Opublikowano 31 Marca 201313 l Witam, zabrałem się za podłączanie ale nie bardzo mi to chce działać Problem mam z podpięciem się pod przewody do świateł, z racji że wspomnianej czerwonej i niebieskiej kostki u mnie brak, podłączyłem się sugerując się kolorem przewodów, i kicha. Po mały rekonesansie, wyszło na to że podpiłem się pod modół spalonych żarówek... Gdzie szukać tych przewodów, i jak sie do nich podłączyć? moożna tak jak na zdjęchach? I jeszce pytanie co do podłączenia sie pod bezpieczniki,prosiłbym o łopatologiczne wyjaśnienie co i do czego. Może dla innych to temat banalny, ale dla mnie to czarna magia
Opublikowano 25 Października 201312 l Dobrze wiedziec. Zaopatruje sie w lutownice i bede dzialal. Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 4 Listopada 201312 l Powiedzcie mi gdzie podpiąć styk 14 przekaźnika. W schemacie jest napisane pod pin 2 włącznika halogenów. Nie wiem kompletnie o co chodzi, bo zaraz pod spodem napisane jest że przewód trzeba sobie znaleźć przy nogach kierowcy. I don't understand ;p
Opublikowano 4 Listopada 201312 l Chodzi w tym o to, że najprościej pod pin2 włącznika świateł mijania (a nie halogenów!!), ale trzeba trochę porozkręcać kolumnę kierownicy, żeby do niego się dobrać. A jeśli nie chce Ci sie rozkręcać kolumny kierownicy to poszukać możesz sobie tego gdzieś w kostkach przy nogach kierowcy (nie chciało mi się po prostu tego szukać, stąd taki wpis)
Opublikowano 4 Listopada 201312 l Powiedzcie mi gdzie podpiąć styk 14 przekaźnika. W schemacie jest napisane pod pin 2 włącznika halogenów. Nie wiem kompletnie o co chodzi, bo zaraz pod spodem napisane jest że przewód trzeba sobie znaleźć przy nogach kierowcy. I don't understand ;p Pod ten pin trzeba podać napięcie ze świateł mijania, przeciw mgielne działają tylko z załączonymi światłami mijania. Przewód jest w kostce niebieskiej obok lewej nogi kierowcy, jak zdemontujesz osłonę obok podnóżka to masz wszystkie kostki. Szukaj grubego białego przewodu z żółtym paskiem.
Opublikowano 4 Listopada 201312 l ale dziwne jest to że u mnie działają bez podpięcia tego przewodu. Załączam światła mijania i halogeny - chodzi i świeci wszystko. Więc co może spowodować podpięcie tego przewodu ze styku 14 w przekaźniku?
Opublikowano 4 Stycznia 201412 l Podpiolem pod przekaznik wszystkie kable i wszystko tak jak w schemacie przekaznik stuka przy zalaczaniu ale przeciwmgielne tylko mrugną nie wie ktos czemu tak?
Opublikowano 18 Stycznia 201412 l Ja mam pytanie bo chce wsio zrobic jak nalezy pod poliftowe przelaczniki. Mialem rozowy przekaznik 267 on byl od halogenow bo mialem lampy boscha z halo wsrodku. Musialem go wywalicbo mi przeslona nie opadala pozmianie na dlugie. I teraz pytanie jak wykorzystac stara instalacjejak wyjalem tamten stary przekaznik i teraz pewnie nie ma polaczenia do halogenow. Czy jak nie podlacze tego przekaznika polif towego znow nie bede mial problemu z bixem. I czynda rade podlaczyc tak halo zeby swiecily niezaleznie od swiatel mijania a z postojowkami jako obrysowki usdm. Ktos przerabial juz tak temat...jakis schemat itp bo chce ogarnac sprawe za pierwszym razem.
Opublikowano 22 Stycznia 201412 l Wystarczy zamiast napiecia z mijania, dać napięcie z pozycyjnych i tyle...
Opublikowano 22 Stycznia 201412 l Wystarczy zamiast napiecia z mijania, dać napięcie z pozycyjnych i tyle... dużo do tematu nie wniosłeś. W którym miejscu ---> schemat.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl
Opublikowano 22 Stycznia 201412 l Jeśli tak, to na logikę sprawdź kostkę gdzie idzie przewód z pinu 14 przekaźnika. Tam gdzie jest +12 (lub masa, bo nie pamiętam czym to jest sterowane) od świateł mijania, musi być i plus (minus) od pozycji.
Opublikowano 24 Lutego 201412 l Mam pytanie odnośnie podłączenia tego przekaźnika. Czy schemat z 1 postu odnosi się też do halo i przeciwmgłowych w przypadku lamp BOSCHA, w których halo są zintegrowane z przednim reflektorem? I jeszcze jedno pytanko: Do przycisku halo i przeciwmgłowych (w przedlifcie) dochodzi przewód biało-żółty. Czy można do niego podpiąć przewód z przekaźnika, który ma być podpięty pod info o włączonych światłach mijania? Bo chyba to jest przewód od tych świateł.
Opublikowano 25 Lutego 201412 l Już wiem, że do biało-żółtego nie da się podłączyć sygnału świateł mijania. Ale pytanie mam jeszcze inne. Do którego pinu przekaźnika 397 podpiąć sygnał włączonych świateł drogowych? Znalazłem teraz u siebie schemat halo i przeciwmgielnych w przedlifcie. Całość idzie przez przekaźnik, bodajże 216, w którym są 4 piny. Jeden pin to sygnał świateł mijania, drugi świateł drogowych, trzeci to wyjście do żarówek halo, a czwarty jest jakiś dziwny - oznaczony symbolem 30 (niby plus stały), ale on dochodzi przewodem biało-żółtym do przycisków. Olać go. Ważniejsze jest podpięcie tych świateł drogowych, bo jak to się podłączy, to po włączeniu drogowych przekaźnik automatycznie wyłączy halogeny, jeśli były włączone. I odwrotnie. Ma ktoś może rozpiskę pinów tego 397 albo chociaż wie, do którego pinu ten sygnał podpiąć? Przewód z sygnałem drogowych w przedlifcie ma kolor szary, więc może ktoś, kto ma oryginalnie 397 mógłby zerknąć, do którego pinu taki kolor jest podpięty?
Opublikowano 25 Lutego 201412 l W pierwszym poscie tego watku masz napisane ze pin 14 przekaznika odpowiada za swiatla.
Opublikowano 25 Lutego 201412 l Tak, ale to są światła mijania. W starym przekaźniku są jeszcze podpięte światła drogowe. Jak się je włączy, to wyłączają się halogeny, a jak się tego nie podepnie, to po włączeniu drogowych będą się też świeciły halogeny. Niepotrzebny pobór prądu i zużycie żarówek. A dodatkowo chciałbym mieć, jak w oryginale.
Opublikowano 7 Marca 201412 l Autor W lifcie halogeny nie wyłączają się po włączeniu świateł drogowych
Opublikowano 25 Marca 201412 l Pewnie że tak. Zostawiasz tylko przednie bo z nimi chyba się automatycznie tył zapala, a drugim przełącznikiem aktywujesz obrys i tyle. Trochę cięcia i lutowania przy przekaźniku i powinno działać. Tylko że przy każdym odpaleniu auta będziesz je musiał włączyć