zaglądam na forum Wczoraj kontaktowałem się z Bartkiem i przekazałem pozdrowienia i od razu wiedział o kogo chodzi i mówił że wszyscy myśleli że nie żyjesz bo nie było znaku po tobie
Kimi Opublikowano 3 Lutego 2022 Opublikowano 3 Lutego 2022 Siemano Łódź, co tam słychać 10 godzin temu, xXPiotrekXx19 napisał: Wczoraj kontaktowałem się z Bartkiem i przekazałem pozdrowienia i od razu wiedział o kogo chodzi i mówił że wszyscy myśleli że nie żyjesz bo nie było znaku po tobie Super, dzięki
Norbert Braun Opublikowano 3 Lutego 2022 Opublikowano 3 Lutego 2022 Siemka też mogę przyjechać na spocik
xXPiotrekXx19 Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 Jak na razie widzę że tu jakoś mało chętnych jest na zlocik to może Ci co są chętni to niech wpadną na ogólny audi w następną sobotę o 18 do portu łódź na parking podziemny. Ja będę na pewno
Kimi Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 1 godzinę temu, xXPiotrekXx19 napisał: Jak na razie widzę że tu jakoś mało chętnych jest na zlocik to może Ci co są chętni to niech wpadną na ogólny audi w następną sobotę o 18 do portu łódź na parking podziemny. Ja będę na pewno No ja bym wpadł, ale mam trochę daleko 20 godzin promem z Dublina do Cherburga we Francji, a potem 1900km przez Francję, Belgię i Niemcy
xXPiotrekXx19 Opublikowano 5 Lutego 2022 Opublikowano 5 Lutego 2022 23 godziny temu, Kimi napisał: No ja bym wpadł, ale mam trochę daleko 20 godzin promem z Dublina do Cherburga we Francji, a potem 1900km przez Francję, Belgię i Niemcy No to w czym problem w czwartek się wziąć i wyjechać po pracy i będziesz ?
xXPiotrekXx19 Opublikowano 5 Lutego 2022 Opublikowano 5 Lutego 2022 Ja godzinkę temu odebrałem autko od Bartka i w końcu pojadę umyć tego brudasa. Ale muszę szukać sterownika webasto bo pięć jest sprawny wyczyszczony a sypie błędem dmuchawy a wszystko działa i było sprawdzone przez serwis który zajmuje się webastami.
Kimi Opublikowano 5 Lutego 2022 Opublikowano 5 Lutego 2022 Godzinę temu, xXPiotrekXx19 napisał: No to w czym problem w czwartek się wziąć i wyjechać po pracy i będziesz ? Może kiedyś
xXPiotrekXx19 Opublikowano 6 Lutego 2022 Opublikowano 6 Lutego 2022 Panowie i panie potrzebuje firmę lub osobę która zrobi mi reklamę na aucie dostawczym ponieważ firma która miała wykonać mi to ale już upłynęło 8 miesięcy i nic się nie wydarzyło.prosze o informację może jest ktoś z forum kto się zajmuje czymś takim bądź macie kogoś takiego.
Kimi Opublikowano 8 Lutego 2022 Opublikowano 8 Lutego 2022 Siemano Łódź co tam słychać w najpiękniejszym mieście w Polsce?
xXPiotrekXx19 Opublikowano 8 Lutego 2022 Opublikowano 8 Lutego 2022 55 minut temu, Kimi napisał: Siemano Łódź co tam słychać w najpiękniejszym mieście w Polsce? W Polsce chyba już nie ma nic ładnego jedyne co teraz jest ładne to ten Polski Ład za który powinni wszystkich powywalać z tego rządu. U nas to jest szaro buro i ponuro prawie ciągle pada deszcz albo deszcz ze śniegiem. A u ciebie jak jest teraz w lutym tak samo jak u nas?
Kimi Opublikowano 12 Lutego 2022 Opublikowano 12 Lutego 2022 W dniu 8.02.2022 o 14:06, xXPiotrekXx19 napisał: W Polsce chyba już nie ma nic ładnego jedyne co teraz jest ładne to ten Polski Ład za który powinni wszystkich powywalać z tego rządu. U nas to jest szaro buro i ponuro prawie ciągle pada deszcz albo deszcz ze śniegiem. A u ciebie jak jest teraz w lutym tak samo jak u nas? No tutaj to zimy nie ma, temperatura w styczniu i w lutym raczej nie spada poniżej zera, w dzień jest od 5 do 12 stopni. Ale za to wieje mocno i czasme zdarza się sztorm na Atlantyku od zachodniej strony i wtedy tutaj w Dublinie też grubo wieje A co do polityki, to ja o polityce w Polsce już nie dyskutuję od lat. Co będzie się działo w Polsce przewidziałem 10 lat temu i miałem rację
xXPiotrekXx19 Opublikowano 13 Lutego 2022 Opublikowano 13 Lutego 2022 15 godzin temu, Kimi napisał: No tutaj to zimy nie ma, temperatura w styczniu i w lutym raczej nie spada poniżej zera, w dzień jest od 5 do 12 stopni. Ale za to wieje mocno i czasme zdarza się sztorm na Atlantyku od zachodniej strony i wtedy tutaj w Dublinie też grubo wieje A co do polityki, to ja o polityce w Polsce już nie dyskutuję od lat. Co będzie się działo w Polsce przewidziałem 10 lat temu i miałem rację No to tam u ciebie jest w miarę spoko jeżeli chodzi o temperatury bo ja znowu nie lubię takiego zawirowania że pada śnieg za chwilę ciepło potem deszcz błoto jak nie wiem i tak ciągle się zmienia jak jest zima to powinno być na minusie i śnieg ewentualnie a nie takie skakanie że raz jest tak a raz tak
Kimi Opublikowano 19 Lutego 2022 Opublikowano 19 Lutego 2022 Siemano Łódź Co tam porabiacie w weekend? Do mnie już jedzie paczka z Polski, a w paczce klubowe ramki i naklejki, więc w przyszłym tygodniu wrzucę jakieś fotki mojej Irlandki w klubowym "stroju" już
xXPiotrekXx19 Opublikowano 19 Lutego 2022 Opublikowano 19 Lutego 2022 5 godzin temu, Kimi napisał: Siemano Łódź Co tam porabiacie w weekend? Do mnie już jedzie paczka z Polski, a w paczce klubowe ramki i naklejki, więc w przyszłym tygodniu wrzucę jakieś fotki mojej Irlandki w klubowym "stroju" już Siema hehe u mnie powturka z rozrywki czyli auto znowu u Bartka
Kimi Opublikowano 21 Lutego 2022 Opublikowano 21 Lutego 2022 W dniu 19.02.2022 o 15:59, xXPiotrekXx19 napisał: Siema hehe u mnie powturka z rozrywki czyli auto znowu u Bartka No to słabo :/ Co tam się wydarzyło? A u mnie dzisiaj w końcu wjechały ramki i naklejki Ciekawe, czy spotkam kiedyś tutaj na wyspie inne A4 albo A5 z klubowymi ramkami
xXPiotrekXx19 Opublikowano 21 Lutego 2022 Opublikowano 21 Lutego 2022 8 minut temu, Kimi napisał: No to słabo :/ Co tam się wydarzyło? A u mnie dzisiaj w końcu wjechały ramki i naklejki Ciekawe, czy spotkam kiedyś tutaj na wyspie inne A4 albo A5 z klubowymi ramkami No ramki jak i naklejka siadła ładnie od razu widać że auto ma parę koni więcej pod maską ??
Rekomendowane odpowiedzi