Tukan Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 u mojego ojca 2.0 turbo benzyna nagrzewa się podobnie do mojego, Kurde ciekawe ze sie podobnie nagrzewaja
siemian Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 u mojego ojca 2.0 turbo benzyna nagrzewa się podobnie do mojego, Kurde ciekawe ze sie podobnie nagrzewaja takie odniosłem wrażenie. W sumie to może przez to że jak jezdziłem w te duże mrozy to, na tym odcinku, ani jeden ani drugi nie osiągnął w pełni temperatury roboczej
sokolnh Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 nie, czemu ? w mieście robisz krótkie dystanse -> benzyna się szybciej grzeje, przez co spalanie jest podobne, a samochodzie jest ciepło zanim dojedziesz do pracy w mieście stoisz w korkach -> w dieslu musisz się ręką namachać i jak trzeba się gdzieś szybko wbić i zjechać to wciskach gaz ...czekasz ... i dopiero w mieście nie zawsze da się przycisnąć -> dla benzyny nic się nie dzieje, a w dieslu np. zapycha się FAP itp itd ojjjj Kamil , Ty mój mistrzu teorii nie zgadzam się z żadnym punktem to właśnie nie jest teoria Piotrze nie musisz sie zgadzać, możesz mieć swoje zdanie u mnie tak to wyglada
boseron Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 więc Cuber faktycznie jezeli pali Ci tyle co napisałeś to jak na taka pojemnośc nie jest paliwożerny, tylko ze ja jak jezdze bardzo agresywnie to spalanie wychodzi 8,5 l a w Twoim pewnie z 17 no ale wrazenia z jazdy nieporównywalne
sokolnh Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 No V6 to raczej auta na trase A jak tam twoje B2? Mnie zaczyna interesowac cos takiego fajnie prazygotowanego do rajdów,zabawy http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11791593 drobne mody i 140km auto wazy ok 800-850kg fajne, kiedyś chciałem mieć takiego, ale jak się przymierzyłem to strasznie małe ale zapina konkretnie a moje B2 stoi w warsztacie i pomału sobie go robię
boseron Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 KAmil rozpatrywał przypadek zimowy jedynie..... ja i tak uwazam czy miasto czy trasa diesel wygrywa z benzyną na kazdym kroku, nie bez powodu diesle są duzo droższe bo po prostu są oszczędniejsze i tego chyba nikt nie zaprzeczy do świrowania jednak benzynowy bedzie bardziej wyrzymały ale My nie jeździmy na rajdach tylko po mieście i diesel w zupełności na chwilowe rozgrzanie turbiny wystarcza
Tukan Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 fajne, kiedyś chciałem mieć takiego, ale jak się przymierzyłem to strasznie małe :decayed No maly ale majac klatke kubly bedzie bezpieczny A do pojazdówki i na rajdy jak znalazł
zieluch Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Mój jeśli chodzi o spalanie to zazwyczaj w tracie w 8 litrach się mieszczę, ale po mieście nie jest już tak wesoło, szczególnie na krótkich odcinkach. Całkowite średnie spalanie to około 9,0 lita z tym że ja robię 70% km po trasie. Co do tych 6.3 Cubera to ładnie turlałeś dropsa za tirem
siemian Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 chyba na linie żeby było oszczędniej.... i na zgaszonym silniku
Wąski Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Powitać w ten piękny i zimny dzień Gdzie w Kraku regenerują naprawiają skrzynie biegów możecie podać jakiś adres polecanego zakładu i żeby nie zdarli za bardzo w poniedziałek dam namiar a jaki WÓZ [br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 17:45_________________________________________________ kłopot w tym że Pablo ma auto ani na miasto ani na trase (tylko na lans... no cóż... kwestia gustu... ) bo prawie nim nie jeździ... :polew: [br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 17:49_________________________________________________ Mój jeśli chodzi o spalanie to zazwyczaj w tracie w 8 litrach się mieszczę, ale po mieście nie jest już tak wesoło, szczególnie na krótkich odcinkach. Całkowite średnie spalanie to około 9,0 lita z tym że ja robię 70% km po trasie. Co do tych 6.3 Cubera to ładnie turlałeś dropsa za tirem A jak się to ma do 1,9 tdi ? [br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 17:49_________________________________________________http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,7653124,Rondo_Ofiar_Katynia__Lepiej_tam_nie_jezdzic_.html
boseron Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 jak ktoś reflektuje na imprezke na rynku to zapraszam , kom większośc zna, tak ze jak wolny wieczór to wbijać :gwizdanie:
jurekkrak Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Kerczi nie masz planów na tak piękny piątek
KERCZI Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 no niestety po takim tygodniu to moim wymarzonym planem jest lozeczko
PABLO Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Człowiek napisał jedno zdanie i swoją teorię to cały dzień o tym była gadka widzę [br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 22:47_________________________________________________ 3-4 litrą w jedną stronę czy drugą to jeszcze nic jakoś można przeżyć, Pablo sorry ale co Ty wypisujesz? skoro by nie robiło to róznicy dla Ciebie do byś Audi jeździł do pracy :gwizdanie: I nie robi bo nie ma sensu jeździć z czyżyn przez całe miasto w korkach na zakopiańską, gdzie autem jestem 5-10 minut szybciej niż tramwajem a po pracy praktycznie zawsze z kimś się zabiorę do NH także to że nie jeżdżę do pracy ma tutaj uzasadnienie. Policz sobie ile nie potrzebnie kasy wydasz na benzynę jak tak byś jeździł, wolę kupić kartę miesięczną za nie całe 50zł. A to co bym nie potrzebnie przejeździł do pracy to wykorzystuje w innych celach po pracy :gwizdanie: a co do Pablo twoich rozważań to one opierają się tylko na artykułach z gazet, filmikach z youtuba czy opiniach innych nie masz żadnego większego doświadczenia w tej kwestii i usiłujesz na siłę pokazać że coś wiesz,a to niestety nie prawda to tylko Twoje widzi mi się więc kończ waść wstydu swego oszczędź Sokoł zapomniałeś dodać jeszcze z kreskówek Ty nie masz żadnego pojęcia o tym co piszesz bo skąd możesz wiedzieć co wiem a czego nie wiem, opierasz się na swojej "wielkiej" wiedzy i myślisz że wszystkie rozumy pozjadałeś I wcale nie muszę mieć diesla i nim jeździć bo wystarczy że nasłucham się wielu różnych opinii na podstawie których mogę wyrazić swoje zdanie z którym nie każdy może się zgodzić, po to ta dyskusja kłopot w tym że Pablo ma auto ani na miasto ani na trase (tylko na lans... no cóż... kwestia gustu... ) bo prawie nim nie jeździ... Pingwin uwierz że ja codziennie robię ok 40KM ale po pracy gdzie śmigam po mieście nocą i przyjeżdżam kiedy ty śnisz o kolejnych większych tarczach 380mm także nie pier.. "ze prawie nim nie jeżdżę" :gwizdanie: Zaraz śmigam na miasto jak coś, kom..
siemian Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Pablo przypomnij mi, kiedyś piałeś, ile robisz km rocznie?? Bo nie wydaje mi się żebyś codziennie robił 40km.. No chyba że 30 na wstecznym I wcale nie muszę mieć diesla i nim jeździć bo wystarczy że nasłucham się wielu różnych opinii na podstawie których mogę wyrazić swoje zdanie z którym nie każdy może się zgodzić, po to ta dyskusja wiesz Sokół, Pablo to ma znajomości, kontakty, wiesz ile osób przychodzi do MM to wielu róznych opinii się nasłuchał.. Zapewne ponad połowa przychodzi tam tylko po to żeby zdać raport Pablowi z awaryjności i przebiegu eksploatacji swojego auta :polew:
PABLO Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Pablo przypomnij mi, kiedyś piałeś, ile robisz km rocznie?? Bo nie wydaje mi się żebyś codziennie robił 40km.. No chyba że 30 na wstecznym To było w 1 roku użytkowania auta, ostatnie 2 lata średnia podskoczyła Na wstecznym to musisz do domu wracać jak Ci te tarcze od S4 wymiękają po Twojej jeździe Siemian właśnie przyjechałem i zrobiłem 46KM a jak nie wierzysz to
david_n Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 panowie co powiecie na karty jutro w czasie spota/po spocie?
Rekomendowane odpowiedzi