SkOs Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Witam a wiec ubywa mi plyn chlodniczy - nie ma wyciekow - na korku oleju wszystko ok Poszla uszczelka ?
pioteros Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 czy zimny silnik dymi na bialo przy odpaleniu? jest jakis nietypowy zapach spalin? (jesli masz plyn spalany zapach bedzie taki dziwnie slodkawy, drazniacy) w wiekszosci przypadkow jesli idzie uszczelka, to olej dostaje sie do wody, bardzo rzadko na odwrot, poniewaz cisnienie oleju jest wieksze niz wody w ukladzie, no a drugi przypadek jak napisalem wczesniej czyli plyn moze dostaawac sie do komor spalania, ale na twoim miejscu sprawdzil bym dokladnie wszystkie weze i gumowe zlaczki czy nie poparciamy/popekaly a takze sprawdzil szczelnosc chlodnicy nie napisales tez ile tego plynu ubywa:)
SkOs Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2011 ok litra na 3 miechy nie powiem na ile km
pioteros Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 to niewiele obstawiam malutka dziurke gdzies w ukladzie wezy lub w chlodnicy
SkOs Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2011 naszczescie mam obok sasiada co sie tym zajmuje
lapawwa Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Może uszczelka na głowicy jest uszkodzona, u mnie tak było ze plyn od razu parowal pod temperatura silnika i nie bylo zadnego wycieku.
grabson765 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 sprawdz krociec ktory idzie od glowicy tam gdzie jest czujnik temperatury
cowboy1 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Po jezdzie jest wysokie cisnienie w ukladzie (waz gorny jest mocno twardy?)
malinek21 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Ostatnio miałem podobny przypadek.Tylko u mnie pękniety był trójnik przykręcany do głowicy w którym się znajduje czujnik temperatury ten niebieski.
SkOs Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2011 heh jutro posprawdzam bo dzis to ojca w stanie nietrzezwym odbieralem i poddenerwowany jestem
ps2snake Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Moze jeszcze nagrzewnica byc trafiona. Sprawdz w kabinie czy sucho
Rekomendowane odpowiedzi