Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grześ miałeś nowy akumulator :gwizdanie:

no i ten nowy akumulator pada jak tylko postoi 8 godzin na mrozie :gwizdanie:

a wszystko przez te felgi ;p :gwizdanie:

• Odpowiedzi 121.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PABLO

11313

• Cuber

10898

• KERCZI

8572

• Wąski

6617

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Grześ miałeś nowy akumulator :gwizdanie:

no i ten nowy akumulator pada jak tylko postoi 8 godzin na mrozie :gwizdanie:

Czan :evil: dawaj wymienimy

Opublikowano

Kerczi, przecież najlepsze xenony to podobno 5k, więc nie wiem czemu 4300 uważasz zalipne. W porównaniu do 6k, czy 8k powinny lepiej drogę oświetlać. Tylko że na biało, a nie na niebiesko. Przypatrz się na to co Magda wstawiła. A do Ciebie się nie przyczepiają bo masz 8k co mało drogę oświetla, a ładny kolorek daje :wink4:[br]Dopisany: 07 Styczeń 2009, 11:33_________________________________________________Powitać ranne ptaszki :hi:

Opublikowano

Witam wszystkich :hi:

Dzieki DIEGO za poświecony czas i uzyczenie felgi do przymiarki :notworthy:

Opublikowano

spiochy !;)

Pół życia wstaję o 5.00 do pracy, więc czasami chyba mogę Sobie pospać :tongue4:

Tym bardziej że taki ziomb na dworze... Jeszcze bym Sobie coś odmroził

Opublikowano

Witaj,

A ile juz na nich smigasz, podobno barwa rozjasnia sie z czasem ??

:hi:

Jakieś 11-13 miesięcy. Na początku były idealnie białe, teraz - zwłaszcza jak się nagrzeją są idealnie żółte :decayed:

Opublikowano

Ja tam wezme 6k, zobacze co z tego wyniknie, w koncu jarko niema duzej roznicy pomiedzy 5000 a 6000 a kolorek zawsze ladniej bedzie sie prezentowal :)

Skoro KERCZI cos widzi na 8k to ja tym bardziej powinienem na 6k, a ma ktos z Was 6k ??

Opublikowano

a ma ktos z Was 6k ??

Wszyscy prawie mają własnie 6-stki :naughty: Themon, Sokol, Jarko, Pablo, Ozi :gwizdanie:

Opublikowano

a ma ktos z Was 6k ??

Wszyscy prawie mają własnie 6-stki :naughty: Themon, Sokol, Jarko, Pablo, Ozi :gwizdanie:

a ma moze ktos 5000 ?

Opublikowano

a ma ktos z Was 6k ??

a ma moze ktos 5000 ?

Chyba nie :mysli:

Ja tam wezme 6k, zobacze co z tego wyniknie, w koncu jarko niema duzej roznicy pomiedzy 5000 a 6000 a kolorek zawsze ladniej bedzie sie prezentowal :)

właśnie chyba jest. 5k masz na biało, a 6k już daje niebieskie światło :)

Opublikowano

Kerczi, przecież najlepsze xenony to podobno 5k, więc nie wiem czemu 4300 uważasz zalipne. W porównaniu do 6k, czy 8k powinny lepiej drogę oświetlać. Tylko że na biało, a nie na niebiesko. Przypatrz się na to co Magda wstawiła. A do Ciebie się nie przyczepiają bo masz 8k co mało drogę oświetla, a ładny kolorek daje :wink4:[br]Dopisany: 07 Styczeń 2009, 11:33_________________________________________________Powitać ranne ptaszki :hi:

Jarko 4300 sa uzywane i uznane jako najlepsze - bo maja barwe najblizsza barwie swiatla dziennego i dla ludzi z przeciwka nie oslepia ich. natomiast od Twojej strony jest mierny widok.

To jest tak jakbys wlaczyl halogen i swietlowke... i powiedzial zae swietlowka jest lepsza.

W 6 mam ORI 4300 a w 4 HID 8000 i uwierz ze nie ma porownania 8000 duzo lepiej oswietla droge[br]Dopisany: 07 Styczeń 2009, 12:45_________________________________________________zreszta przy najblizszej okazji pokaze Ci roznice to sam sie przekonasz :)

Opublikowano

Kerczi nie zgodze sie z Tobą ze 8000 lepiej oswietlaja drogę :gwizdanie: 6000 K tak ale nie 8000 :cool1:

ps. barwa swiatla w słoneczny dzien to ok 5300 K

Opublikowano

W 6 mam ORI 4300 a w 4 HID 8000 i uwierz ze nie ma porownania 8000 duzo lepiej oswietla droge[br]Dopisany: 07 Styczeń 2009, 12:45_________________________________________________zreszta przy najblizszej okazji pokaze Ci roznice to sam sie przekonasz :)

Nie musisz mi pokazywać różnicy bo ją widziałem, inaczej bym tu nie dyskutował na ten temat :wink4:

Kumpel ma w beemce ori xenon właśnie 4300 i bardzo ładnie mu drogę oświetla :)

Z tego co się naczytałem to wnioskuje że 5000 to max. wszystko co wyżej daje ładniejsze światło, ale gorszą widoczność - tzn im więcej k tym mniej widzać :mysli:

Opublikowano

Skala temperatury barw:

color_temperature.jpg1112%20Color%20Bar%20copy.jpg

jeszcze jeden:

colortemp.jpg

Opublikowano

Diego Extra schemat :good:

Opublikowano

to jeszcze daj skale jakości oświetlenia drogi :wink4::good:

Opublikowano

HID 4300K VS 3200K halogen

image001gi7.gif

Ilosc swiatla VS temperatura barwy

001de9.jpg

Opublikowano

witam wszystkich, moim zdaniem 6000K to najbardziej trafiony wybór, 4300K troche słabe, tez sie przymierzam do 6000K.

Opublikowano

Diego :good:[br]Dopisany: 07 Styczeń 2009, 13:19_________________________________________________

witam wszystkich, moim zdaniem 6000K to najbardziej trafiony wybór, 4300K troche słabe, tez sie przymierzam do 6000K.

Jeszcze raz, najbardziej trafione to 5k :decayed: