Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Podłączenie przycisków poliftowych w przedlifcie, bez użycia isostatów (jak ori)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to troche komplikuje bo mam podłączone pod postojówki tylko pociągnięty kabel do srodka i wyłacznik zrobiony... tak myśle patrząc na schemat że może dało by się zrobic tak że zamiast wypuszczac sygnał na przeciwmgielne dało by się puscic na obrysy tylko że to znowu 2 oddzielne obwody , no i tak jak mówisz za każdym razem trzeba by je właczać :kwasny:

Opublikowano

W sumie jeśli chcesz tylko żeby Cie informowało czy obrys działa to jest prosty sposób na to, jeśli nie masz ESP:decayed:

Pakujesz taki przycisk, czy inny wedle gustu

120774_x800.jpg

Z twojego zwykłego przycisku podajesz mu 12V, po zapalonym obrysie na podświetlenie diody sygnalizującej i tyle.

---------- Post dopisany at 15:57 ---------- Poprzedni post napisany at 15:54 ----------

W sumie dobry bajer na sygnalizacje dziennych.:naughty:

Opublikowano

Nie , ja chce zrobić wyłącznik w srodkowej konsoli na przycisku obojetnie jakim , przeciwmgielne mam wolne to na nim myślałem, dlatego najlepiej jakby podłączony był tak że zapala się samo z światłami a wyłacza się go przyciskiem

Opublikowano

To za trudne dla mnie, fachowiec musiałby się wypowiedzieć.

Może to jakimś przekaźnikiem by szło załatwić?

Opublikowano

Panowie i gdzie podlaczyliscie ten pin 14 wszystko ogarnelem poza nim ;/

a jak bym sie podłączył pod bezpieczniki byłoby ok?

Opublikowano
  • Autor

Chodzi Ci o 14 - do włącznika świateł pod pin 2 (1,5 żółto - czarny) ? Zdejmujesz obudowę kierownicy i wpinasz się w opisany przewód przy włączniku świateł.

Opublikowano

Ok dzieki za podpowiedzi :-) wszystko dziala jak należy :-) mam tylko pytanie tak jak na schemacie wpielem sie w bezpieczniki ale czy same halogeny gdzies trzeba na plusy do nich dwa bezpieczniki wpiac?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie max w opisie ma ze wpina sie w bezpiecznik 4i 36 a w schemacie jest nr4 inr5 to nie robi ? I pytanie czy jak wywaliem strary przekaznik od halo z lamp boscha to nie przerwalem obiegu idaego do halogenow? I pytanie czy plus na halogen idzie z przekaznika pin 5 kabelek bialo zielony I to on idzie na kostke czerwona bo tam jest bialy zielony i on potem daje napiecie na halo? A ten kabelek z przekaznika mostkuje sie z pin 2 z wlacznika halo czyli informacja o o wlaczonych halo? Jat to dziala bo nie moge na logike tego ogarnac.

Opublikowano

a jesli mam polifta 1 98rok i miałem tam halogeny juz (ESA) to jak to podłaczyć? bo mam zrobione ale prąd dostaje tylko na ułamek sekundy i nic pozatym.

Opublikowano
a jesli mam polifta 1 98rok i miałem tam halogeny juz (ESA) to jak to podłaczyć? bo mam zrobione ale prąd dostaje tylko na ułamek sekundy i nic pozatym.

To jest to samo co zwykły I lift, więc podłączenie też takie samo. Lampy przednie boscha miały przeciwmgłowe zintegrowane w sobie.

Opublikowano

Cos musiales pomylic. Ja tez mam 98 i boche mialem i mi bangla jak nalezy. Tylko pin 14 nie podlaczalem bo dziala mi to bez tego wlaczam postojowki i juz halo tez mozna elaczyc.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a pamięta ktoś może jak ogarnąć włącznik podgrzewania szyby ?

Opublikowano

Dwa grube pod klimatronik, dobrze jest trochę je przedłużyć.

Opublikowano

podgrzewanie działa :) przewody faktycznie trzeba było przedłużyć, najgorsze było jednak to że po poskładaniu całego tunelu poliftowego 2din i już na samym końcu przy wkładaniu panelu klimatronika i popielniczki okazało się że kanały nawiewów są za duże i musiałem wszystko jeszcze raz rozbierać xD

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

w ktorym miejscu znajde przekaźnik 397 w polifcie angliku? ni cholery nie mogłem go dziś znaleźć od dawcy.

Opublikowano

Ten przekaźnik w europie przymocowany jest do poduszki powietrznej pasażera, wydaje mi się, że w angolu będzie podobnie.

Opublikowano

dzięki wielkie! myślałem ze nigdy tego nie znjade :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ,moze ktos podes;lac zdjecie tej czerwonej kostki oraz i tetgo czarno-czerwonego kabla ? z gory dzieki

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

:hi: Widzę że ktoś pozamiatał w temacie :naughty: Max :polew::grin:

Opublikowano

Czy przekaźnik o oznaczeniu 397 oraz 600 to jest ten sam ???

Edytowane przez opti