Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż FMIC do A4 B6 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, PASSATB5 napisał:

i jaka srednica rur w tym pasku?

to co widzisz na zdjęciach to 2.5", pomalowane proszkowo na czarno, żeby fajnie wyglądało - wszystko robione pod wymiar w Toruniu (nie dedykowany KIT). Rdzeń FMICa 600x300x75. Całość chłodziło 1.5 bara dmuchane przez turbo GT28RS...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

skąd panowie zamawiać fmic do b7 bfb 1.8 i jaki rozmiar bez ciecia belki? ze spawaniem tigiem nie ma problemu. 

Opublikowano

Na stronie Fmic są IC niby w zestawie do 1.8 T A4 B6 ale jest wpis że:  Zestaw montażowy do Audi A4 silnikiem 1.8T model B6 (nie pasuje do kabrioleta).

W cabrio jest jakoś inaczej poprowadzony ?? czy jak ? 

Opublikowano

Pany icek o wymiarach 550x180x 65 na wejściu i wyjściu 57mm ile rumaków da radę obsłużyć? Orurowanie 2.25 cala

Planuje 250+HP . 

Czy gotowy zestaw z fmic będzie w miarę pasował bez większych przeróbek? 

Chodzi o ten zestaw . 

http://fmic.pl/audi-zestawy-dedykowane/992-bmw-e46-diesel.html

Edytowane przez Dominik93

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy po montazu mozna jezdzic na wiekszym Interc.... czy od razu na program mus jechac?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 22.01.2018 o 17:03, KILER napisał:

Czy po montazu mozna jezdzic na wiekszym Interc.... czy od razu na program mus jechac?

mozna mozna 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W większości przypadków zderzaki porezane na potęgę.

Bartez oferuję się spoko i ma racje. lepiej wyspawany. Zajmuje mniej miejsca niż silikony i jest mniej silikonów więc mniej możliwości do nieszczelności.

Gdyby ktoś był zainteresowany jestem w trakcie budowy FMIC zintegrowanego z belką i z rurami od razu wychodzącymi wewnątrz pasa. Aktualnie spasy trwają na mojej B7 w której jest więcej miejsca bo nie ma grilla ale zasada ta sama. Zresztą patent dawno robiony przez Wagnera.

Opublikowano
W większości przypadków zderzaki porezane na potęgę.
Bartez oferuję się spoko i ma racje. lepiej wyspawany. Zajmuje mniej miejsca niż silikony i jest mniej silikonów więc mniej możliwości do nieszczelności.
Gdyby ktoś był zainteresowany jestem w trakcie budowy FMIC zintegrowanego z belką i z rurami od razu wychodzącymi wewnątrz pasa. Aktualnie spasy trwają na mojej B7 w której jest więcej miejsca bo nie ma grilla ale zasada ta sama. Zresztą patent dawno robiony przez Wagnera.
To zrób manualna i fotorelacje bo też będę modził i raz a porządnie [emoji4]

Tapatalk

Opublikowano

chodziło o to że jak zrobię u siebie jeden to potem mogę takie mieć gotowe do montażu. 

Opublikowano

O z Bielska to nie daleko ;) ile bys wycenił taką robotę ? U mnie pompa Sai jest wyprogramowana , zawór wywalony tylko fizycznie muszą dmuchawkę wywalić to miejsce będzie na IC. Narazie jest 208künia;) Wtryski z Bex. Kat off, Dolot grzyebk , wydech przelot na dwóch  końcówkach,, świece irydowe . Ale jak padnie turbo to będzie hybryda i dobrze mieć IC tak do 250 ;) pozdro .

Opublikowano

Czekamy Darek z niecierpliwością na owoce pracy: )

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

i co tworzysz  coś ??? :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zależy jaki masz zderzak . Ale belkę i tak trzeba podciąć .

Opublikowano

180 nie zmieści się pod belką?? Bardziej chodziło mi o jakość tego intercoolera za 300zł czy będzie dobrze chłodził.

Opublikowano
W dniu 10.06.2018 o 11:27, Vexart napisał:

180 nie zmieści się pod belką?? Bardziej chodziło mi o jakość tego intercoolera za 300zł czy będzie dobrze chłodził.

wszyscy chyba mają te same opisy i podobne zdjęcia czy turboworks czy fmic czy aliexpress :D
Pytanie czy faktycznie są różnice

Opublikowano

No wszystko to samo i zastanawia mnie to czy to nie jest jakiś badziew. I czy da się zamontować bez cięcia belki? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam kilka pytan odnosnie montazu ic w 1.8t . Bede montowal ic 550/180/65 . Silnik jaki mam to bfb 163 konie i pytanie czy w ogole z tego turbo i wtryskow da sie wyjsc na 200km ( taka umowna granica chodzi mi mniej wiecej w te okolice zeby jakos to szlo ) drugie pytanie czy ic ma wyjscie 57 mm robic caly uklad na rurach 57mm? Flansze pod map sensor kupie . Znajomy pospawa mi to tigiem wszystko tylko musze pomierzyc. Jezeli rura ma 57mm to na nia wchodzi sylikon 57mm? Da sie go tak naciagnac bo chcialbym to zamowic i nie wiem czy jezeli rury 57mm czy laczniki musza byc troche wieksze czy takie same zachowuje sie to jak zwykle weze czy jest bardzo twarde? I najwazniejsze czym wyrabia sie koncowki rur zeby zrobic takie zgrubienie by to wszystko sie trzymalo i nie zsowalo? Moze jest ktos z okolic nowego sacza co takie cos montowal i bylby w stanie dac kilka porad ? Poniewaz chcialbym zeby bylo to zrobione tak jak ma byc. 

Opublikowano
5 godzin temu, tokarz144 napisał:

Witam mam kilka pytan odnosnie montazu ic w 1.8t . Bede montowal ic 550/180/65 . Silnik jaki mam to bfb 163 konie i pytanie czy w ogole z tego turbo i wtryskow da sie wyjsc na 200km ( taka umowna granica chodzi mi mniej wiecej w te okolice zeby jakos to szlo ) drugie pytanie czy ic ma wyjscie 57 mm robic caly uklad na rurach 57mm? Flansze pod map sensor kupie . Znajomy pospawa mi to tigiem wszystko tylko musze pomierzyc. Jezeli rura ma 57mm to na nia wchodzi sylikon 57mm? Da sie go tak naciagnac bo chcialbym to zamowic i nie wiem czy jezeli rury 57mm czy laczniki musza byc troche wieksze czy takie same zachowuje sie to jak zwykle weze czy jest bardzo twarde? I najwazniejsze czym wyrabia sie koncowki rur zeby zrobic takie zgrubienie by to wszystko sie trzymalo i nie zsowalo? Moze jest ktos z okolic nowego sacza co takie cos montowal i bylby w stanie dac kilka porad ? Poniewaz chcialbym zeby bylo to zrobione tak jak ma byc. 

Turbo ogarnie, wtryski nie. Szukaj wtryskow z saaba 2.3T (ok 150-200 zl za komplet razem z listwa wtryskowa).

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Planuje podnieść moc do 280-290 KM o jakich wymiarach szukać ic ? Czy zanim zrobię program (sukcesywna wymiana sprzętu pod tą moc) mogę założyć ic i jeździć bez obaw ?