Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Zgrzeszyłem...ale dobrze mi z tym! Audi ... KILLER!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fajny felunek od alpina :thumbup1:

Mój ojczulek miał taką kiedyś tylko w 3,0d.

Fajny wymiatacz.

Opublikowano

Sorry za off topic, po co Twojej mamci aż Q7 6.0TDi 551KM, lubi sobie przycisnąć na pedał gazu i ciągle do pracy się spieszy?

Opublikowano

124 to klasyk do latania bokiem, bardzo dobrze wyważony (wystarczy wyjąć moduł ASR) i na suchym jest driftowóz

soolek możesz całkowicie wyłączyć systemy antypoślizgowe czy w pewnym momencie pomimo wyłączenia gdzieś w tle zaczyna to znowu działać?

Mogę wyłączyć całkiem.

Jak raz wcisnę, to wyłącza się trakcja a ESP działa od jakichś 40-50 km/h, czyli wolno mogę sobie bokiem chodzić do woli.

Jak przytrzymam, to wwszystko się wyłacza.

Furka fajna i w dodatku M-pak robi robotę w moim też tak działa esp, tylko wtedy blokuje dwa koła i jest tzw.szpera

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety w E46 poza M3 nie montowali fabrycznie szpery. Dodatkowo do diesla jest mega rzeźba żeby założyć most z M3, trzeba cały wózek przekładać a do tego pozostaje problem z innym przełożeniem mostu. Na otwartym dyfrze fajnie lata się tylko zimą, w czym i tak przeszkadza mały zakres obrotów w dieslu. Na suchym to już jest męczenie sprzętu i zero frajdy gdy latasz po całym aucie jak żyd po pustym sklepie.

Na dokładkę dodam, że cały osprzęt w E46 jest MEGA delikatny. Szybko pada magiel, wahacze, wał napędowy lubi się wykrzywić, padają podpory wału, tłumik drgań i dwumas od kopów w sprzęgło.

Co do spalania według kompa, to u mnie w 330D komp przekłamywał nawet o 3l/100km :) W mieście potrafił spalić 11.5l a komp pokazywał 8 :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dawno się nic nie działo i w sumie dobrze. Sama eksplotacja.

I w ramach tej eksploatacji padł lekko na glebę :decayed:

Więcej info w pierwszym poście.

Opublikowano

Tylko że ten pro-kit to obniża względem serii, a że miałeś m-pakiet to poszło w dół o 1 cm pewnie

Opublikowano
  • Autor

Według miarki poszło o 2 cm i chyba spada dalej :decayed:, bo dzisiaj zaczepiłem o śpiącego, którego do tej pory przejeżdżałem bez problemu.

Tak teraz myślę, czy ktoś nie wsadził u mnie wcześniej ori sprężyn, bo koza była, a najgorsze, że na sprężynach brak jakichkolwiek oznaczeń wysokości.

Widziałem Twoje autko na innym forum (fajne) i teraz już wiem, że Ty to Ty :grin:

Opublikowano

Hehe no ja ;) Też mi BMW przypadło do gustu

Opublikowano
  • Autor

To wpadnij kiedyś na spota A4 w Wawie - będą dwie Beemki, kilka motorów i ... jedno Audi :grin:

Opublikowano

lol to tak się towarzystwo rozjechało? ;)

Opublikowano
  • Autor

Różnie bywa. Teraz przenosiny do Promenady, więc frekwencja pewnie będzie marna, bo daleko co niektórym.

---------- Post dopisany 07-05-2013 at 01:06 ---------- Poprzedni post napisany 30-04-2013 at 16:18 ----------

W sobotę czerwone kierunki poszły się ... rwać :kwasny:

Bo to zły diagnosta był :decayed:

Na szczęście na wstecznych wyciąłem ostatnie małe otwory, więc coś tam na biało świeciło i uniknąłem rwania.

Coś trzeba nowego pomyśleć, bo białe klosze kierunków za cholerę mi się nie widz :thumbdown:

Opublikowano

Jak miałem BYMYWY to klosze prysnąłem sprayem do lamp czerwonym, tylko w miejscu kierunków była jedna warstwa mniej i świeciły na ciemniejszy pomarańcz.

Opublikowano
  • Autor

Ja dalej pójdę raczej w folię. Mam zamiar zrobić jakieś dziurki/paski czyli pomarańcz się przebije a klosz będzie wyglądał na czerwony, tylko cholera czasu brak :-(

A tutaj fotka przed i po Eibachu :decayed:

(sorry za drugą fotkę, ale nie zdążyłem jeszcze umyć po weekendowych wojażach)

E46_Mpakiet_2.jpg

e46_eibach_pro_kit.jpg

Opublikowano

Ładnie klapnęła - teraz na bank będziesz śpiochów zaczepiał brzuchem:decayed: Ja po swojej zauważyłem, że progi są naprawdę nisko w porównaniu chociażby do A4 - wiem już, dlaczego większość młodych kierowców BMW wiesza się w zimie w zaspach :kox:

Opublikowano
  • Autor

W sumie to nie jest tak źle. Śpiących na osiedlu mam od groma, więc ćwiczę codziennie.

B5 miałem posadzone o 35, tutaj jest 30 i jest chyba łatwiej jeździć.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Piekna becia. Kupiłem niedawno podobną z tym, że 330d. Powiedz czy robiłeś coś ze słynnymi klapkami kolektora?

Zastanawiam sie czy usuwać czy nie

Opublikowano
  • Autor

Usuwać. Zdecydowanie.

Ja usunąłem za namową forum, mimo że były to tylko niepotwierdzone zalecenia - awaria zasłyszana, a nie znana z pierwszej ręki.

Ostatnio jednak ktoś się pochwalił takim przypadkiem, czyli jednak zdarza się.

Zrób kompleksowo: wywalenie klapek, wymiana świec, wymiana odmy, czyszczenie kolektora + EGR. Jedna robota a będziesz miał pewność.

Opublikowano

powiem ci, że wystraszyłem się właśnie tych klapek, dziś rozebrałem auto, klapki były juz metalowe i zero luzu ale założe zaślepki, odmę też wymieniłem choć moja była z 2010 roku.

Czy czujesz jakąś różnicę bez tych klapek, nie trzesie przy gaszeniu, nie kopci?

Opublikowano
  • Autor

Klapki wywaliłem dość szybko. Trząchnie przy gaszeniu, ale jak to diesel. Nie zauważyłem, żeby rzucało buda, jak np. przy zużytych poduszkach silnika.

Kopcenie...chyba w normie. Nie wiem. Mam ciemne szyby, więc nie widzę :decayed:

Opublikowano

Bez klapek trochę dwu-masa cierpi