dark79 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Opublikowano 9 Stycznia 2008 witam mam taki problem zakladalem aluminiowe ramki w a4 podlaczylem wszytki odelanie tak jak bylo i teraz nie dziala mi wyswietlacz ile ma samochod przejechane co moze byc przyczyna ?? i zarowka do wymiany
koper86 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Opublikowano 9 Stycznia 2008 :mysli:odlaczalem i podlaczalem 3 razy ahaaa nie podswietla mi tez wskazowki od obrotomirza i 7.... i 8... tys obrotow tzn w tym miejscu tez sie nie swieci
Cristoforo Opublikowano 9 Stycznia 2008 Opublikowano 9 Stycznia 2008 nie przejmuj sie ja chciałem wymienić tylko jadną a przy okazji spaliłem 3 żaróweczki te typy tak mają, dobrze, że zakupiłem kilka sztuk
karolina Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Fajna sprawa te aluminium na zegary tez kupiłem w "DIDO" tylko ze u mnie byla i jest lipa bo w moim modelu z 2000r jak sciągnąłem zegary (co było bardzo łatwe) pojawił się problem - po rozebraniu zegarów została mi szybka przednia razem z osłoną zegarów tam gdzie musi byc zamontowanew to aluminum. U mnie to wszystko jest jako jedna całość przednia szybka z osołoną zegarów i musiałem dobrać się do szybki aby wsadzic te dwa duze ringi aluminiowe inaczej sie tego nie da, a te małe oczywiscie wchodza przez duze osłony zegarów. Niezla lipa ale wszytko poszlo oki i szybka mi nie pekla wszystko zostalo poskladane do kup... i jest git :oklaski:
Pikuś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 pojawił się problem - po rozebraniu zegarów została mi szybka przednia razem z osłoną zegarów tam gdzie musi byc zamontowanew to aluminum. U mnie to wszystko jest jako jedna całość przednia szybka z osołoną zegarów i musiałem dobrać się do szybki aby wsadzic te dwa duze ringi aluminiowe inaczej sie tego nie da, a te małe oczywiscie wchodza przez duze osłony zegarów. Niezla lipa ale wszytko poszlo oki i szybka mi nie pekla wszystko zostalo poskladane do kup... i jest git :oklaski Bo trzeba pomyslec, a nie. Ringi sa wykonane z aluminium wiec latwo je zgiac. i bez problemu mozna je przecisnac prze dziury, bez ruszania szybki. A lipe to Ty odwaliles Cale szczescie, ze cala szybka.
karolina Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 no intelig... nie gardzisz bez urazy ale sam se zginaj a potem prostuj przecierz to bedzie widac ze bylo zginane widac ze piatek bo nie tak myslisz. wszystko be urazy
Pikuś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 nie noprawie spadlem ze stolka. kto powiedzial o zginaniu, poprostu ring sie podda jak go bedziesz przeciskal. Ale skoro nie wierzysz to niech sie wypowiedza Ci co tak robili. ja tak robilem i nic nie trzeba prostowac. Takze niech nikt nie rusza szybki bo ringi przechodza bez problemu przez otwory. Bratpit, trzeba w koncu przywrocic ten Twoj watek bo jak widze sa niedowiarki.
dawkol-d1 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Hehe, Pikuś ma 101% racji Ja jak je zakładałem to je przyłożyłem do otworu tak że były prostopadle do szybki i wsunąłem, spokojnie wlazły. A jak je będziesz lekko uciskać to one się ugną ale powrócą do pierwotnych kształtów. Tak to u nas wygląda: Różnica jest kolosalna, oczywiście na + :oklaski: Na początku to się napatrzeć nie mogłem
karolina Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 a tez kupowaliscie ramki w dido?
Pikuś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 karolina nie kombinuj. Jak Ci piszemy to nie sciemniamy.
karolina Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 oki tylko ze troche tych rame jest na allegro i ebayu i niektore musisz podkleic a te z dido zarabiasz na koncu wiec jest roznica
Pikuś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 A ja mam od DIDO i wolalem podkleic niz zaginac
EndriuGiz Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 ja mam dido zagielem i jest wyglada jak z fabryki :th:
dawkol-d1 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 z tego co widziałem to DIDO można też na allegro kupić- tak było w wakacje jak ja szukałem obwódek. A my je zagięliśmy z tatą tylko w kilku miejscach, jedna obwódka i zagięcia w ok. 5 miejscach i trzyma się już pół roku bez klejenia
czajek82 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2008 Mi żona też kupiła z Dido, ale na allegro. Ja jak zakładałem to pozaginałem całe wypustki. Bałem się, że jak zagnę tylko w kilku miejscach to wylecą na jakiś dziurach. Duże ramki wkładałem tak jak pisali koledzy przez duże otwory lekko wciskając. Ramki lekko się uginają i wskakują do środka zegarów. Nie wiem czy ramki każdej firmy tak fatwo wejdą i nie pozaginają się, ale ramką z firmy Dido nic się nie stało podczas takiej operacji. Pozdrawiam.
jajam Opublikowano 4 Lutego 2008 Opublikowano 4 Lutego 2008 A moze ktoś wie jak wyjąć te wtyczki z zegrów (po obu stronach)
Gość Murzyn Opublikowano 4 Lutego 2008 Opublikowano 4 Lutego 2008 Otwierasz wajche zabezpieczajaca i same wychodza
EndriuGiz Opublikowano 4 Lutego 2008 Opublikowano 4 Lutego 2008 u mnie ciezko bylo wyciagnac palcami to urzylem srubokreta i poszlo gladko
Reggi Opublikowano 4 Lutego 2008 Opublikowano 4 Lutego 2008 one sie odpinają .. odepniesz zapinke to same wyjdą
czajek82 Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Opublikowano 4 Lutego 2008 Witam. Palcami ciężko szło, ale da się zrobić. Ja bałem się używać śrubokręta itp. narzędzi. Jeszcze trudniej jest je zamontować szczególnie tą na krótkim przewodzie.
Rekomendowane odpowiedzi