michalzielone Opublikowano 30 Czerwca 2011 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Brakuje logów z BS (komp mi padł) są za to dynamiczne i normalne. Mam wrażenie, że auto jest trochę za słabe. Ostatnio wymieniłem kompletny rozrząd, pasek alternatora, olej, filtry. logi normalne logi dynamiczne
vauxhall95 Opublikowano 1 Lipca 2011 Opublikowano 1 Lipca 2011 Korekcje na dwoch cylindrach slabe,termostat juz nie trzyma.
michalzielone Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Opublikowano 1 Lipca 2011 Tankuję paliwo praktycznie na jednej stacji (SHELL od pół roku), kupię STP i zaleję. Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł, gdzie mi moc ucieka? Jak sprawdzić układ podciśnienia? Rozumiem, że termostat do wymiany?
Sztomel Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 Układ podciśnienia masz szczelny. Ja tam w logach nie widzę przyczyny spadku mocy. Korekcję na 4 cylindrze masz tylko podwyższoną - warto wymienić uszczelniacze na tym pompowtrysku. Jak dla mnie to auto jest słabsze bo nie spuściłeś ręcznego hamulca
michalzielone Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Opublikowano 2 Lipca 2011 szkoda, że w logach tego nie widać ale hamulec ręczny był spuszczony :> A czy możecie coś powiedzieć o turbosprężarce? Ile, czysto teoretycznie, mógłbym mieć koników po chipie przy takim stanie silnika? Aha raz miałem możliwość sprawdzenia trochę auta na prostej to tak 220 km/h jechałem, pewnie mógłby i więcej ale miejsca już nie było do takiej jazdy.
vauxhall95 Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 turbo chodzi OK[br]Dopisany: 02 Lipiec 2011, 10:13_________________________________________________co do mocy to zalezy od paliwa,w twoim wypadku od ukladu wtryskowego.
Rekomendowane odpowiedzi