Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 LIFT 2014 QUATTRO S LINE EXTERIEUR CARBON MMI 3G+ SIM AKEBONO 370/330 mm 20" KW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ew. Kupic auto w full wypasie. Czasem to wychodzi taniej niz rezanie.

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Wyświetleń 497,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zdecydowanie - ale zabiera też całą frajdę z rezania :wink:

Opublikowano
  • Autor

W B8 jest duza rozbieżnośc cenowa miedzy serią a bardzo dobrym wypasem :wink: Za kazde dodatki trzeba słono płacić .

Dla mnie tak jak Bartek napisał jest to frajda z rezania :dancing: i poznawania go od podszewki :decayed: Ja u siebie to juz chyba wszystko rozbierałem :grin:

Opublikowano

i za Twoje rezanko oraz pomoc innym komisja postanowiła - oscar goes to ................

2898811270081567925s600.jpg

wrclaguna :decayed:

Opublikowano
i za Twoje rezanko oraz pomoc innym komisja postanowiła - oscar goes to ................

http://img853.imageshack.us/img853/3589/2898811270081567925s600.jpg

wrclaguna :decayed:

Jury podjęło decyzję i przyznało nagrodę jednogłośnie :decayed:

Opublikowano

Witam

pytanko do mistrza mam:)

jak wygląda sprawa z przerobieniem lamp przednich na xenonki z ledami +spryski?

Kupiłem swoją sztukę rok temu (jak sie zmotywuję to wrzuce temat z fotami;), sline wewnetrzny kiernka, fotele, gałka podsufitka, listwy progowe, kolorowy fis, z zewnatrz zawias obnizony+fele 18slinowe, a nie ma ledow !!!

PS.

To ja kupowałem te 16stki w listopadzie :D

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście że można przerobić Przednie lampy zwykłe na LED :wink:

Róznice polegają na wtyczkach i ilosciach PINÓW w lampach . W zwykłej lampie jest to wtyka 10 PIN a zaś w Bixie 14 PIN , dlatego albo robimy nową instalację albo kupujemy gotową przejściówkę .

Na tej słynnej stronce KUFATECA :arrow2:http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p1054_c284_Adapter-Xenon-Scheinwerfer-Audi-A4-8K.html jest już gotowa wiązka do przeróbki .

Na koniec oczywiście bardzo ważna sprawa to kodowanie w MCE 09 sterownik musi wiedzieć co zmieniliśmy w aucie :decayed: .

Jezeli chodzi o układ spryskiwaczy to niestety musimy zmienić zderzak . Do tego dochodzą spryski ,węże oraz dołozenie dodatkowej pompki w zbiorniczku spryskiwaczy no i oczywiście kodowanie :wink:

Kosztorys samych lamp BIXENON:

- lampy BIXY kompletne z czterema przetwornicami i dwoma zarnikami ( nie skrętne ) koszt uzywek to róznie od 2000-2600 PLN

- przejściówka ADAPTER miedzy lampami plus instalacja 250-300 PLN

Za całośc trzeba liczyć 2500-3000 PLN

Kosztorys spryskiwaczy lamp :

- zderzak uzywka albo standard lub S LINE , S4 :decayed:( z zaślepkami ) to roznie ceny są od 150-600 PLN plus malowanie 300 PLN

- spryskiwacze uzywki 2 szt. plus weze ,opaski i inne pierdoły 350-400 PLN

- pompka w zbiorniczku wraz z instalacją 100-150 PLN

Za całośc trzeba liczyć 900-1300 PLN .

Kosztorys układu samopoziomu :

- czujnikI 2 szt. uzywki 400-600 PLN

- wtyczki ,piny instalacja 100-150 PLN

- sterownik swiateł 200-300 PLN

Za całośc trzeba liczyć 700-1000 PLN

Na koniec ważną rzecz jest nasz rocznik auta oraz czy nasz MCE 09 obsługuje LongCoding bixa :wink:

Opublikowano
Witam

pytanko do mistrza mam:)

jak wygląda sprawa z przerobieniem lamp przednich na xenonki z ledami +spryski?

Kupiłem swoją sztukę rok temu (jak sie zmotywuję to wrzuce temat z fotami;), sline wewnetrzny kiernka, fotele, gałka podsufitka, listwy progowe, kolorowy fis, z zewnatrz zawias obnizony+fele 18slinowe, a nie ma ledow !!!

PS.

To ja kupowałem te 16stki w listopadzie :D

już lepiej się zastanów kolego nad zrobieniem przedniego lifta z nowymi lampkami :naughty:

a cena nie będzie się tak różnić dramatycznie :whistling:

Opublikowano

Dzięki za wyczerpująca odpowiedź. Wczoraj szukałem zderzaka slinowego no i takie kompletne 1500zeta chyba że coś zle szukam:)

Co do liftu, chyba nie chcę aż tak rzeźbić żeby 2008 pod 2012 robić ;)

Wczoraj naczytałem się tego tematu, wrc pisze o siłowniczku od klapki paliwa, patrze z rana przy furze jak to jest a tu... nie chce się otworzyć w żaden sposób, przecież nie ma zimy, żeby przymarzło... Po kilkudziesięciu próbach puściło, da się już otwierać, ale przy zamkniętych drzwiach i tak da się otwierać, więc chyba siłownik do zmiany.

Niesamowity zbieg okoliczności, nigdy nie miałem z tym problemów, naczytałem się, sprawdzam i zonk :D

Opublikowano
  • Autor

Jak chcesz kupić zderzak S LINE to coś znajdziemy tanszego :wink: Jakby co to pisz :kox: Kratki czy tam inne duperele mogę ci załatwić .

Jezeli chodzi o lampy to szukaj gdzieś ładnego kompletu BIXA :decayed:

p.s. u mnie też tak było z siłownikiem klapki wlewu paliwa :kwasny:

Opublikowano

Witam, Kurcze nie mogę wysłać Ci pw więc nie obrazisz się jak tu zapytam ;) będzie ta poduszka http://allegro.pl/air-bag-audi-rs6-poduszka-audi-rs6-tanioooocha-i2235914147.html pasować mi do kiery od tt i co mi jeszcze brakuje do niej :) tego kabla chyba co ?? z góry dzięki

Opublikowano
  • Autor
Witam, Kurcze nie mogę wysłać Ci pw więc nie obrazisz się jak tu zapytam ;) będzie ta poduszka http://allegro.pl/air-bag-audi-rs6-poduszka-audi-rs6-tanioooocha-i2235914147.html pasować mi do kiery od tt i co mi jeszcze brakuje do niej :) tego kabla chyba co ?? z góry dzięki

Nie pasuje ta poducha :wink:

Od TT/R8 /A3 trzeba dać min. tysiaka

Przyglądnij się i szukaj takiej http://allegro.pl/audi-tt-a3-s4-airbag-air-bag-poduszka-i2207604014.html

Opublikowano

OK też tak myślałem właśnie. Ta co tutaj jest http://allegro.pl/audi-tt-a3-r8-rs4-s4-airbag-air-bag-poduszka-i2241457438.html będzie pasować i już chyba nic wiecej do montażu nie potrzebuje co ?? Mam kiere z multi. Dzięki jeszcze raz ;)

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj powalczyłem z menatkami przy kierownicy oraz uruchomiłem LANE ASSIST (kamera) :wink:

Oczywiście nie obyło się bez kłopotów :kwasny: w zakupionych manetkach taśma Air Bag była :thumbdown: .....cóz tak to jest z używanymi częściami :whistling:

W sumie System odpalony (kodowania ,Adaptacje zrobione :facepalm:) pozostało jeszcze znalężć w dobrej cenie kierę z wibratorkiem i zrobić SWAP :decayed: .

Te Kodowania i Adpatacje mnie osłabiają :facepalm: trzeba aż w czterech sterownikach to robić :grin: Moduł kolumny , licznik , sterownik MMI oraz sterownik LANE ASSIST .

Znów wizyta w ASO :whistling: ......znów chłopaki ze mnie pośmieją :kox: ....znów ich trochę naucze o AUDI :polew:

IMG_7302.jpg IMG_7298.jpg IMG_7303.jpg

Opublikowano

W tym tempie zaraz się skończą możliwości dołożenia czegoś z listy wyposażenia :kox:

Opublikowano

Grześ a zdarzyło się już że dzwonili do ciebie z ASO z prośbą o pomoc? :wink:

Opublikowano

Sobie mogą dzwonić... :whistling:Co najwyżej to podesłać klienta... :decayed:

Opublikowano
  • Autor
Grześ a zdarzyło się już że dzwonili do ciebie z ASO z prośbą o pomoc? :wink:

Jak już to tylko znajomi z ASO :wink:

Troszkę kodowania było :grin: ...... tak w skrócie .

5C- LAIN MANTAIN.--->Coding 07 ---> 0002001 --->Do It !

5c1717.png

5claine1.png

5clane2.png

07 Control Head ---> Adaptation 10---> channel 01---> dodajemy wartość + 16382---> Do It! i robimy Restart MMI

07controlhead3.png

07controlhead2.png

16 Steering whell--->Coding 07 --->Long Coding Helper--->Byte 2 Bit 7 zmiana 0 na 1 ---> EXIT---> Do It !

16kolumna.png

16wibrator.png

17-Instuments --->Coding 07--->Long Coding Helper --->Byte 4 Bit 6 zmiana 0 na 1 --->EXIT ---> Do It!

17licznik1.png

17licznik.png

Opublikowano

Grześ - sprawdzałeś w akcji czy działa :banan:

---------- Post dopisany at 19:27 ---------- Poprzedni post napisany at 18:38 ----------

Jak bedziesz zamawiał z Kufatecu kabelek to się dopisze bo delivery 23 jeuro :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

System jest juz odpalony tylko został silniczek (wibratorek) w kierownicy do kupienia .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.