Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana modułu kierownicy (pod tempomat kierownicę multifunkcyjną)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam problem z tempomatem w audi b7 mianowicie zakodowałem manetki od fisa i tempomatu ale nie działa tempomat manetke komputer widzi dodatkowo nie mogę zrobić kalibracji czujnika skrętu czy na tym module będzie działał tempomat 8e0 953 549 n

Moduł z końcówką N jest z B6 i tam będzie działał. Jeżeli zamontujesz go do B7 tempomat nie odpali poczytaj sobie kilka stron wcześniej ktoś też miał taką sytuację. Ty potrzebujesz moduł Q lub R.

• Odpowiedzi 3.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam, podczas kodowania ABS trzeba podac jaki sie ma hamulace, czyli cos listy:

* 0x?xx: Hamulce

o 2 = Brembo 17" (PR-1LJ)

o 3 = FN3 16" (PR-1LT/1LF)

o 4 = HP2 16" (PR-1LX)

o 4 = FNR 16" (PR-1LA/1LG)

o 5 = FN3 15" (PR-1LB/1LE)

o 6 = C54 (PR-1LZ)

Gdzie mogę się dowiedzieć jakie mam? Wiem, że pytanie może wydać się głupie, ale jak je oglądałem to nic z tego nie znalazłem.

Opublikowano

zobacz w wlepce z kodami masz tam PRy

Opublikowano

Witam, podczas kodowania ABS trzeba podac jaki sie ma hamulace, czyli cos listy:

* 0x?xx: Hamulce

o 2 = Brembo 17" (PR-1LJ)

o 3 = FN3 16" (PR-1LT/1LF)

o 4 = HP2 16" (PR-1LX)

o 4 = FNR 16" (PR-1LA/1LG)

o 5 = FN3 15" (PR-1LB/1LE)

o 6 = C54 (PR-1LZ)

Gdzie mogę się dowiedzieć jakie mam? Wiem, że pytanie może wydać się głupie, ale jak je oglądałem to nic z tego nie znalazłem.

A jaki kod będą miały 321 na przodzie?

Opublikowano

zobacz w wlepce z kodami masz tam PRy

A ktora pozycja na tej wlepce to hamulce... w 3-ej kolumnie, pierwsze pole od góry (tam gdzie jest zawarte wyposażenie dodatkowe) mam wpisane 1LT... czy to chodzi o hamulce? Co prawda koła mam 17", ale może to nie ma związku?

Opublikowano

szukaj któregoś z tych kodów co podałeś: 1LJ lub 1LT itd

Opublikowano

Trzeba było spisać kodowanie z poprzedniego modułu

Opublikowano

Trzeba było spisać kodowanie z poprzedniego modułu

Poprzedni moduł wciąż mam, zbieram części i uzupełniam wiedze :> A możesz mi powiedzieć co warto spisać? Z góry dziękuje za te cenne informacje

Opublikowano

Wejdź w kodowanie (na podłączonym starym module) i sprawdź 3 cyferkę i będziesz wiedział jakie masz hamulce. Z tego co wiem to i tak da się zakodować tylko z poprawnymi hamulcami więc może spróbuj jedne z tych większych, jak kodowanie się zapisze to znaczy, że ok

Opublikowano

Wejdź w kodowanie (na podłączonym starym module) i sprawdź 3 cyferkę i będziesz wiedział jakie masz hamulce. Z tego co wiem to i tak da się zakodować tylko z poprawnymi hamulcami więc może spróbuj jedne z tych większych, jak kodowanie się zapisze to znaczy, że ok

A czy w kabriolecie moze byc jeszcze jakaś niespodzianka? Chyba sterowanie dachu obsługuje sterownik komfort, czy się mylę?

Opublikowano

Hmm raczej nie powinno być, W kodowaniu ABS'u nie ma opcji 'dach' czy 'bez dachu' jest tylko własnie rozmiar hamulców, silnik itp

Opublikowano

Hmm raczej nie powinno być, W kodowaniu ABS'u nie ma opcji 'dach' czy 'bez dachu' jest tylko własnie rozmiar hamulców, silnik itp

No tak :) Ale czy nie ma informacji o dachu w innym miejscu? Mam jednak nadzieje, że ten sterownik nic do tego nie ma, ale pewności niestety nie mam, bo na liczniku jest przecież kontrolka otwierania/zamykania dachu... hmmmm ;(

Opublikowano

Ale do czego teraz dążysz? Czy trzeba przekodować dokładając tempomat/fis? Nie, nie trzeba

Opublikowano

Ale do czego teraz dążysz? Czy trzeba przekodować dokładając tempomat/fis? Nie, nie trzeba

O to oczywiscie chodzilo... wielkie dzieki za informacje :) Jeszcze ostatnie pytanie i nie zawracam głowy... czujnik poziomu płynu spryskiwaczy ma być podłączony pod pin 1, czy pin 6 tego niebieskiego gniazda? Bo trafiłem na takie dwie wersje

Opublikowano

Pin numer 1 a 'z drugiej strony' do masy :):good: Spoko, najważniejsze, że teraz wszystko jest jasne

Opublikowano

Pin numer 1 a 'z drugiej strony' do masy :):good: Spoko, najważniejsze, że teraz wszystko jest jasne

Tak... narazie wszystko jasne bo nie zabrałem się jeszcze za montaż, hehe :) Wielkie dzięki

Opublikowano

Dasz radę, ja już ogarniam wszystko w około 45 minut, tylko, że trochę ich już założyłem :cool1: Tylko to jest czas na zmasowanie czujnika a nie jego montaż

Opublikowano

Dasz radę, ja już ogarniam wszystko w około 45 minut, tylko, że trochę ich już założyłem :cool1: Tylko to jest czas na zmasowanie czujnika a nie jego montaż

Czujnik to sie okazuje, że jest... ale niepodłączony niestety, więc podczas rozkręcania kieratu będe musiał pociągnąć kabelek

Opublikowano

a dlaczego go sprzedajesz jak coś to ja bym wziął ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...