marjon Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Opublikowano 12 Listopada 2013 Skoro masz obawy to na logikę, wszystkie avanty powinny się tak składać. Sedany też... a przecież RS jest twardy, ma ciężki silnik i niskie opony a złamanego nie widziałem.Przed moją robotą pisałem do autora wątku właśnie w temacie sztywności i zapewnił mnie że tylna szyba jeszcze mu nie strzeliła. dokladnie, tyle czasu i nic sie nie dzieje:hi:
denveco Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Ale może te wszystkie sedany i avanty ze składaną tylną kanapą mają jakieś dodatkowe wzmocnienie np pod tylną półką i pod siedzeniem.
yuhri Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Widzę kolego Denveco że nie przekonamy Cię co do bezpieczeństwa "zabiegu". W takim wypadku lepiej odpuść rezanie bo do końca posiadania auta będziesz jeździł jak z jajkiem w obawie że coś strzeli w tyle. Ja zmieniłem fotele, na 20% amorkach przejechałem na drugi koniec polski a koła ocierały o nadkola z obciążenia. Póki co, tył się jeszcze nie złamał. Tak dla ciekawostki, znajomy blacharz co się pasjonuje "składaniem" samochodów z puzzli powiedział mi że sedany, limuzyny i awanty nie różnią się podłogą. Różnica jest w Q.
denveco Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 To nie chodzi o to, tylko "przezorny zawsze ubezpieczony". Wole mieć 100% pewności że nic się nie sknoci niż 10% niepewności
yuhri Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 To 100% pewności da Ci tylko zmiana karoserii:) Niedaleko mnie jest do sprzedania b5 lift w sedanie, ze składanymi recaro, z v6 2,5 tdi. Silniki chyba cięższy od twojego więc mógłbyś go spokojnie przekładać bez obawy o "zepsucie":)
seba17272 Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 Koledzy powiedzie mi jakie wymiary ma to ucho co kolega Mariusz dorobił do zatrzaskiwania oparcia. Bo w moim Avancie ktoś wymienił siedzenia a zapomniał zamontować właśnie tych uszów. A zamiast tego wkręcił wkręty w tych plastikach co są zamki oparć. Z pomoc dzięki:wink:
marjon Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Opublikowano 18 Listopada 2013 chodzi Ci o to ucho wygiete z drutu co wchodzi w zamek oparcia?? jak znajde czas to zmierze
denveco Opublikowano 20 Listopada 2013 Opublikowano 20 Listopada 2013 A kolego noe wiesz może czy na części nie sprzedaje tej b5 z tymi fotelami recaro?? Bo chętnoe bym kupił oparcie i boczki
seba17272 Opublikowano 20 Listopada 2013 Opublikowano 20 Listopada 2013 Tak dokładnie o to ucho wygięte mi chodzi. A zwłaszcza o średnicę tego pręta i szerokość
marjon Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Opublikowano 20 Listopada 2013 srednica preta napewno 6mm ale szerokosc musze zmierzyc
seba17272 Opublikowano 20 Listopada 2013 Opublikowano 20 Listopada 2013 ok to jak zmierzysz to napisz. a ja się od razu wezmę za robotę
yuhri Opublikowano 22 Listopada 2013 Opublikowano 22 Listopada 2013 Niestety, ta b5 się sprzedała - poszła za 8tyś.
Malinowyqtp Opublikowano 16 Lipca 2014 Opublikowano 16 Lipca 2014 Witam chciałbym sie poradzić was jak wymienić tylną pólkę w sedanie z tymi plastikami co prowadza pasy jak przełozyć pasy przez te plastiki ,przepraszam moze ten temat nie jest od tego ale jestem za swiezym uzytkownikiem abym zakładał wątki podsyłam fotki
prezesik18 Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Ktoś może opisać jak było z tyłu oparcie kanapy zamontowane do blachy?
marjon Opublikowano 6 Października 2014 Autor Opublikowano 6 Października 2014 w tylnej czesci kanapy sa takie uszy z drutu, cos jakby wieszaki na ubrania ale do gory nogami i to wchodziło w otwory w tej blasze, przesuwało sie oparcie w dól i było zamontowane.
prezesik18 Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Czyli nie ma opcji zamontowania tego oparcia bez tej wielkiej blachy?
marjon Opublikowano 6 Października 2014 Autor Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) raczej nie Edytowane 6 Października 2014 przez marjon
gawel1999 Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 (edytowane) jestem po wymianie i mogę polecić do srodkowego mocowania nitonakrętki super się sprawdzają,nic nie trzeba spawac itp. a do mocowania bocznych uchwytow siedzeń polecam kupic obicie boczków bagażnika(z wersji z rozkladana kanapa) za grosze. po otworach widać w których miejscach sa boczne mocowania i przykleić je na cx 80 spawanie na zimno u mnie się sprawdzilo aha ze starej budy warto wyciac orginalne kątowniki wtedy mamy wszystko jak p&p. ta blache z tylu tez nie warto moim zdaniem całej wycinac i zostawić na przymocowanie uszu do zatrzaskiwania oparcia.(pomocne tu tez jest obicie boczków w nich tez jest miejsce w którym maja być) o wiele mniej roboty. ta blache spokojnie można nożycami do blachy wyciac bez konieczności używania katowki. Edytowane 5 Lipca 2015 przez gawel1999
Gryps44 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Jak mocowane są boczki kanapy? Chodzi mi dokładnie o boczki z a6 c5 są na jakichś imbusach czy coś?
Piotrek1991sc Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 jest ktos chetny do zmiany foteli z nieskalanych na skaldane okolice woj. sloskiego opolskiego malopolskiego.? dogadamy sie pienieznie
Rekomendowane odpowiedzi