kielbiu Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Witam, Tak jak w temacie: Od wczoraj autko nie chce mi się przełączyć na gaz kontrolka cały czas miga pomimo rozgrzania się płynu chłodniczego nawet do 90stopni. zwarłem na stałe kabelki od czujnika temperatury reduktora i zadnej zmiany więc czujnik jest wykluczony. Co może być przyczyną.Instalacja autogaz ac ale nie wiem dokładnie jaki model
NiskoiSzerokoAudiA4 Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 spróbuj zrobić tak włącz zapłon nastepnie przytrzymaj przycisk benzyna/gaz na włączniku tyrzymajac przycisk odpal auto powinien odpalić automatycznie na gazie daj znać jak wynik
sołtys85 Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Jak nie podłaczysz kabelka to sie nie dowiesz niestety. MOże padł jeden z wtryskiwaczy, może za niskie ciśnienie na reduktorze. Szkoda gdybać trzeba laptop i kabel.
kajzera Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Moja opinnia jechać do ludzi co sie znają na tym , bo samemu możesz wiecej zaszkodzić i zdziałać
JUZIU Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Pewnie wtryskiwacz padł ale bez lapka i kabla nie sprawdzisz tego
wojtek26 Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Podłacz interfejs i sprawdz cisnienie LPG moze padł mapsensor i dlatego Ci sie nie przełacza na LPG
Motumbo Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Mialem podobna sytacje jakis miesiac temu. Koniec koncow okazalo sie ze elektro-zawor na reduktorze tak byl usyfiony ze sie nie wlaczal. Wystarczylo przeczyscic
newania Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 Ja miałam podobną sytuację 2 tygodnie temu - okazało się, ze zagiął się jeden przewód, a dodatkowo był trochę zapchany. Gazownik zrobił co trzeba i teraz nie ma problemów
Kabar Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Nie wiem jaką masz instalkę ale obstawiam czujnik ciśnienia gazu.
pawloss_rg Opublikowano 23 Września 2011 Opublikowano 23 Września 2011 sorki nie chce zakładac takiego samego tematu ale mam pytanko.Też nie chce przełaczac mi sie na gaz, ani na zimnym ani na ciepłym silniku dodam ze nigdy wczesniej nie mialem problemów z gazem. Bywa tak ze czasem sie przełaczy na gaz lekko szarpie i znów włacza sie benzyna.Bylem u gazownika i wskazał na kontroler wtrysku gazu ze jest padniety...Lecz nie widziałem aby sprawdzał coś dogłebnie. Koszty nowego sami pewnie wiecie 500 zł.I nie wiem czy kupywac to czy jechac do innego gazownika, może wy macie jakies propozycje? Komputer AC Stag 300-4
majkel_majki Opublikowano 23 Września 2011 Opublikowano 23 Września 2011 Jedź do innego gazownika, niech przypnie interfejs i się przyjrzy sprawie. Komputer zawsze zdążysz wymienić, a podejrzewam że przyczyna jest banalna.
pawloss_rg Opublikowano 23 Września 2011 Opublikowano 23 Września 2011 zrobie tak jak mówisz,dodam ze rozbierał ten kompter sprawdzał czy nie jest zalany i poprzepalany i nic takiego nie zdiagnozował wiec bede szukał dalej. Dodam ze gdy właczam gaz awaryjnie na wyłaczonym silniku trzymam przycisk i odpalam to pali sie na zielono tak jak by chodził na gazie, lecz sam nie wiem czy tylko moze to sie swieci..
grzemo Opublikowano 24 Września 2011 Opublikowano 24 Września 2011 Gdyby okazało się że to wina sterownika to zawsze możesz wysłać do AC i ci go naprawią. Ale aby być pewnym to zakup kabelek, ściągnij program ze strony ac i zobacz błędy.
Rekomendowane odpowiedzi