Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Olej MOTUL- oryginał i podróbka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piotrze numerek Batch to numer z datą rozlania, od pierwszego do ostatniego znaczka.

Jego podeślij mi proszę.

Będziesz miał pewność.

Opublikowano

Jeś

Piotrze numerek Batch to numer z datą rozlania, od pierwszego do ostatniego znaczka.

Jego podeślij mi proszę.

Będziesz miał pewność.

Jeśli sprzedający jest ze śląska to wiem o kim mowa, rok temu kupiłem od niego olej i faktycznie coś nie halo jest z tym olejem
Opublikowano

Ja kupiłem trefny olej od sprzedającego ze Szczecina :kwasny:

Opublikowano

kupuj najwyżej dojdą jeszcze fotki podróby 6100 :polew:

Opublikowano

Jego podeślij mi proszę.

Będziesz miał pewność.

ten nr jest z przodu na opakowaniu?

19.08.11/269547M1

nr kolegi

06.07.11/267212N1

Opublikowano

Piotrze zapłacił 107zł + dopłata 15zł za odbiór osobisty... niestety olej miał już w silniku więc natychmiast po stwierdzeniu podróby oliwa poszła do wymiany

poniżej fotki.

Tradycyjnie, podróba - zdecydowanie ciemniejszy kolor choć na zdjęciu nie dało się tego wyraźnie uchwycić + po prostu śmierdziała.

http://img7.imageshack.us/img7/2676/motulfake2.jpg

http://img819.imageshack.us/img819/4062/motulfake.jpg

http://img828.imageshack.us/img828/5285/motulfake3.jpg

http://img687.imageshack.us/img687/9453/motulfake4.jpg

http://img580.imageshack.us/img580/7255/motulfake5.jpg

tysiące komentarzy na allegro jednak mogą się mylić :gwizdanie:

Jurek - masz rację klient zapłacił zdecydowanie za dużo za ten produkt.

Widać różnicę, ja kupiłem oryginał :)

Opublikowano

Nie wiem dlaczego niektórzy łaszczą się na olej z allegro :kox: Fakt faktem parę groszy taniej... Ale z drugiej strony nie lepiej dopłacić nawet te 50 zł (kwota może zbyt przesadzona :tongue4:) i kupić olej od Dzika? Przynajmniej macie pewność, że kupujecie oryginał. A oszczędności rzędu 50 zł można sobie w d... wsadzić jak Wam korbowody bokiem wyjdą :gwizdanie: Takie moje zdanie :hi:

Podsumowanie: chytry 2x traci :cool1:

Pozdrawiam

Opublikowano

Masz racje! :good: Też popełniłem ten bład,ale człowiek uczy się na błedach. :wallbash:

Opublikowano

Znajomy znajomego wspomina że kiedyś marże były 40%, teraz 5-10%. Dawniej ugrywałem rabat 12%, teraz nawet nie ma rozmowy. Niby jakim cudem coś na allegro może być tańsze o np. 15%? Nie budzi to podejrzeń kupującego?

Kiedyś manager szczebla europejskiego prywatnej firmy powiedział że po wielu milionach wtopionych odrzuca się w przetargu najdroższą i najtańszą ofertę od razu. Patrz chiński odcinek bodajże A4.

Opublikowano

Czyli dajesz do zrozumienia, że podróbka?

Opublikowano

Panowie, batch nr który widnieje na każdej bańce to numer kadzi czyli zbiornika 30 tyś litrowego z którego olej jest rozlewany do 1L 5L 20L 60 i 208L opakowań.

ten olej który Endriuu dał do fotek jest na 100% podróbą bo sam trafiłem do tego sprzedającego i u niego na uginających się półkach widziałem

x-cess i specific z tym samym numerem kadzi a co najlepsze

6100 i minerał - 4000 motion tak samo - to już mnie zupełnie rozbawiło.

Uprzedzam jednak że typowy klient co bierze i wlewa - nie zauważy różnicy.

Przykre to na maxa bo jeszcze 3 miesiące temu bym powiedział że podróba motula raczej nie istnieje ale teraz już po prostu radzę wszystkim uważać i jednak dokonywać zakupu w pewnych miejscach.

A gdzie dokładnie na bańce znajduje się ten numer ?

z przodu bądź z tyłu - dokładna data rozlania, dzień miesiąc rok / numerek kadzi i na końcu zakodowany rodzaj opakowania od banieczki 1L po beczkę 208L

Ja tez zawsze patrze jak kupie np. z IC przede wszystkim na nadruk na bance widac jakas maszyna to robila, a nie skosne roaczki i nalewaly przy pomocy lejka cos o barwie herbaty. Temat paranoi, ze wszystko fejki... Po prostu trzeba tylko lekko uwazac... A Motul jest b.dobry i nie zmienie zdania z praktyki juz, nie z zaczytania ze kazdy sie na niego ''rzucil''...

Opublikowano

Czyli dajesz do zrozumienia, że podróbka?

Daję do zrozumienia to

że przy aktualnym kursie euro + cenie zakupowej oficjalnego importera np Inter cars - ta cena NIE WYCHODZI!

zakup jest wyższy od tego co na aukcji,

jeśli dla Ciebie nie jest to zastanawiające to na pewno nie byłoby także to jakby z bańki oleju wyskoczyła wielka noga i kopnęła Ciebie w siedzenie :tongue4:

Opublikowano

dziku on, niech sobie sam popatrzy jeden jest za 92zl, drugi ten jego.

Debian27 masz cwiczenie na orientacje i dopatrz sie roznic nawet samej banki.... :no:

twoj za 82zl

fejko.th.jpg

oryg. za 92zl

orij.th.jpg

Opublikowano

Zdjęcia z allegro odbiega od jakości zdjęcia przez Ciebie dodanego, dlatego mogę jedynie stwierdzić, że ewidentna różnica widnieje jedynie na "cieniu" nalepki, gdzie w drugim zdjęciu wpada w pomarańcz....

Opublikowano

Do mnie mikołaj przywiózł olej MOTUL X-CLEAN (już z nowym disgnem naklejek :decayed:)

091220111161.jpg

091220111162.jpg

Motul coolant

091220111163.jpg

091220111164.jpg

Filtr oleju K&N (x2 na zapas :tongue4:)

091220111165.jpg

Raczej wszystko ORI

Zamawiane ze strony:

http://www.opieoils.co.uk/

Polecam można dobrać olej na podstawie konkretnego modelu auta lub producenta :good:

Duży asortyment :wink4:

Opublikowano

Zdjęcia z allegro odbiega od jakości zdjęcia przez Ciebie dodanego, dlatego mogę jedynie stwierdzić, że ewidentna różnica widnieje jedynie na "cieniu" nalepki, gdzie w drugim zdjęciu wpada w pomarańcz....

spostrzegawczość średnia Debian ;-)

1.kształt rączki i na niej [napis motul] jak i samej bańki.

2.szyjka i ten ''spad'' od niej jest kompletnie inny

3. rynienka od rączki, nie wiem ja to widzę na miniaturach nawet.

jest to fake w 101%. Co do ceny kuszące ~15zł mniej. Więc nie popadajmy w paranoje MOTUL fee, po prostu brać ze źródeł o oryginalnych bańkach i jasnym ubarwieniu.

Na zdjeciu kolegi Łuki także widać poprawną strukture bańki.

pozdrawiam

Opublikowano

Są w porządku, ja od nich biorę oleje już od paru lat (tzn tyle ile działają), tyle, że w Mysłowicach, m.in. Motula i nie widzę podstaw, żeby stwierdzić, że mają podróbę. Już nie mówię o bańce bo Motul to ogólnie ma je nie górnolotne, ale o kolorze i zapachu.