Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 LIFT 2014 QUATTRO S LINE EXTERIEUR CARBON MMI 3G+ SIM AKEBONO 370/330 mm 20" KW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"po prawej do końca" :decayed:[br]Dopisany: 20 Wrzesień 2011, 21:42_________________________________________________włącz jej też filmik instruktażowy

M1lEZB-9cIU

auto to bylo kiedys chyba klubowe i to z Wawy :D

Dajcie już spokój Kaliemu :polew:

PS. Dziala ten side assist? Kiedy kalibracja?

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Wyświetleń 498,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

"po prawej do końca" :decayed:[br]Dopisany: 20 Wrzesień 2011, 21:42_________________________________________________włącz jej też filmik instruktażowy

M1lEZB-9cIU

Fajne przyjeby :wallbash:

Opublikowano

nie rozumiem - wymiana filtra powietrza? myslalem, ze to sie robi przy kazdej wymianie oleju :tongue4:

Do przegladu zostalo mi niewiele i nie zaszkodzi mu wymienic przed programem filtra powietrza :wink4:

M1lEZB-9cIU

auto to bylo kiedys chyba klubowe i to z Wawy :D

padl slynny czujnik roznicy cisnien :(059906051A

u mnie też padł i do czasu jego wymiany z DPFem nic nie mogłem zrobić. Miał 8g sadzy a kontrolka non stop się świeciła. Po wymianie wszystko wróciło do normy :).

miałem taki błąd:

Diesel Particle Filter; Differential Pressure Sensor: Implausible Signal

P2453 00 [237] - Open or Short to Plus

Czujnik był od ręki w ASO we wrocławiu za coś ok 200 zł.

Wymień, wypal i śmigaj

Cooler mogłeś od razu dać większy... :)

W ASO maja na miejscu ten czujnik i pasuje do wielu modeli :naughty: Wiedza co pada :gwizdanie: ja dalem 165 PLN po znizkach :decayed:

trzeba w niemczech jest taki test diesla ze krecisz 3x do odciecia aby sprawdzic dymienie tak powinno byc w polsce tez to sa testy/testery jeb.... boscha

a jak spalin nie spelnia to nie dostaniesz plakietki czyli mozez auto w domu zostawic dawniej bylo ze hu i au byly osobno i mozna bylo bez au jezdzic

a teraz nie da sie nie masz au nie masz nic czyli nie wolno jezdzic

hu - hauptuntersuchung --badania glowne jak i u nas

au - abgasuntersuchung --spaliny badanie czystosci spalin nie bez powodu maja zielone naklejki na szybach niemieckie auta w polsce sa 100lat za murzynami w tej sprawie i przeglady podbija sie za flaszke czego tutaj nie ma

Niemcy to inna bajka z ekologia . U nas za flaszke podbija teraz wszystko niestety :( Ciekawe kiedy wezma sie za to .

TWój czujnik różnicy ciśnien jest inny niz u Orła, ma inna impedancję :)

Opublikowano

hehe - mi tez padl tej czujnik i to oczywiscie po gwarancji, bo nie mogl tego zrobic 3-4 m-ce wczesniej :polew:

Od reki mieli jeden, ale ze u mnie jego wymiana "kosztuje" 5-6rbh to od razu wymienilem dwa (musialem dzien poczekac), bo bez sensu byloby za np tydzien robic to ponownie z drugim

Opublikowano
  • Autor

Panowie doradzcie ;( DPF mam do wymiany . Nie da rady go przepalic i zregenerowac za duzo popiolu 49 gram :thumbdown:

Help :zemdlal:

p.s. auto przygotowane mam na czipsa a tu takie kwiatki :confused4: Zonka przyznaje sie bez bicia :(

Opublikowano

wspolczuje... co zrobic ... wywalic , zrobic program , pewnie przyjedziesz z 2 razy na korekte (po zrobieniu 600km , filtr znow da o sobie znac) , chyba ze uda sie go usunac za pierwszym razem . Nie wiem na czym dokladnie polega problem ale czasem trzeba przy 2.0CR dlugo pogrzebac zeby DPF chcial sie wylaczyc.

Jedyny problem jest taki ze DPF jest z KATEM :confused4: , no zapachy z rury nie sa ciekawe , odglos tez jakis taki inny :decayed:

Autem zona jezdzi po miescie (z tego co piszesz) po co Ci cos co ani nie jest ECO , ani w miescie sie nie sprawdzi ... DPF to jedna wielka kiszka :decayed:

swoja droga masz identyczny przebieg jak znajomy , ktory pozbyl sie DPF'a :gwizdanie: :gwizdanie: Cos srednie te DPF'y w 2.0CR :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Mam klina co robic z DPF :mysli: Czujnik roznicy cisnien sprawdzony , wezyki tez . Franca sie zapchala i tyle :thumbdown:

Opublikowano

Wywal szkoda kasy na nowy i wtryski tez dostają po d*pie przez DPF-a . Ja jestem w trakcie wywalania DPF-A. Kolega wywalił w passacie CR 170KM bo mu leciały wtryski jeden po drugim . Od czasu kiedy pozbył sie DPF-a Auto mniej pali, lepiej jedzie i wtryski już nie padaja . Pozdrawiam

Opublikowano

DP-motherfukcking-F to najwieksze badziewie jakie zostalo wymyslone vw i audi chca zmienic na inny system zanczysie filtr cos ala katalizator ale bedzie mial dotrysk ad-blue jak w ciezarowkach zeby zmniejszyc emisje spalin ale jest maly klin firmy ktore wypuscily dpfa i go produkuja juz laza po sadach zeby nie likwidowac ciekaw jestem co z tego wyniknie ale nie jest zdrowym dla auta sztuczne podnoszenie temperatury w wylocie zeby wypalic jakis pier*** filtr przeciez to chore jest!!! tym razem szwaby przesadzily

Opublikowano

tnij DPF-a szkoda kasy na nowy, a kiedyś w końcu się problem powtórzy

Wywal szkoda kasy na nowy i wtryski tez dostają po pupie przez DPF-a . Ja jestem w trakcie wywalania DPF-A. Kolega wywalił w passacie CR 170KM bo mu leciały wtryski jeden po drugim . Od czasu kiedy pozbył sie DPF-a Auto mniej pali, lepiej jedzie i wtryski już nie padaja . Pozdrawiam

peter ale skoro masz silnik BRE tak jak w profilu to nie masz DPF-a

Opublikowano

tnij DPF-a szkoda kasy na nowy, a kiedyś w końcu się problem powtórzy

Wywal szkoda kasy na nowy i wtryski tez dostają po pupie przez DPF-a . Ja jestem w trakcie wywalania DPF-A. Kolega wywalił w passacie CR 170KM bo mu leciały wtryski jeden po drugim . Od czasu kiedy pozbył sie DPF-a Auto mniej pali, lepiej jedzie i wtryski już nie padaja . Pozdrawiam

peter ale skoro masz silnik BRE tak jak w profilu to nie masz DPF-a

a to sie kolego mylisz bo jest DPF w BRE moje auto jest z 2007 roku

Opublikowano

a to sie kolego mylisz bo jest DPF w BRE moje auto jest z 2007 roku

A no to sorry

To od którego roku BRE występowało z DPF-em?

Opublikowano

vw i audi chca zmienic na inny system zanczysie filtr cos ala katalizator ale bedzie mial dotrysk ad-blue jak w ciezarowkach

Grupa PSA tak ma i nie likwiduje to problemów - w ciężarówkach nie ma problemu bo tam cały czas trasa i trasa to się to badziewie nie zapycha. W BMW nie wiem jaki jest patent ale ogólnie nie słyszy się o jakiś wielkich problemach z DPF-em... :mysli:

@Grzechu ja bym wywalił na twoim miejscu - pozbędziesz się problemu a i koników przy wirusie więcej się powinno pojawić :cool1:

Opublikowano

Na duzo wiecej koni bym nie liczyl zabardzo ... u znajomego wyszlo 180 , fakt auto swietnie reaguje na gaz - lepiej niz moje , ale w konfrontacji choc lzejsze 120kg wypada podobnie /ciut gorzej .

DPF = ZLO :decayed:

Opublikowano

W tej sytuacji chyba też bym wywalił, a żeby nie puszczał czarnej chmury jakiś katalizator sportowy albo jakąś używkę z 3.0tdi bym wstawił :mysli:

Opublikowano

laguna, dpf do wywalenia , krakow , kerczi wie gdzie, kumpel był zrobił, wycieli fizycznie, obeszli programowo, 1400zł o ile pamietam

Opublikowano
  • Autor

Czuje po kosciach ze DPF pojdzie :thumbdown:

Krakow niedaleko w sumie :) napisze do Kercziego o namiary .

Na dodatek padl drugi raz czujnik roznicy cisnien :confused4:

Opublikowano

kolega w pasku wywalił DPF i wydaje się jak by mocy przybyło :>

Opublikowano
  • Autor

Nie chodzi tam o MOC :wink4: tylko wku***a mnie ta kontrola pojawiajaca sie co jakis czas :angry: No i procedura wapalania tego :disgust:

Opublikowano

Nie chodzi tam o MOC :wink4: tylko wku***a mnie ta kontrola pojawiajaca sie co jakis czas :angry: No i procedura wapalania tego :disgust:

wywal go bo zobaczysz będzie to wku...Cię coraz częściej. W pewnym momencie będzie się zapalać non stop a to dopiero wku...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.