Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4-KLUB.GERMANY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy musisz zrobić TÜV.

Później tak jak Tomek mówi - załatwić sobie ubezpieczenie ( tam dostaniesz taki numer dla Zulassungsstelle ) i z tym idziesz do nich.

Niedawno to tu pawelMika robił, ale chyba nieaktywny już dłużej tu jest. On mi mówił że jakieś 350€. Też miał jakieś przeróbki wpisywane.

Edytowane przez RS

Opublikowano

dzieki..jak cos to jeszcze do was uderze..a macie ktoś jakiś może numer kontaktowy do tego pawelMika?bo popytałbym go jak tam sprawa z tymi przeróbkami wygląda

Opublikowano
  • Autor

jak masz papiery na zmienione części i są zgodne żeby przeszło TUV to wszystko przechodzi bez problemu... :) w sumie wystarczy popatrzeć na nie które "tuningi" niemieckie

Opublikowano

dzieki..jak cos to jeszcze do was uderze..a macie ktoś jakiś może numer kontaktowy do tego pawelMika?bo popytałbym go jak tam sprawa z tymi przeróbkami wygląda

Masz PN

Opublikowano

Andrzej dzieki jeszcze raz...Tomek u mnie kazda przeróbka auta to ori graty założone poza sprezynami eibach,hidami ale w razie kłopotu to je wyjme bo z tego co wiem to tutaj hidy-Nein no i fele troche mnie martwią bo mam 18'' ale nie mam na nie tego całego papierka ABE czy jakoś tak

Opublikowano

mam pytanie...jest tu ktoś kto meldował auto z polskich blach na niemieckie?potrzebna mi mała pomoc..wiem że domialex to robił ale dawno sie nie logował a nie mam do niego kontaktu :kwasny:

zapytam, chcesz przerejestrować się na Niemcy, czy po prostu postraszyli Cię przerejestrowaniem ze względu na dłuższy pobyt? :eusathink:

Panowie i ja mam pytanko. Jak wygląda sprawa z DP? Chciałem założyć, ale boję się, że zabiorą mi dowód. Mam polskie tablice, przegląd w kraju bez problemu.

I czy w PL jest też tak, że zabiorą okładki za DP?

Opublikowano
  • Autor

to na felgi musisz mieć papierek albo załóż jakieś ori

Opublikowano

ziomy, po co wam to? :kox: na firme i gewerby? ok... ale i tak utrzymałbyś auto na polskich zabezpieczeniach...

Laku, zdejmij żołnierza od felg w podpisie, daj fotke... :naughty:

Edytowane przez Shiftback

Opublikowano
  • Autor

Ja auto kupiłem tutaj i nie miałem zamiaru się bawić w tłumaczenia i pierdoły na co straciłbym kupe czasu i też kasy. Z resztą coraz częsciej kontrolują auta na zagranicznych blachach i mi nie Ci roczek na polskich tablicach , zaczną Ci sypać mandaty zmienisz zdanie. Też byłem pewien że nie zatrzymają mnie na polskich a zatrzymali mnie dzień przed kupnem tego auta i kazali zapłacić podatek ale tego już nie robiłem bo miałem zaraz nowe

Opublikowano

To chyba masz gruuuuby niefart. Ja przyjechałem swoim i za chiny ludowe nie dam Go przewallić na R...cos tam DE, miałem kontrolki policyjne, i pochwałki tylko... :grin::wink:

wiadome mi jest, auto kupione tu rejestrujemy na miejscu,mysle nad tym też :wink:

Trzy lata jestem, Mistrzu.... czekam aż walną winietki, czyli opłaty drogowe, iii.... raz na zawsze odczepią się od Tablic

Ogólny temat, zniknie. ..jak z tym DownPipe'm :huh:???

Edytowane przez Shiftback

Opublikowano

To chyba masz gruuuuby niefart. Ja przyjechałem swoim i za chiny ludowe nie dam Go przewallić na R...cos tam DE, miałem kontrolki policyjne, i pochwałki tylko... :grin::wink:

wiadome mi jest, auto kupione tu rejestrujemy na miejscu,mysle nad tym też :wink:

Trzy lata jestem, Mistrzu.... czekam aż walną winietki, czyli opłaty drogowe, iii.... raz na zawsze odczepią się od Tablic

Ogólny temat, zniknie. ..jak z tym DownPipe'm :huh:???

Jasne ze nie trzeba przemeldowywac jak sie z glowa to zrobilo, ale w wiekszosci przypadkow watpie w to.

A wiec, auto musi wlasciciel zarejestrowac w kraju gdzie znajduje sie jego "centrum zycia" (Lebensmittelpunkt) - wiec jak masz auto na siebie zameldowane i ZOLL udowodni ci poprzez inwigilacje (tak moze) ze regularnie nim tu jezdzisz, to cie w koncu udupia.

Ja tez jezdzilem na PL-blachach przez 2 lata bez problemu i mialem tez kontrole, ale ja zameldowalem auto na matke mieszkajaca w Polsce pod tym samym adresem ktory mam wbity w Polskim dowodzie (tak mam oba i legalnie)

Wiec dla was nie jest to az tak kolorowo- ale jak to sie mowi w rosji: tische jediesz- dalsze budiesz...

Co do DP to jezeli auto jest zameldowane w PL i ma wazny przeglad to nie moga sie dodupic, ale jak masz na DE-blachach to normalnie jest jazda bez homologacji. Tu sie szybko ludzi kryminalizuje, wiec albo dostaniesz do glowy, albo bedziesz to olewal bedac czujny jednoczesnie :evil:

Ja mam tez DP i nawet przeszlo mi na tym AU i jakos kulam sie na tym juz 2 lata- w razie czego mam jeszcze dpf do zalozenia na kontrole :decayed:

to na felgi musisz mieć papierek albo załóż jakieś ori

bez papiera tez by sie dalo- oni maja dostep do bazy danych wszystkich ABE (AllgemeineBetriebsErlaubniss)- zalezy od kontrolera chyba.

Opublikowano

dziękówka RS, na niemieckich bym się bał załozyć DP, a szybciej założyć DP niż napawać rure w kata, chociaż to najlepszy pomysł tylko czasu potrzeba.

Myslę, że jak wprowadzą płatne drogi to bedzie po temacie, dlatego chyba wdrażają taki system z racji wielu, którzy migają się od płacenia podatku

Schones wochenende :D:wink:

Opublikowano
  • Autor

a płaciłeś już podatek Shiftback ? teraz wprowadzili ten przepis ze możesz tylko jeden podatek opłacić a później musisz zmienić tablice na de .

Tak RS można bez papierka , ja do swojej dostałem wykaz felg jakie mógłbym założyć nie ori ale to z 2009 roku jest. Wiec takie dane pewnie mają

Opublikowano

no właśnie podobno można sam podatek i z głowy, ale ciężko to wyrwać w urzędzie bo od razu każą rejestrować, a chodzi o OC, nie bagatela bo 1k eueo na rok :facepalm:

plan jest żeby uciec z autem, i na nowym aucie wbita bedzie data pierwszej rejestracji, tak więc mogą mi :whistling: chyba... :naughty:

tylko teraz jak pójde nawet sam podatek opłacić to mnie cofną elegancko do tylu...

gracie coś może na ps4? można by multiplayer załączyć jeśli ktoś dysponuje :naughty::grin:

Opublikowano
  • Autor

Ja place 1500€ niestety.

nie powinni Ci cofnąć mówisz od kiedy masz tutaj auto i koniec. tak mi policjant przy kontroli mówił.

Opublikowano

no ja chce przemeldować bo mieszkam juz tu na stałe i tu zamierzam zostać..a szczerze to niechce mi sie z duszą na ramieniu jezdzić i czekać aż mi dowalą za to że mam tu meldunek mieszkam pracuje...wole zapłacić i mieć z głowy a tym bardziej że moje auto w moim miasteczku rzuca sie w oczy a do pracy tez mam kawałek.starcha tez mam że ktoś mnie podkabluje...można by poczekać do początku roku i kupowac winiety i z bani,tyle że jakby była stłuczka lub coś to juz widze te cyrki z ubezpieczalnią w PL..a co do felg to musze poszukać kogoś kto robi przegląd i podpisze mi go na tych felach bo wiem że ABE te fele nie mają bo dzwoniłem do firmy gdzie je kupiłem.choć fele są z niemiec ale ABE nie mają..

Opublikowano
  • Autor

Z ubezpieczalni w razie czego nie dostaniesz nic przerabiałem to :) Nie masz jakiś innych felg ? Jak masz ori to jesteś w domu :)

Opublikowano

tak mam ori 15'' z zimowymi oponami..ale wiem że te 18'' tez muszą byc wbite w dowód bo jak polizei mnie zatrzyma to kapa

Opublikowano
  • Autor

do tuv musisz mieć. ja mam w bite 16 a jeżdżę na 18. wujek kupił nowe auto z salonu i tez ma wbite 16 a jeździ na 17 kuzyn a Atu mówił ze to jest minimalny rozmiar jaki powinien być który jest w bity w dowód.

Opublikowano

no ja chce przemeldować bo mieszkam juz tu na stałe i tu zamierzam zostać..a szczerze to niechce mi sie z duszą na ramieniu jezdzić i czekać aż mi dowalą za to że mam tu meldunek mieszkam pracuje...wole zapłacić i mieć z głowy a tym bardziej że moje auto w moim miasteczku rzuca sie w oczy a do pracy tez mam kawałek.starcha tez mam że ktoś mnie podkabluje...można by poczekać do początku roku i kupowac winiety i z bani,tyle że jakby była stłuczka lub coś to juz widze te cyrki z ubezpieczalnią w PL..a co do felg to musze poszukać kogoś kto robi przegląd i podpisze mi go na tych felach bo wiem że ABE te fele nie mają bo dzwoniłem do firmy gdzie je kupiłem.choć fele są z niemiec ale ABE nie mają..

to jest kosztowna ale bezpieczna rzecz, praktyczna jest ok. Zastanawiałbym się jesli nie opcja przyszłej opcji z winietkami.

podszedłem do tematu tak...

- nikt nigdy mnie o tym nie poinformował żeby płacić, ( nie mam TV przychodzi abonament, mam auto nie przychodzi podatek) kumacie :wink:

- policja sie nie czepia

- i uwaga info z ostatniej chwili od kolegi, podobno od 1 stycznia podatek albo winieta już na stałe... :eusathink: od 2016?? hmmm

ile razy miałem wyrzuty, że pakuje w moje Audi jak w skarbonke a to i tak nie wróci, jednak to przepłacanie, EU przecież

Co jeśli bedziecie pluć sobie w brode w 2018, że przeszły ustawy o podatku na winiety, nie raz tak było..