KoJ@K Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Wiadomo, ale Pomijam takie rzeczy, bo nie przerabialbym jej osobiscie, tylko chcialbym juz kupic gotowa do zalozenia, a reszte starac sie zrobic samemu.
spanky Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 do przeróbki flansza/DP i dolot od filtra do turbo , zasilanie olejem zostaje seryjne, odpływ seryjny badz lekko zmodyfikowac
KoJ@K Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 Odplyw pewnie zalezy od tego, jak zostala przerobiona suszarka? Sa jakies "gotowe" rury w miejsce dolotu od filftra do turbo? Ma ktos i moze pokazac jakies zdjecia zrobionego juz AVFa lub AVB na tym gtb? Kilka stron do tylu bylo pare fotek, ale w B5 chyba.
Nunas69 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Panowie posiadam 19tdi BKE oska. Ogólnie przejrzałem temat i zastanawiam sie czy coś dałoby sie wyrezac z tym co mam. Auto potrzebuje do codziennej jazdy ale 115 kucy to niestety trochę mało. Sam sie za to nie biorę i jesli ktoś z forum ma ochotę podjąć sie prac chętnie skorzystam oczywiście jesli takowy mod ma jakiś sens. Pozdrawiam.
kileeer Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 siema, wypowie się ktoś na temat tego zestawu? Warte to tych pieniędzy? http://allegro.pl/turbo-kit-gtb17-audi-a4-b6-a6-c5-passat-b5-1-9tdi-i4887479452.html
spanky Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Czy warte , to musi sie wypowiedziec ktos kto taki zestaw kupil, zamontowal i uzywa .... Ale napewno mozna taniej ... Edytowane 22 Grudnia 2014 przez spanky
kileeer Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Cena jest zaporowa, ale jezeli faktycznie wszystko pasowałoby bez grzebaniny to czasami warto zapłacić niż sie wkurzać.
Kowi87 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 z tym że w tym zestawie nie podłączenia odmy, oraz podłaczenia do filtra powietrza, wiec ilosc grzebania porównywalna do zakupu spreżarki przyspawanej do kolektora
spanky Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Cena jest zaporowa, ale jezeli faktycznie wszystko pasowałoby bez grzebaniny to czasami warto zapłacić niż sie wkurzać.Jak chcesz gtb17 z montazem i sie nie wkurzać to napisz do uzytkownika krzysiek1606 .... :-) Edytowane 22 Grudnia 2014 przez spanky
kileeer Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Piotrek tak napisałeś ze nie do konca rozumiem, u mnie obecnie odma jest tez wyrzucona na zewnątrz aby mi nie syfiło dolotu, tylko troche w inny sposób mam to zrobiony i chyba lepszy bo mam pionowy spływ syfu na glebę. A co do filtra to pisze ze ori rura i ori filtr pasuje wiec nie trzeba byłoby dorabiać. Dzieki spanky za namiar, wieczorem sie odezwe do niego jak go wygrzebie gdzies na forum
Kowi87 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 zjadło mi "ma" nie wiem jak w B6, ale w B5 podłaczenie do filtra nie było P&P wymagało przedłużki, na wątku w sumie są szczegóły z montazu w B6kach, w tym zestawie odchodzi Ci koszt uspawania DB, a raczej przespawania samej flanszy - to jakieś 50zł. Moim zdaniem o ~1000zł za dużo, ale mozna to nazwać zestawem dla wygodnych
kileeer Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Napisałem do Krzyska o ktorym wspomniał spanky, zobaczymy ile mi powie.
Maciornik Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) Napisałem do Krzyska o ktorym wspomniał spanky, zobaczymy ile mi powie. I jak kolego, jakie koszty ? Bo też jestem zainteresowany. Edytowane 25 Lutego 2015 przez Maciornik
Patryś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Panowie bo juz zgłupiałem. To co brać? Mam serie AWX i padło turbo. Chciałbym wsadzić większe jakieś ale żeby było P&P i tylko zrobić softa. Doradźcie.
michałswd Opublikowano 4 Czerwca 2015 Opublikowano 4 Czerwca 2015 wyslij twoja na przerobke pod hybryde brd bedziesz miał p&p (z gwarancją itp ) program zrobisz jesli pompki pozwola to pewnie z 180pyknie
marcin_franz Opublikowano 4 Czerwca 2015 Opublikowano 4 Czerwca 2015 A jaki koszt takiej hybrydy z awx i gdzie to można dobrze zrobić?
adifek Opublikowano 4 Czerwca 2015 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Jak ktos potrzebuje oferte na hybryde lub ori turbo zapraszam priv lub 697077578
Patryś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Opublikowano 4 Czerwca 2015 U mnie sprawa prosta. Nie mam czasu na wysyłanie przerabianie itp. Potrzebuję większe turbo do AWX'a, nowe najlepiej i żeby było P&P. Jakie pasuje?
Patryś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 No i o to chodziło. Dziekuję bardzo :-)
Rekomendowane odpowiedzi