szafa Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Neil Strauss "Gra" fajnie się czyta:wink: z czystym sumieniem polecam:wink:
kalik Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Z tematyki obozowej przeczytajcie "Złote żniwa" Grossa...nie stawiam jej na piedestale, ale czasem warto poznać poglądy i podejście do tematu innych. Wczoraj w Biedronce trafiłem na Kinga "Wielki marsz" za 10.99zł, jutro ma być "Osaczona" - Tess Gerritsen (coś koło 18zł) jeżeli ktoś lubi książki w stylu Simona Becketta.
Gość donuska90 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zapisałam sobie tytuły, jutro lecę do biblioteki albo do Empiku Dzięki ))
kalik Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zapisałam sobie tytuły, jutro lecę do biblioteki albo do Empiku Dzięki )) Tyle, że te dwie ostatnie nie mają nic wspólnego z tematyka obozową
Gość donuska90 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zapisałam sobie tytuły, jutro lecę do biblioteki albo do Empiku Dzięki )) Tyle, że te dwie ostatnie nie mają nic wspólnego z tematyka obozową Jeśli są ciekawe, to nie szkodzi chętnie przeczytam ---------- Post dopisany at 13:42 ---------- Poprzedni post napisany at 13:41 ---------- Jak będę w Biedronce to zalukam i kupię ;p
kalik Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Akurat "Wielki Marsz" Kinga nie jest jego popisowym dziełem, ale jeżeli ktoś kompletuje kolekcję to warto mieć. Ja już pewnie ze 25 książek tego autora mam.
Gość donuska90 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Szczerze, to twórczości tego autora nie zdążyłam jeszcze poznać. Czas się podszkolić
kalik Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 King jest specyficzny, horror pomieszany ze zjawiskami paranormalnymi i nutką SF. Jedne niemalże wciągam jednym tchem, inne troszkę męczą.
Gość donuska90 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Hmmm.. Ciekawe,ciekawe. Podaj jakiś tytuł godny przeczytania
kalik Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Bastion, To, Podpalaczka, Miasteczko Salem, Ręka Mistrza, Skazani na Shawshank, Zielona Mila....
jasam Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 King jest specyficzny, horror pomieszany ze zjawiskami paranormalnymi i nutką SF. Jedne niemalże wciągam jednym tchem, inne troszkę męczą. to tak jak u mnie Intensywność Dean'a Koontz'a ze wszystkich jego powieści, które przeczytałem jest pierwszą tak ciężką Ale oczywiście szczerze polecam Koontz'a
Janekx Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 mi ostatnio wpadła w ręce książka Richarda Hawke - Podszepty Diabła. Całkiem ciekawa pozycja - polecam.
truckmaniac Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 To jest w sumie taka biografia raczej tego Josefa Mengele, fakty z życia, gdzie się urodził,gdzie studiował, kilka faktów o jego rodzinie,w jaki sposób trafił do obozu, niektóre eksperymenty jakie przeprowadzał na więźniach,wypowiedzi więźniów na jego temat, oraz gdzie się ukrywał po "likwidacji" Auschwitz. Są tam też jego przemyślenia i itp.Ale ogólnie poleca książkę Kręci Cię tematyka obozowa? To zarzuć kilka tytułów wartych przeczytania Uwielbiam tą tematykę. Właśnie czytam "Auschwitz. Byłem nr 220543" Denis'a Awey'a. Tylko nie wiem, czy w Polsce też wyszła. Jakby co, to bardzo ciekawa historia.
Gość donuska90 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 To jest w sumie taka biografia raczej tego Josefa Mengele, fakty z życia, gdzie się urodził,gdzie studiował, kilka faktów o jego rodzinie,w jaki sposób trafił do obozu, niektóre eksperymenty jakie przeprowadzał na więźniach,wypowiedzi więźniów na jego temat, oraz gdzie się ukrywał po "likwidacji" Auschwitz. Są tam też jego przemyślenia i itp.Ale ogólnie poleca książkę Kręci Cię tematyka obozowa? To zarzuć kilka tytułów wartych przeczytania Uwielbiam tą tematykę. Właśnie czytam "Auschwitz. Byłem nr 220543" Denis'a Awey'a. Tylko nie wiem, czy w Polsce też wyszła. Jakby co, to bardzo ciekawa historia. No to widzę,że muszę zacząć szukać
truckmaniac Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 To jest w sumie taka biografia raczej tego Josefa Mengele, fakty z życia, gdzie się urodził,gdzie studiował, kilka faktów o jego rodzinie,w jaki sposób trafił do obozu, niektóre eksperymenty jakie przeprowadzał na więźniach,wypowiedzi więźniów na jego temat, oraz gdzie się ukrywał po "likwidacji" Auschwitz. Są tam też jego przemyślenia i itp.Ale ogólnie poleca książkę Kręci Cię tematyka obozowa? To zarzuć kilka tytułów wartych przeczytania Uwielbiam tą tematykę. Właśnie czytam "Auschwitz. Byłem nr 220543" Denis'a Awey'a. Tylko nie wiem, czy w Polsce też wyszła. Jakby co, to bardzo ciekawa historia. No to widzę,że muszę zacząć szukać Z ciekawości zajrzałem do wujka Google W Polsce wyszła pod innym tytułem: http://www.google.com/imgres?imgurl=http://kochamksiazki.pl/wp-content/uploads/2011/09/avey_front_3d_v2.jpg&imgrefurl=http://kochamksiazki.pl/tag/denis-avey/&h=700&w=508&sz=275&tbnid=gC6XQrfx_y9esM:&tbnh=91&tbnw=66&zoom=1&docid=CQKX77y5mnW5IM&sa=X&ei=d_iOT_-iKY_pOeO40N8K&ved=0CFAQ9QEwBQ&dur=9619
Gość donuska90 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Dzięki, dzięki No to mam całą listę tytułów godnych przeczytania Ale to fajnie, na pewno niedługo się za nie zabiorę
valent Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Kręci Cię tematyka obozowa? To zarzuć kilka tytułów wartych przeczytania Np. Andriej Pogożew "Ucieczka z Auschwitz", Seweryna Szmaglewska "Dymy nad Birkenau" Chłopaki polecali również "Pięć lat kacetu" Stanisława Grzesiuka oraz "Mój Auschwitz" Władysława Bartoszewskiego
kalik Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Ucieczka z Auschwitz Pogożewa jakoś nie za bardzo mi przypadła do gustu, może dlatego, że Grzesiuka sobie wziąłem za wyznacznik w tej tematyce...
Janekx Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 widzę, że sporo tu tematyki wojennej. Polecam dość krótką ale ciekawą książkę "Nad przepaścią. 1939" - Richarda Overego. Fajnie ukazane są ostatnie dni negocjacji pomiędzy Wielką Brytanią, Francją i Niemcami i co ważne widziane nie z perspektywy polaka
GILI Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 To jest w sumie taka biografia raczej tego Josefa Mengele, fakty z życia, gdzie się urodził,gdzie studiował, kilka faktów o jego rodzinie,w jaki sposób trafił do obozu, niektóre eksperymenty jakie przeprowadzał na więźniach,wypowiedzi więźniów na jego temat, oraz gdzie się ukrywał po "likwidacji" Auschwitz. Są tam też jego przemyślenia i itp.Ale ogólnie poleca książkę Kręci Cię tematyka obozowa? To zarzuć kilka tytułów wartych przeczytania Uwielbiam tą tematykę. Właśnie czytam "Auschwitz. Byłem nr 220543" Denis'a Awey'a. Tylko nie wiem, czy w Polsce też wyszła. Jakby co, to bardzo ciekawa historia. Życie zazwyczaj pisze najciekawsze historię,dlatego lubię czytać biografie,a zwłaszcza autobiografie
Rekomendowane odpowiedzi