pacbusz Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Witam wszystkich,moim pytaniem jest,jak wykasować z wyświetlacza wyskakujący napis SERWIS IN 1500 KM po włączeniu zapłonu, po kilku sekundach gaśnie, prubowałem już przycisku A i B ale bez powodzenia, mechanik mi powiedział że musze go podłączyć pod Vaga i wykasować, czy nie da się tego zrobić inaczej. prosze o jakieś podpowiedzi. dzięki
aju Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 tylko VAG, u mnie też nie działa przyciskami Resztę masz na forum jak to zrobić (jeśli nie masz vaga, to polecam kupić, tani kabel kosztuje tylko ile wykasowanie takiej inspekcji w warsztacie lub może nawet mnie, a zostanie na przyszłość)
pacbusz Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Tak myślałem że nie będzie tal łatwo, możesz mi kolego powiedzieć dokładnie jaki to kabel i pewnie potrzebny jest jakiś program, laptopa już mam.
IDUAL Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Kolego masz A4 B5 wiec wystarczy najzwyklejszy kabel z alledrogo taki niebiesku np: i program vag-com najlepiej 3,11 albo vcds lite działa na tym kabelku i jeszcze ma podpowiedzi. [br]Dopisany: 09 Sierpień 2011, 20:29_________________________________________________Wpisz na alledrogo KABEL OBD2 i kup najtańszy
Fazii Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 " [Wybór] ->[17-Zest.wskaźników] ->[Adaptacja - 10] ->Kanał "02" ->[Odczytaj] (Jeżeli wartość zapisana jest różna od zera to w zestawie wskaźników widnieje prawdopodobnie informacja o konieczności odwiedzenia serwisu ->Teraz jako nową wartość należy wpisać: 0 (zero). ->[Testuj] (Upewnij się, że sterownik akceptuje wprowadzoną wartość). ->[Zapisz]...i gotowe. " Czy jeżeli wejdę jedynie w odczyt z kanału "02" i będę postępował zgodnie z powyższą instrukcją to to starczy? Pytam gdyż na forum czytałem że trzeba : " Kolejność : 45, 42, 43, 44, 40, 41, 46, 47, 48 Nawet jeśli nic nie zmieniamy, to należy przejść przez wszystkie etapy i zrobić SAVE." <-> czy jest to konieczne?
rsiak Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 A masz pelnego fisa czy 1/2? U mnie da sie to zrobić bez VAGa.
IDUAL Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Jeżeli nie da redy według instrukcji przyciskami to pozostaje vag kup sobie kabel i tak ci sie przyda jak w przyszłości bedziesz miał problem zczytasz błędy lub zrobisz logi i na forum ci pomogą zaoszczędzisz na mechanikach naciągaczach. A swoją drogą u mnie skasowanie inspecji to 30 zł wiec jeżeli kabel to koszt ok 50 zł to chyba proste co wybrać
adamq Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 17 - Instruments 10 - Adaptation 02 - wpisać taki kanał 0 - wpisać wartość Test Save Wylogować się ze sterownika, wyłączyć zapłon, po ponownym włączeniu zapłonu inspekcja powinna zniknąć, nie potrzeba przechodzić przez kanały 4x (no chyba, że zmieniamy z trybu LL na stałe okresy międzyprzeglądowe). Powinno zadziałać
Fazii Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Chyba mam źle skonfigurowany program albo coś bo gdy w opcjach robię test portu COM to pokazuje ze wszystko jest OK Natomiast gdy chcę wejść w [17 instruments] to wywala błąd: interface Not Ready! Possible Reasons: *Incorrect Com Port selected *Interface not plugged in *Ignition not turned On *K-Line Stuck For more details, use TEST on Options Screen
adamq Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Sprawdź napięcie w gnieździe OBD [pin 16 (+), pin 4 (masa -)].
Kwinto69 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 u mnie wyświetlała sie insp jak już kupiłem serwisowany do końca też nie mogłem skasować pokrętłami a znikło przy okazji jak ostatnio wyjąłem aku i malowałem tą podstawkę stał cała noc odpięty i znikła inspekcja Jak na razie nic się nie dzieje :gwizdanie:
Rapciuch-R1 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 u mnie wyświetlała sie insp jak już kupiłem serwisowany do końca też nie mogłem skasować pokrętłami a znikło przy okazji jak ostatnio wyjąłem aku i malowałem tą podstawkę stał cała noc odpięty i znikła inspekcja Jak na razie nic się nie dzieje :gwizdanie: ja mialem tez aki problem i mialem service ale roczny i dwuletni jak typ mi to skasowal to mam inny problem brak napisu ok przy uruchamianiu i brak temperatury zewnetrznej same tlo tylko jak przy jednym i drugim problemie. i tak samo nie ma otwrtych drzwi cz bagaznika bo jak nie ma temperatury tylko same tlo to nie bedzie i tego...co moze byc koledzy co mechanik zrobil nie tak????
odison Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 podpinam sie pod temat ale mianowicie chodzi mi o vag z centralka w jezyku polskim cos takiego http://allegro.pl/polski-vag-can-k-obd2-vw-audi-skoda-seat-f-v-i1781737910.html Co byscie mi doradzili nie mam laptopa zeby kabel podlaczyc
eu4yaon Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 najprościej to sciagnij "polskiego VAGa" dajesz "LICZNIK" i po prawej stronie masz "SKASUJ INSPEKCJE" tam kasujesz wszystkie. Wczoraj to robilem pozdrawiam
Perzan23 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Tak najłatwiej kasować inspekcje w polskim vag-u. Nie trzeba się z tym męczyć tylko wchodzimy w licznik i skasuj inspekcje i zaznaczamy które skasować i gotowe.
aju Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 najprościej to sciagnij "polskiego VAGa" dajesz "LICZNIK" i po prawej stronie masz "SKASUJ INSPEKCJE" tam kasujesz wszystkie. Wczoraj to robilem pozdrawiam nie zawsze się tak, czasem wyświetla że licznik potrzebuje adaptacji Więc lepiej umieć to zrobić "normalnie"
Rekomendowane odpowiedzi