maf Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 Witam Panowie jakie jest oryginalne położenie oznaczeń A4 1.8T QUATTRO na tylnej klapie ? Chodzi mi o odległości tych oznaczeń od lamp tylnych i dołu klapy. Obecnie mam je krzywo przyklejone i chciałbym to poprawić.
wrclaguna Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 Dam ogolne info do wszystkich rodzaji, na pewno sie przyda Montaż: – Samochód i symbol typu doprowadzić do temperatury pokojowej. – Powierzchnie klejenia muszą być suche i nie mogą nosić śladów pyłu ani smaru. – Oczyścić blachę zewnętrzną benzyną oraz środkiem do usuwania silikonu i wysuszyć. – Zdjąć papier ochronny i przycisnąć części emblematu 1 ok. 3 sekundy. Symbole typu na pokrywie tylnej Limuzyna naped na przod Jako punkty odniesienia posłużą zewnętrzne krawędzie tylnej pokrywy i przedłużenia dolnej linii tylnych świateł. a = 23 mm. b = 28 mm c = 2 mm d = 28 mm e = 11 mm Wymiary dla samochodów z napędem na cztery koła Q a = 23 mm. b = 28 mm c = 4 mm d = 12.5 mm e = 28 mm f = 11 mm Symbole typu na pokrywie tylnej Avant Jako punkty odniesienia posłużą zewnętrzne krawędzie tylnej pokrywy i przedłużenia dolnej linii tylnych świateł. Wymiary dla samochodów z przednim napędem a = 95 mm b = 33 mm c = 38 mm d = 28 mm e = 95 mm Wymiary dla samochodów z napędem na cztery koła Q a = 33 mm b = 28 mm c = 4 mm d = 12.5 mm e = 38 mm f = 95 mm
maf Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Opublikowano 18 Maja 2011 Szacuneczek kolego o to właśnie chodziło Podpowiedz jeszcze jakiego kleju użyć do tej operacji aby to się trzymało i dobrze wyglądało?
Onkel Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 A ja wyśmiałem kolege jak kazał mi zapytać jak dokładnie rozmieścić znaczek A4
vertus69 Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 Sorry za OT ale na Grzegorza zawsze można liczyć
marcineks Opublikowano 20 Czerwca 2011 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Żaden klej, broń boże silikon - taśma klejąca dwustronna (oby nie taka cieniutka do podklejania dywanów). Gwarantuje, że będzie OK a jak wam przyjdzie ochota odkleić - nożyk introligatorski (bez oprawki) 5 minut cierpliwości i banan na obliczu ! Pozdrowionka a schematy rozmieszczenia po prostu perfect ! BRAWO ! 1
danielo Opublikowano 23 Czerwca 2011 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Nie przyklejać tylko zrywać o wiele lepiej to wygląda.Pozdrowionka
daniels Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 Nie przyklejać tylko zrywać o wiele lepiej to wygląda.Pozdrowionka też tak uważam
bediks Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 no i tu moje pytanie , jak odkleic ori oznaczenia ?? rozgrzac czyms najpierw a pozniej czym najlepiej??
Golem1 Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 w którymś poście czytałem że dobrze się ściąga oznaczenia za pomocą żyłki ale musisz poszukać na forum albo ktoś napisze kto ściągał.
marcin_o23 Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 żyłką idzie dosyć ciężko, ale można deliktanie nożykiem tapicerskim podcinać, podważać i podcinać, ale trzeba uważać rzeby lakieru nie uszkodzić
bediks Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 ze nozykiem to wiedzialem, ze mozna lakier uszkodzic dlatego szukam innego rozwiazania
marcin_o23 Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 ja robiłem nożykiem i nie uszkodziłem, ale warto uważać
qrczak91 Opublikowano 15 Października 2011 Opublikowano 15 Października 2011 ja także ściągałem nożykiem, ale faktycznie delikatne ryski zostały
forell Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 W temacie emblematów....Gdy nabyłem swoją A4 avant na tylnej klapie miała symbol rekina.Dwukrotnie spotkałem na drodze kombi z takim samym znaczkiem,niestety nikt nie wiedział o co chodzi. Pomożecie z wyjaśnieniem???Dzięki.
Pawełek Opublikowano 18 Grudnia 2012 Opublikowano 18 Grudnia 2012 a czy ma ktoś taki schemat do a4 b5 przed liftem?
-RamzeS- Opublikowano 27 Marca 2013 Opublikowano 27 Marca 2013 Żaden klej, broń boże silikon - taśma klejąca dwustronna (oby nie taka cieniutka do podklejania dywanów). Gwarantuje, że będzie OK a jak wam przyjdzie ochota odkleić - nożyk introligatorski (bez oprawki) 5 minut cierpliwości i banan na obliczu !Pozdrowionka a schematy rozmieszczenia po prostu perfect ! BRAWO ! a dokładnie taśma 3M
miki Opublikowano 5 Maja 2013 Opublikowano 5 Maja 2013 Dostanę tą taśmę w jakimś sklepie stacjonarnym? Co do tajemnicy rekina to po roku oczekiwania powiem koledze że to logo firmy paul&shark, nie wiedzieć dlaczego ludzie sobie je naklejają na fury Tapnięte z SGS III
malik 54 Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 Tylko żyłka do odklejania,najpierw podgrzać lekko suszarką idzie jak po maśle sprawdzony sposób.
Rekomendowane odpowiedzi