marcinwhite Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 co sie dzieje z tymi pagidami? panie Andrzej Mam komplet pagida Astrze na obu osiach od roku i zero problemów z piszczeniem czy czymkolwiek via Nexus6@Tapatalk
Dev Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Prowadnic nie smarujemya to ciekawe, zaden mechanik o tym nie mowil ale sprawdze to czy bedzie lepiejJeden już Ci powiedział Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Dev
szakal222 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Ja smaruje smarem boscha i nigdy nic nie stanelo ,swoja droga chamulce co 3 miechy robie i pewnie niema kiedy
black338 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Prowadnic nie smarujemya to ciekawe, zaden mechanik o tym nie mowil ale sprawdze to czy bedzie lepiejJeden już Ci powiedział Szkoda ze dopiero teraz ale lepiej pozno niz wcale. Rzeczywiscie ze smaru na prowadnicach robi sie cos klejacego i nie chca sie one przesuwac
szakal222 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zalezne tez to jest od smaru ,ten bosch nie robi sie taki
Marcin_K Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Mój mechanik też mówił że prowadnic się nie smaruje - ostatnio przeglądaliśmy moje hamulce z przodu,
kreczi Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 Witam. Już mi ręce odpadają. W prawym przednim kole piszczy mi (jeden obrót koła jeden pisk im szybciej jadę tym częstotliwość jest większa) do tej pory wymieniłem komplet tarcz i klocków (dalej to samo), nowa piasta i łożysko koła(dalej to samo) i przełożenie tarczy z prawej strony na lewą itd. Co może być przyczyną? Krzywe jarzmo zacisku czy może zwrotnica? Jakieś sugestie koledzy?
kreczi Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 To mówisz że krzywy zacisk? Jarzmo będzie dobre?
Marcin_K Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Nieraz się zdarza że jarzmo jest wyrobione i klocek nie pracuje równo w zacisku lub może się nawet blokować
moglaj80 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Nieraz się zdarza że jarzmo jest wyrobione i klocek nie pracuje równo w zacisku lub może się nawet blokować jak to sprawdzić czy jest luz?
Marcin_K Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Nieraz się zdarza że jarzmo jest wyrobione i klocek nie pracuje równo w zacisku lub może się nawet blokować jak to sprawdzić czy jest luz? Trzeba sprawdzić czy ślizg na jarzmie (w miejscu styku klocka z jarzmem) jest proste i czy kolocek swobodnie się tam przemieszcza ja z przodu miałem niewielkie wyrobione (wytarte) miejsce delikatnie je zeszlifowałem żeby wyrównać.
kreczi Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Kupiłem zacisk i jarzmo. Zobaczymy co wyjdzie z tego.
Enduro Grybów Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 no daj znać Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kreczi Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 A zacisk się wymienia (regeneracja) pojedynczo czy parami?
Marcin_K Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Zasadniczo wymianę czy regenerację powinno się robić parami
kreczi Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Póki co wymianie zacisku cisza ? zobaczymy jak długo
Krumak Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Koledzy wczoraj mi złapał zacisk w prawym przednim kole. Przejechałem tak jakieś 5-6 km i tarcza dziś po ostygnięciu jest cała fioletowa. Czy jest taka możliwość, że po regeneracji zacisków będzie mi biła ta tarcza z racji przegrzania??
Enduro Grybów Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Raczej nie powinna. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Krumak Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Raczej nie powinna. Masz w tej kwestii jakieś większe doświadczenie czy też kierujesz się tylko przypuszczeniami??
Rekomendowane odpowiedzi