Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Podłączenie przycisków poliftowych w przedlifcie, bez użycia isostatów (jak ori)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zabrałem się za podłączanie ale nie bardzo mi to chce działać:kwasny:

Problem mam z podpięciem się pod przewody do świateł, z racji że wspomnianej czerwonej i niebieskiej kostki u mnie brak, podłączyłem się sugerując się kolorem przewodów, i kicha.

Po mały rekonesansie, wyszło na to że podpiłem się pod modół spalonych żarówek...

Gdzie szukać tych przewodów, i jak sie do nich podłączyć? moożna tak jak na zdjęchach?

I jeszce pytanie co do podłączenia sie pod bezpieczniki,prosiłbym o łopatologiczne wyjaśnienie co i do czego.

Może dla innych to temat banalny, ale dla mnie to czarna magia :doh:

dscn1535c.jpgdscn1534h.jpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Dobrze wiedziec.

Zaopatruje sie w lutownice i bede dzialal.

Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiedzcie mi gdzie podpiąć styk 14 przekaźnika. W schemacie jest napisane pod pin 2 włącznika halogenów. Nie wiem kompletnie o co chodzi, bo zaraz pod spodem napisane jest że przewód trzeba sobie znaleźć przy nogach kierowcy. I don't understand ;p

Opublikowano

Chodzi w tym o to, że najprościej pod pin2 włącznika świateł mijania (a nie halogenów!!), ale trzeba trochę porozkręcać kolumnę kierownicy, żeby do niego się dobrać.

A jeśli nie chce Ci sie rozkręcać kolumny kierownicy to poszukać możesz sobie tego gdzieś w kostkach przy nogach kierowcy (nie chciało mi się po prostu tego szukać, stąd taki wpis)

Opublikowano
Powiedzcie mi gdzie podpiąć styk 14 przekaźnika. W schemacie jest napisane pod pin 2 włącznika halogenów. Nie wiem kompletnie o co chodzi, bo zaraz pod spodem napisane jest że przewód trzeba sobie znaleźć przy nogach kierowcy. I don't understand ;p

Pod ten pin trzeba podać napięcie ze świateł mijania, przeciw mgielne działają tylko z załączonymi światłami mijania.

Przewód jest w kostce niebieskiej obok lewej nogi kierowcy, jak zdemontujesz osłonę obok podnóżka to masz wszystkie kostki. Szukaj grubego białego przewodu z żółtym paskiem.

Opublikowano

ale dziwne jest to że u mnie działają bez podpięcia tego przewodu. Załączam światła mijania i halogeny - chodzi i świeci wszystko. Więc co może spowodować podpięcie tego przewodu ze styku 14 w przekaźniku?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podpiolem pod przekaznik wszystkie kable i wszystko tak jak w schemacie przekaznik stuka przy zalaczaniu ale przeciwmgielne tylko mrugną nie wie ktos czemu tak?:(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam pytanie bo chce wsio zrobic jak nalezy pod poliftowe przelaczniki. Mialem rozowy przekaznik 267 on byl od halogenow bo mialem lampy boscha z halo wsrodku. Musialem go wywalicbo mi przeslona nie opadala pozmianie na dlugie. I teraz pytanie jak wykorzystac stara instalacjejak wyjalem tamten stary przekaznik i teraz pewnie nie ma polaczenia do halogenow. Czy jak nie podlacze tego przekaznika polif towego znow nie bede mial problemu z bixem. I czynda rade podlaczyc tak halo zeby swiecily niezaleznie od swiatel mijania a z postojowkami jako obrysowki usdm. Ktos przerabial juz tak temat...jakis schemat itp bo chce ogarnac sprawe za pierwszym razem.

Opublikowano

Przerabiał ktoś żeby świeciły po postojówkach a nie mijania?

Opublikowano

Wystarczy zamiast napiecia z mijania, dać napięcie z pozycyjnych i tyle...

Opublikowano
Wystarczy zamiast napiecia z mijania, dać napięcie z pozycyjnych i tyle...

dużo do tematu nie wniosłeś. W którym miejscu ---> schemat.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl

Opublikowano

Jeśli tak, to na logikę sprawdź kostkę gdzie idzie przewód z pinu 14 przekaźnika. Tam gdzie jest +12 (lub masa, bo nie pamiętam czym to jest sterowane) od świateł mijania, musi być i plus (minus) od pozycji.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie odnośnie podłączenia tego przekaźnika. Czy schemat z 1 postu odnosi się też do halo i przeciwmgłowych w przypadku lamp BOSCHA, w których halo są zintegrowane z przednim reflektorem?

I jeszcze jedno pytanko: Do przycisku halo i przeciwmgłowych (w przedlifcie) dochodzi przewód biało-żółty. Czy można do niego podpiąć przewód z przekaźnika, który ma być podpięty pod info o włączonych światłach mijania? Bo chyba to jest przewód od tych świateł.

Opublikowano

Pierwsze tak, drugie nie wiem.

Opublikowano

Już wiem, że do biało-żółtego nie da się podłączyć sygnału świateł mijania. Ale pytanie mam jeszcze inne.

Do którego pinu przekaźnika 397 podpiąć sygnał włączonych świateł drogowych? Znalazłem teraz u siebie schemat halo i przeciwmgielnych w przedlifcie. Całość idzie przez przekaźnik, bodajże 216, w którym są 4 piny. Jeden pin to sygnał świateł mijania, drugi świateł drogowych, trzeci to wyjście do żarówek halo, a czwarty jest jakiś dziwny - oznaczony symbolem 30 (niby plus stały), ale on dochodzi przewodem biało-żółtym do przycisków. Olać go.

Ważniejsze jest podpięcie tych świateł drogowych, bo jak to się podłączy, to po włączeniu drogowych przekaźnik automatycznie wyłączy halogeny, jeśli były włączone. I odwrotnie. Ma ktoś może rozpiskę pinów tego 397 albo chociaż wie, do którego pinu ten sygnał podpiąć? Przewód z sygnałem drogowych w przedlifcie ma kolor szary, więc może ktoś, kto ma oryginalnie 397 mógłby zerknąć, do którego pinu taki kolor jest podpięty?

Opublikowano

W pierwszym poscie tego watku masz napisane ze pin 14 przekaznika odpowiada za swiatla.

Opublikowano

Tak, ale to są światła mijania. W starym przekaźniku są jeszcze podpięte światła drogowe. Jak się je włączy, to wyłączają się halogeny, a jak się tego nie podepnie, to po włączeniu drogowych będą się też świeciły halogeny. Niepotrzebny pobór prądu i zużycie żarówek. A dodatkowo chciałbym mieć, jak w oryginale.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W lifcie halogeny nie wyłączają się po włączeniu świateł drogowych :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie a da rade podłaczyc obrysy pod przycisk przeciwmgielnych ? :eusathink:

Opublikowano

Pewnie że tak.

Zostawiasz tylko przednie bo z nimi chyba się automatycznie tył zapala, a drugim przełącznikiem aktywujesz obrys i tyle.

Trochę cięcia i lutowania przy przekaźniku i powinno działać.

Tylko że przy każdym odpaleniu auta będziesz je musiał włączyć