Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] A4 TDi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

klima to pikuś ja też miałem dylemat manual czy automat ale po wszelkich za i przeciw poszłem w kierunku manuala (nic się nie spiepszy nic nie będzie się zacinać niż w automacie)

Potrzebne ci jest:

Kompletna nagrzewnica

chłodnica klimatyzacji

wiatrak klimatyzacji

rurki aluminiowe 2 szt

przewody od sprężarki 2 szt

osuszacz

łapa i napinacz sprężarki od diesla

sprężarka i tu musisz uważać bo są na dwa rodzaje mocowań węży imbus i normalna nakrętka wszystko zależy od węży jakie mają mocowania

i oczywiście kompletna wiązka części możesz brać silników R4 żadne inne i nie angliki czyli 1.8, 1.6. 1,9 to jeżeli chodzi o automat to dodatkowe czujniki powietrza do klimy itp.

Jakbyś chciał manual to się odezwij na pw to ci podeślę schemat elektryczny pod manuala u mnie tak chodzi wszystko i jest ok

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 211,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Manual tzn. na pokretlach? Ja bym chciał klimatronik żeby w końcu to 2din założyć

Opublikowano

tak dokładnie na pokrętła ale to dla mnie bez różnicy pewnie 2din na pokrętłach też da się wyrezać :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Ale Czesci pewnie większość to samo, tylko kabelkologii pewnie wiecej:D

Progi spasowane, ubytki przy blotnikach,zakupione szpachlówka z włóknem i całość zalana żywica poliestrowa z siatka szklaną, dzisiaj je tylko lekko wygładzenie, i w środę auto leci do lakiernika, w przyszłym tygodniu ogarnięcie wydechu, gwint, koła, na koniec korekta lakieru i można wyjezdzac:D

Opublikowano

części te same tylko dodatkowo pare czujników więcej masy świeżego powietrza itp miałem zrobić ato tylko przeraziły mnie kabelki przy klimatroniku bo sporo ich tam jest a nigdzie nie mogłem gotowej wiązki wychaczyć a na miom zadupiu kabelki minimum 0,5mm a to przy klimatroniku troszkę za grube

Opublikowano
  • Autor
części te same tylko dodatkowo pare czujników więcej masy świeżego powietrza itp miałem zrobić ato tylko przeraziły mnie kabelki przy klimatroniku bo sporo ich tam jest a nigdzie nie mogłem gotowej wiązki wychaczyć a na miom zadupiu kabelki minimum 0,5mm a to przy klimatroniku troszkę za grube

Ostatnio stal u mnie na szrocie 1z z klima, to może by się udało wytargac całą wiązkę,

Opublikowano

pewnie tak

Opublikowano
  • Autor

To trzeba się wybrać przy weekendzie na łowy, dzięki za info;)

---------- Post dopisany 09-04-2014 at 00:18 ---------- Poprzedni post napisany 08-04-2014 at 14:15 ----------

Wpadły nowe fanty z głupa:grin:

4131004857

Opublikowano

Mowisz odkupiles :D

Opublikowano
  • Autor
Mowisz odkupiles :D

Nawet taniej niż sprzedalem:D

---------- Post dopisany 10-04-2014 at 15:49 ---------- Poprzedni post napisany 09-04-2014 at 07:22 ----------

Fura odstawiona do malarza, jak wszystko pójdzie gładko, to w przyszłym tygodniu odbiór:cool:

Opublikowano

widze,że większość furek w sezonie będzie lakiernikiem pachnieć:grin: odbieraj i roób foty :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
widze,że większość furek w sezonie będzie lakiernikiem pachnieć:grin: odbieraj i roób foty :naughty:

Moja tylko po części:decayed:, dzisiaj sie chłop wziął za progi, ale chyba bedzie musiał zrzucić drzwi, bo grubsza sprawa z tymi wykwitami wyszła:kwasny:

---------- Post dopisany 23-04-2014 at 22:45 ---------- Poprzedni post napisany 11-04-2014 at 00:07 ----------

Mój nowy-stary gwint:decayed:

DSC_8866.jpg

Dystanse w drodze, jak dobrze pójdzie to przy sobocie bedzie jakieś spy:naughty:

Opublikowano

nie za długie te odboje z tyłu?:eusathink: nie wiem czy z nimi zejdziesz nisko:eusathink:

Opublikowano

za długie :decayed:

Opublikowano
  • Autor
nie za długie te odboje z tyłu?:eusathink: nie wiem czy z nimi zejdziesz nisko:eusathink:

gadałem z Czornym i mówił że ma 11cm, a ja przyciąłem na 10cm, także powinno być ok:wink:

Opublikowano

coś duże sie wysokie sie wydajo ryju :decayed: ale fakt, mam coś koło 11 :wink:

Opublikowano

A Czorny też ma KW inox? Wystarczy że długość obudowy amora będzie inna i...

0bf8285068_i_caly_misterny_plan.jpg:decayed:

Opublikowano

ja mam fk automotive, mówił żech

Opublikowano
  • Autor

nakrętke mam ustawiona centymetr niżej niż w tamtym sezonie, i jest jeszcze sporo miejsca nad odbojem, poskładam i bede widział, w razie W to rozebrać amor i złożyć to 30minut roboty:grin:

Opublikowano

huya za dlugie, ja do SS dalem caly odboj od golfa a stary wyrzucilem i zglebilem na 58.5

tak czy siak i tak pewnie bedziesz bujal na odboju:grin: