Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:wink:

Panowie,

Jezdzil ktos na oponach Federal 595RS-R i moze cos powiedziec na ich temat?

• Odpowiedzi 121,5 tys.
  • Wyświetleń 4,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

powiedzcie mi panowie czy taki altetnator wystarczy poniewaz moj nie wydala mam 100A

120A ALTERNATOR AUDI A4 8E0 B7 1.8 T VALEO 120A (3628742642) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

czy moze bedzie 140A

Alternator 140A Golf V Plus AUDI A4 B7 06F903023H (3604495747) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

mam niedoladowany najprawdopodobniej aku i ostatnio auto stalo dluzej wiec zostalo unieruchomione he

prosze o pomoc

Opublikowano

Powitać :hi:

Opublikowano

Panowie,

nawet w chinach ich nie znają

Opublikowano

Panowie,

nawet w chinach ich nie znają

Ja mialem je w rowerze, ale wybralem sie tylko raz na Turbacz gdy bylo sucho i to wyciagiem wiec ciezko cos powiedziec

Wiosna

Opublikowano

Panowie! Potrzebuję rady, mianowicie stacja diagnostyczna robiąca przeglądy motocykli w Krakowie, jakiś normalny diagnosta, który nie przywali się do niczego szczególnego :decayed: Kupiłem niedawno Bandita 600, potrzebuje zrobić przegląd, w motórze wszystko blanga, tylko wiadomo jak się ktoś będzie chciał dowalić do czegoś to się dowali.

Opublikowano
Panowie! Potrzebuję rady, mianowicie stacja diagnostyczna robiąca przeglądy motocykli w Krakowie, jakiś normalny diagnosta, który nie przywali się do niczego szczególnego :decayed: Kupiłem niedawno Bandita 600, potrzebuje zrobić przegląd, w motórze wszystko blanga, tylko wiadomo jak się ktoś będzie chciał dowalić do czegoś to się dowali.

Ja robie przeglad skutra zawsze na szycie przed wieliczka w Oplu

Opublikowano

Teraz się to zmieni

Wysłane z mojego urQuattro

Opublikowano

:bry:

Co jess??

Opublikowano

Ja robie przeglad skutra zawsze na szycie przed wieliczka w Oplu

no miałem pisać pisz do Gruszki :decayed:
Opublikowano
powiedzcie mi panowie czy taki altetnator wystarczy poniewaz moj nie wydala mam 100A

120A ALTERNATOR AUDI A4 8E0 B7 1.8 T VALEO 120A (3628742642) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

czy moze bedzie 140A

Alternator 140A Golf V Plus AUDI A4 B7 06F903023H (3604495747) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

mam niedoladowany najprawdopodobniej aku i ostatnio auto stalo dluzej wiec zostalo unieruchomione he

prosze o pomoc

Sprzedaj ten złom w piz*u

---------- Post dopisany at 11:42 ---------- Poprzedni post napisany at 11:42 ----------

A tak wogole to czesc wszystkim

Opublikowano
A brakuje Ci trzymania w zakrętach na 225? Większość ludzi nie wykorzystuje więcej niż 50% przyczepności opony, jak ktoś ogarnia jazdę trochę więcej to skorzysta z 75% więc kupowanie szerszych jest kompletnym bezsensem jak już koledzy napisali :whistling:

Kolejna sprawa że pogarsza się przyczepność na wodzie i to o wiele bardziej niż polepsza na suchym.

No czasem mnie ponosi fantazja, lubię szybko chodzić w łukach i zdarzyło się że miałem w gaciach bo auto zaczęło ściągać.

Pytam póki co czysto teoretycznie, może ktoś z Was kiedyś na takich jeździł i jest w stanie powiedzieć czy 2cm różnicy na oponę zauważalnie poprawia przyczepność, to samo tyczy się długości drogi hamowania

W A4 nie miałem szerszych ale jeździłem wieloma innymi samochodami z oponami dużo szerszymi i naprawdę nie warto iść w szerokość, jak już pisałem na suchym mały zysk, na wodzie duża strata. Jeżeli w 180 KM Pasku nie wystarcza Ci 225 to albo:

- zapierdalasz tak że ja już się boję na drodze Cię spotkać :wink: i potrzebujesz specjalistycznych opon o różnych mieszankach w zależności od temp i docinanych na różne warunki

- trzeba potrenować technikę pokonywania zakrętów (dobór toru jazdy, punkty hamowania, przyspieszania w celu wykorzystania pełnej przyczepności opon) :wink:

Zresztą są na forum osoby, które mają 235 to mogą napisać albo zróbmy na spocie testy :kox:

Opublikowano

:hi:....

....albo zbieżności do sprawdzenia......skoro na 225 auto źle jedzie......;)....chociaż tak z innej beczki...znam takiego....co klekotem 2.0 dojeżdża er'esowe heble :decayed:

wysłane z one v :)

Opublikowano
A brakuje Ci trzymania w zakrętach na 225? Większość ludzi nie wykorzystuje więcej niż 50% przyczepności opony, jak ktoś ogarnia jazdę trochę więcej to skorzysta z 75% więc kupowanie szerszych jest kompletnym bezsensem jak już koledzy napisali :whistling:

Kolejna sprawa że pogarsza się przyczepność na wodzie i to o wiele bardziej niż polepsza na suchym.

No czasem mnie ponosi fantazja, lubię szybko chodzić w łukach i zdarzyło się że miałem w gaciach bo auto zaczęło ściągać.

Pytam póki co czysto teoretycznie, może ktoś z Was kiedyś na takich jeździł i jest w stanie powiedzieć czy 2cm różnicy na oponę zauważalnie poprawia przyczepność, to samo tyczy się długości drogi hamowania

W A4 nie miałem szerszych ale jeździłem wieloma innymi samochodami z oponami dużo szerszymi i naprawdę nie warto iść w szerokość, jak już pisałem na suchym mały zysk, na wodzie duża strata. Jeżeli w 180 KM Pasku nie wystarcza Ci 225 to albo:

- zapierdalasz tak że ja już się boję na drodze Cię spotkać :wink: i potrzebujesz specjalistycznych opon o różnych mieszankach w zależności od temp i docinanych na różne warunki

- trzeba potrenować technikę pokonywania zakrętów (dobór toru jazdy, punkty hamowania, przyspieszania w celu wykorzystania pełnej przyczepności opon) :wink:

Zresztą są na forum osoby, które mają 235 to mogą napisać albo zróbmy na spocie testy :kox:

Ja mam 235 w moim stworze

Wiosna

Opublikowano

pod turbacz wyjedziesz?:wink:

Opublikowano

Ruks ile teraz kosztuje trzeci stopień ?

Opublikowano

:siema:

Panowie ma ktoś do sprzedania 2szt. zimówek 205/55/R16 mogą być używki ale w dobrym stanie.

Opublikowano

Panowie,

Ja jeździłem w Focusie ST zrobionym na ponad 300KM,polecam nawet sam chyba kupię sobie na przyszły sezon:) dużo lepsze niż TOYO R888 wolniej się ścierają a tak samo lepią

Opublikowano

Panowie,

Ja jeździłem w Focusie ST zrobionym na ponad 300KM,polecam nawet sam chyba kupię sobie na przyszły sezon:) dużo lepsze niż TOYO R888 wolniej się ścierają a tak samo lepią

dzieki za opinie,

podobno nie jest za dobrze na mokrym i z racji twardej mieszanki pekaja.

Jak wpiszesz model opony, to google Ci pokaze foty z peknieciami :facepalm:

Opublikowano

Panowie,

dzieki za opinie,

podobno nie jest za dobrze na mokrym i z racji twardej mieszanki pekaja.

Jak wpiszesz model opony, to google Ci pokaze foty z peknieciami :facepalm:

Pod względem pęknięć to nie mogę sie wypowiedzieć,co do trakcji,zużycia to nawet nawet:) Znajomi z D1 KRK - na pewno znacie- używają ich na zawodach i chwalą, jak również używali ich droższego odpowiednika TOYO R888, i twierdzą że porównywalna gumka a tańsza. Z nowu na osiedlu mam wariata który ma M3 E46 i na tyle ma właśnie FEDERALKI RS-R 245/35R19 i też chwali,a to co tą Betą wyprawia to się nie dziwie że chwali:) tak więc opini jest wiele,ja sobie kupie na próbę choć nie mam nie wiadomo jakiej mocy:) wiec będę miał swoje zdanie.

---------- Post dopisany at 13:34 ---------- Poprzedni post napisany at 13:28 ----------

Panowie może ktoś chętny nawet na handel dalej:) Oddam całość lub osobno za 1500-1600zł kwestia dogadania-PILNE:)

Sprzedam swoje 18" kupione w kwietniu tego roku plus oponki z maja tego roku-

Parametry:

ASA Revolution AR4

8X18 ET 45

Oponki:

4 x Nankang NS2 215/40R18

x2pb.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.