Kabar Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zacząłem prace nad instalacją audio w moim aucie. Audi mam już 2 tygodnie ale wcześniej nie było czasu się zabrać. Okablowanie: Zasilający: 35 mm2 SoundQuest + oprawka Zelaum ANL Głośnikowe przód: 2,5 mm2 x2 Zelaum Sygnałowe: przód: Hicar Laboga, tył Zelaum Głośniki: Przód tweetery RS Audio Advance, woofery.... się okaże ;-) Sub: Vibe Space 8 Wzmacniacz: Tymczasowo Vibe BlackBox Stereo 4 Jednostka główna: Clarion DRX9175R Procesor (prawdopodobnie): Clarion DPH9300 Zaczynamy: Pierwsze przymiarki sprzętu: Jednostka główna: Oprawka bezpiecznika na bezpiecznik ANL + kabel zasilający 35 mm2: Początki słupków: Wycinanki i budowa subwoofera: Początek wygłuszania drzwi: W trakcie okablowania::
OQS Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Audi mam już 2 tygodnie :> Widzę że nie marnujesz czasu... :> Nie ma to jak świeżo po zakupie samochód rozmontować i złożyć. Projekt zapowiada się ciekawie, widać że nie pierwszy.
Kabar Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2011 Przez te 2 tygodnie zrobiłem o wiele więcej niż car audio, ale to nie ten dział :-)
Reggi Opublikowano 30 Czerwca 2011 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Konkretne pudło zrobiłeś ! Gratuluje pomysłu Kierownica też fajna
tomaszstn Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Witam Kolego robota robi wrażenie. Sam zastanawiałem się nad dołożeniem małego subwooferka do tyłu. Może skroiłbyś z mdf-u coś takiego dla mnie jak masz u siebie? Na pewno na forum znalazło by się jeszcze kilka osób które by kupiło coś takiego od Ciebie Masz już wszystkie wymiary więc może zacząłbyś seryjną produkcję tego co? Jakby cena była dobra to myślę że schodziło by jak ciepłe bułki
danielom Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 i ja sie podpisuje pod tym, jestes w stanie podac jakies wymiary tej skrzynki, jaki litraz ? Swietna robota
honda Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Gratulacje ja też u siebie zmęczyłem skrzynie w boczek i miałem zamieścić zdjęcia, ale po obejrzeniu twoich zrezygnowałem . Powodzenia przy dalszych pracach
WujekA4 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Miodzio, czekamy dalej na te 16 eczki
Kabar Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Jeszcze chwilkę i biorę się do pracy. W międzyczasie wypadł urlop i nie mogłem podłubać. Poza tym audi to moje 3-cie auto więc sobie stoi i robię w wolnych chwilach.[br]Dopisany: 06 Sierpień 2011, 22:17_________________________________________________W tej chwili niestety prace stanęły. Zacząłem jeździć tym autem na co dzień i wyszło parę innych rzeczy do naprawy oraz spraw serwisowych. Jak tylko uporam się z tematem to biorę się do dalszej pracy nad audio.
mykenzi Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Profi robota, gratuluję. Clarek 9175 to znakomity wybór, dzisiaj i za dwa tysie ciężko coś kupić równie dobrego. Powodzenia podczas prac. Pozdrawiam, M.
MarianekZg Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Kabar jak ukończysz to podjedź na spota - posłuchamy jak ten zestaw pompuje :evil:
Kabar Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Opublikowano 14 Listopada 2011 Więc, postępy są niewielkie, ale coś tam działam. Rzut okiem na wzmaki które czekają na montaż oraz parę fotek z początku budowy drzwi:
krzysaudi Opublikowano 14 Listopada 2011 Opublikowano 14 Listopada 2011 Witam. Mam takiego Clariona na półeczce czekającego na lepsze czasy Gratuluję zapału i cierpliwości przy walce z audio . Pozdrawiam. Krzysiek
michal-oracz Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 Kolego mam tak samo u siebie zrobiony tył tylko że jak biore głośniej to tak jakby puszka była za mała pod głośnik i nie wiem czego to jest wina?Może pomożesz
j4s2c2vr Opublikowano 10 Września 2014 Opublikowano 10 Września 2014 Kurde 2/3 fot chyba w kosmos wyleciało, a ja inspiracji szukałem
vwiater Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 Przepraszam za odkop ma ktoś fotki z tego tematu? @up
Kabar Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Faktycznie gdzieś poginęły. Postaram się wrzucić jeszcze raz.
Rekomendowane odpowiedzi