matig7 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Sprawdzałem dzisiaj poziom oleju i przy wyciąganiu bagnetu pękła plastikowa część. Chciałem zapytać czy można jechać autem gdy bagnet jest wyciągnięty lub tylko włożony ale wcale sie stabilnie nie trzyma? (Podejrzewam, że raczej nie ale chcę się upewnić)
cayenne Opublikowano 29 Stycznia 2008 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Nie powinno się nic stać,ale wymień króciec,kosztuje 2zł.
matig7 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2008 Wymienić wymienię, tylko najpierw muszę kupić, a żeby kupić muszę podjechać 30km i dlatego pytam czy można jeździć Czy lepiej (na pewno bezpieczniej) będzie użyć PKS-u
zibizab Opublikowano 29 Stycznia 2008 Opublikowano 29 Stycznia 2008 kolego zabezpiecz go żeby nie był lużny.Mi wywaliło 1 litr oleju na trasie przy prędkości ok.120km/h. Nie było gumowych oringów.Bagnet chodził góra-dół.
matig7 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2008 No właśnie tego się obawiałem
TTom3k Opublikowano 30 Stycznia 2008 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Ja juz tak jezdze ponad miesiac i zrobilem ponad 1000km i jest ok ;] Kupilem ten plastik ale mam problem bo koncowka starego trzyma sie dalej na tej metalowej rurce i nie mam czym tego sciagnac;/
matig7 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2008 Część zakupiona. Idę brać się za jej montaż, a właściwie w pierwszej kolejności demontaż pozostałości po starej. Obawiam się, że będzie z tym mały problem no ale coś się wymyśli. [edit] No i gotowe, poszło łatwiej niż myślałem Tzn. pozostałości po starej części nie chciały zejść no i je delikatnie wyłamałem, no a nowa nawet ładnie wskoczyła na swoje miejsca. Ciekawe tylko czy wskazania oleju są teraz wiarygodne.
Rekomendowane odpowiedzi