pacer81 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Witam serdecznie wszystkich i chciałbym się was poradzić co może być przyczyną ciężkiego odpalania silnika tzn. aby zaskoczył zapłon to rozrusznik musi przerzucić wałem ze 2 do 4 razy aby odpalił, zauważyłem też że jeśli jest chłodniej na dworze to silnik pali za pierwszym strzałem a jak teraz jest ciepło to rzadko bywa że zaskoczy od razu. Dodam że silnik nie posiada żadnych błędów. Czy macie jakieś pomysły jak to ogarnąć. Pozdrawiam.
zuloo Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zrób logi powinno wyjsc na jaw co jest nie tak. Może byc wilel przyczyn
piotrsob1 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Wygląda na zbyt małą dawkę rozruchową
faher Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Wygląda na zbyt małą dawkę rozruchową tez to bym obstawiał
pacer81 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Czy VAGCOMem mogę zwiększyć dawkę?
Młodzik Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 rwnie dobrze może być uszkodzony czujnik temperatury (przerabiałem to już kilka razy) błędów nie pokazywało ale czyjnik przekłamywał, w 1.9tdi jest stosowany podwójny czujnik jeden może pokazywać dobrze (ten który daje sygnał na deske rozdzielczą) a drugi to ECU może przekłamywać, ale tak jak wyżej napisali przyczyną może być równiez zła dawka startowa.
dariodario Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 po pierwsze 004 w engine ostatnia(4)rubryka powinna byc na zero po drugie filtr paliwa(zle zlozony lapie powietrze) po trzecie pompka w baku spietrzajaca(moze bezpiecznik moze przekaznik moze ona sama powiedziala papa) po czwarte zle paliwo(czytaj zla jakosc) po piate kompresja cylindrow(bardzo rzadko no chyba ze ma pol miliona wieku) po szuste czujnik temperatury chlodziwa(chociarz jak uszkodzony to pomaga w rozruchu bo zaniza temp. a tym samym dawke startowa) po siudme---fachman "sztomel" odpowie
Rekomendowane odpowiedzi