bykua4 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Mam taki problem. Całe oświetlenie mi się świeci cały czas w jednym i drugim położeniu przełącznika. Zero reakcji na otwarcie czy zamknięcie drzwi. Jedynie tylna lampka działa prawidłowo a nad lusterkiem i te boczne z tyłu świeca cały czas i nie gasną po zamknięciu drzwi. Przy pompce od centralnego przeczyściłem styki ale to nic nie dało. To możliwe, że jak nie działa któraś krańcówka z przodu w drzwiach to tak jest, że wszystkie świecą?? Co jeszcze zrobić?? Proszę pomóżcie...
ughi Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 mam podobnie, z tym ze przy wlaczonym silniku, i na drugim polozeniu przelacznika (na maksa w prawo) swiatlo nie swieci, zapala sie dopiero podczas otwarcia drzwi (nie gaszac silnika) i gasnie, gdy drzwi sie zamknie, gdy zgasze silnik, zapala sie i swieci ciagle..
bykua4 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2008 Tragedia z tymi lampkami w naszych niuniach, bo widzę, że dużo ludzi ma coś ze światłem. Szkoda, że to nie tak jak w lodówce he he - otwierasz jest - zamykasz nie ma.
lukaz_86 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 to ja mam inny problem, nie mialem calkowicie oswietlenie, wymienilem bezpiecznik, bylo przez kilka dni i bezpiecznik sie znowu przepalil.. dlaczego? gdzie szukac przyczyny?
bykua4 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2008 Hm..... Widzę, że chyba nikt mi nie pomoże. Nie wiem co zrobić......
dark79 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Opublikowano 17 Stycznia 2008 dziwna sprawa, wyglada na to ze gdzies jest masa podawana na krancowki dzwi caly czas, posprawdzaj wlaczniki krancowe, a najlepiej poodpinaj je po kolei i zobacz czy lampka zgasnie, a jak przekrecisz klucz w pozycje zaplon to gasna czy nie??powinny zgasnac jak sa drzwi zamkniete, w przednich drzwiach krancowki masz w zamkach a tyle powinienes zobaczyc, pamietaj o tym ze lampka jest czasowa i nie gasnie od razu, najlepiej poodpinaj i pojedynczo i wlanczaj zaplon, moze uda cie sie nalesc wadliwa krancowke jak ktoras jest wadliwa, jak nie to moze byc problem z pompa centralnego, a alarm masz??
bykua4 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2008 Mam alarm i działa ale tylko dlatego, że ktoś założył osobną krańcówkę w drzwiach kierowcy taką jak z tyłu i ona reaguje na otwarcie drzwi. Musze zobaczyć te krańcówki ale nawet po załączeniu zapłonu i przy zamkniętych drzwiach nie gaśnie lampka.
dark79 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Opublikowano 18 Stycznia 2008 no to jak napisalem porozlanczaj wszystkie krancowki i zobacz czy lampka zgasnie, jak nie to pompa centralnego, no to z tym alarmem jakas lipa jednym slowem
bykua4 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2008 Oki tak zrobie a z alarmem to rzeczywiście dno ale najpierw chce zrobic te krańcówki a potem sie za alarm wezme.....
dark79 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Opublikowano 18 Stycznia 2008 a jeszcze jedno, czy te problemy z oswietleniem miales czy sie to stalo jak juz uzytkowales auto??
predipl Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 jak wyjąć ten czujnik co znajduje się w dzwiach przy zamku. rozebrałem ale nie dałem rady go wypiąć....
Łaszczu Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Mam identyczny problem jak załozyciel tematu i zrobie tak samo jak kolega dark79 napisał
dziku Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 sprawdz bezpieczniki 10 i 15. moze ktorys jest spalony? mialem tak samo a okazalo sie ze bezpiecznik nr. 10 byl spalony..
mroova81 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Ja mam tak, że tylko otwarcie drzwi kierowcy nie zapala mi światła wewnątrz, ale przy otworzonych i włączeniu swiateł pikawa wyje (krańcówka dobra, czy nie?). Natomiast po dojechaniu na miejsce i zgaszeniu silnika w momencie wyjęcia kluczyka światło mi się zaświeca również, nawet przy zamkniętych drzwiach, ale to chyba celowe, żeby klameczki po ciemku nie szukać i nawet mi się to podoba.... Acha, świtło czasem nie działa w dzień zauważyłem, taki boniek na kratce nawiewu na przednią szybę. Czyżby foto-rezystor?
Rekomendowane odpowiedzi