Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Punkty Karne - pytania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powiedzcie mi jak to jest z tymi pk karnymi? jest można mieć 24 pk karne jeździć czy jak się już ma 24 to odbierają prawko ? jedni mówią tak drudzy inaczej..

Opublikowano

Nie więcej niż 24 pkty

Opublikowano

Czyli z 24 możesz jeździć. Jak zarobisz kolejne to pozamiatane :decayed:

Opublikowano

jak masz rowno 24 pkt karne to spinaj tylek, najlepiej jezdzij mpk i zapisuj sie na kurs zbijajacy punkty.

majac 24pkt. prawka nie zabieraja, ale wystarczy ze zlapiesz jeden glupi punkt za nieprawidlowe parkowanie od strazy miejskiej i prawko idzie papa.

wiem, bo kiedys dorobilem sie 25pkt i od nowa trzeba bylo robic:/ nie polecam!

Opublikowano

jak masz rowno 24 pkt karne to spinaj tylek, najlepiej jezdzij mpk i zapisuj sie na kurs zbijajacy punkty.

majac 24pkt. prawka nie zabieraja, ale wystarczy ze zlapiesz jeden glupi punkt za nieprawidlowe parkowanie od strazy miejskiej i prawko idzie papa.

A to te kursy jeszcze są? Gdzieś sie widziało że mieli likwidować czy coś... :mysli:

Opublikowano

A to te kursy jeszcze są? Gdzieś sie widziało że mieli likwidować czy coś... :mysli:

sa sa, tez slyszalem ze niby maja likwidowac ale ja jeszcze sie zalapalem i bylem we Wroclawiu i za 300zl zbilem sobie punkciki.... :cool1:

Opublikowano

powiedzcie mi jak to jest z tymi pk karnymi? jest można mieć 24 pk karne jeździć czy jak się już ma 24 to odbierają prawko ? jedni mówią tak drudzy inaczej..

czyli masz 24 ptk? :naughty: :naughty:

Opublikowano

24 punkty jak się ma prawko dłużej niż rok, poniżej roku 21 punktów :hi:

Opublikowano

ja miałem 22pkt i musiałem wytrzymać aż ok 6 mis - masakra ... do dzisiaj śmigam od tego czasu dużo dużo wolniej i nawet podziwiać przyrodę można :naughty::decayed:

Opublikowano

ja również trzema mandatami ustrzeliłem 24pkt. i żaden za prędkość :D:D:D więc z tą wolną jazdą też jest różnie :naughty:

szybki kursik, i jak kolega wyżej pół roku ostrożnej jazdy... cb nie uznaje ot...

a i pamiętaj, że te kursy kasacyjne nie mają regionalizacji, więc robisz gdzie chcesz, odbywają się raz w tygodniu, lub w mniejszych miejscowościach raz w miesiącu!

powodzenia

Opublikowano

ja miałem 22pkt i musiałem wytrzymać aż ok 6 mis - masakra ... do dzisiaj śmigam od tego czasu dużo dużo wolniej i nawet podziwiać przyrodę można :naughty::decayed:

słyszałem że nawet się zatrzymujesz w lesie i zbierasz grzyby :decayed:

Opublikowano

Ja od kiedy dostałem mandat za prędkość oczy mam dookoła głowy, a jak widzę podejrzany samochód np. Ford Mondeo czy VW Passat to się przyglądam kto jedzie w środku i powiem, że działa :decayed::naughty:. Dwa lata temu miałem ciekawa sytuacje :gwizdanie:. Po roku od wykroczenia punkty się kasują :hi:

Opublikowano

słyszałem że nawet się zatrzymujesz w lesie i zbierasz grzyby :decayed:

mało tego nawet na jagody czasem w czasie wyjazdu śmignę :rolleyes::naughty:
Opublikowano
  • Autor

właśnie ostatnio złapałem 4pk a miałem już 10 i razem mam 14 :/ za pierwszym machem 10 złapałem 3lipca 2010 ; p dlatego pytam bo kiedyś oglądałem tvn turbo i gosciu miał też 14 pk:p złapali go i zebrał 8 i mówili mu policjanci ,że jakby dostał 10 to było by po jeździe... a wtedy równe by miał 24... u mnie sprawa ze zdawaniem nie była by taka prosta : p mam kateogrie B,B+E,C,C+E ; p

Opublikowano

Ja swojego czasu dużo jeździłem zebrałem 16 punktów za pierdoły pasy zakazy itd, wszystko na busie, potem jakoś wracałem z roboty audikiem i złapała mnie nieoznakowana Vectra, miałem 119 na 70, dostałem 8 ptk, jak bym miał 121 to prawko by poszło. Od tamtej pory jeżdżę dużo wolniej i patrze co za mną jedzie. Te mandaty i punkty naprawdę działają...

Opublikowano

Ja mam 20 pkt w tej chwili zostało 4 do odebrania :decayed: Policja stoi za każdym rogiem jakaś plaga w tym roku.. A szwagier dostał mandat za przekroczenie 5km/h i policjant nawet nie chciał rozmawiać...

Opublikowano

mam sasiada policjanta w drogówce i mi mówił, że on jak i większość kolegów zatrzymuje dopiero jak przekroczysz 10km/h poniżej nawet nie zatrzymuja bo nie ma sensu. Przynajmniej u nas w Lesznie tak jest i mój sąsiad tak robi :)

Opublikowano

Bo i tak powinno być bo zegary w autach oszukują .. :gwizdanie:

Opublikowano

No to ja musiałem trafić na wyjątkowych stróży prawa, bo będąc w Polsce dwa razy zostałem zatrzymany w terenie zabudowanym (raz 95km/h na 50, drugi 98/50) czyli 400zł i 8pkt. Gdzie teren zabudowany to prosta droga, zero budynków i tylko znak świadczący o tym, że jest się w takim obszarze. W obu przypadkach po sugestii panów policjantów skończyło się na 100zł bez punktów. :cool1:

Opublikowano

Ja tez mam 22pkt, musze wytrzymac do pazdziernika zeby 20 polecialo :disgust: Moim sposobem na to jest poprostu odpowiednio wczesniejszy wyjazd do celu :naughty: