Opublikowano 19 Lutego 200818 l Pytanie do posiadaczy wszystkich V6 TDI zasilanych nieszczesnymi pompami VP44. Gdzie tankujecie? Od jak dawna? Czy nie macie problemow z autem (konkretnie z VP) ? Przez ostatnie pare miesiecy tankowalem BP Ultimate'a i teraz wiem, ze to byl blad... Nie dosc, ze auto palilo 1-1,5l wiecej to podobno jakosc paliwa drastycznie spadla. Teraz jezdze od 2 tygodni ponownie na EkoDieslu z Orlenu i poki co same korzysci w postaci nizszego spalania. Jestem jednak ciekaw, czy nie wypadaloby stosowac jakichs dodatkow do paliwa pod katem zywotnosci VP44...
Opublikowano 19 Lutego 200818 l Ja tankuje na Shell'u od początku jak kupilem auto czyli sierpień 2007, ale chyba przeniose sie na Orlen bo duzo ludzi chwali to paliwko.
Opublikowano 19 Lutego 200818 l Autor Prosze jeszcze o informacje, czy tankujecie zwykle ON, czy z dodatkami (BP Ultimate, V-Power, Verva itd.). :cwaniak1:
Opublikowano 19 Lutego 200818 l Prosze jeszcze o informacje Alez prosze bardzo Z reguły tankuje zwykłego diesla jednak raz na 2-3 tankowania zalewam V-Power. Ps. Flyer podpis masz pierwsza klasa
Opublikowano 19 Lutego 200818 l Ja na początku też jeździłem na BP Ultimate. Jednak raz zalałem Verve na stacji orlanu i to był strzał w 10-tke - auto o wiele lepiej zapala, mniej dymi i spala gdzieś 0,7l mniej niż ultimate, ale w przyspieszaniu nie odczułem jakiejś większej różnicy. Od tego czasu tylko to leję. Teraz zatankowałem na próbę zwykły ON na Statoil (opisany jako do -32 stopni) i też jest gorzej niż na vervie, więc raczej już tego ON nie wleje. adikrakow, jak Ci sie udało nalać tego bezsiarkowego ON ? Ja też chciałem go nalać, ale końcówka pistoletu była na tyle duża, że nie mogłem w ogole jej włożyć w otwór wlewowy. Jakieś zabezpieczenie czy jak ?
Opublikowano 19 Lutego 200818 l witam ja tankuje BP ULTIMATE ale sprobuje z VERVA w koncu sobie chwalicie to paliwko pozdrawiam
Opublikowano 19 Lutego 200818 l Autor Zalej cos orlenowskiego i porownaj spalanie... powinno byc mniej.
Opublikowano 19 Lutego 200818 l adikrakow, jak Ci sie udało nalać tego bezsiarkowego ON ? Ja też chciałem go nalać, ale końcówka pistoletu była na tyle duża, że nie mogłem w ogole jej włożyć w otwór wlewowy. Jakieś zabezpieczenie czy jak ? Bo to dystrybutor dla TIR-ów był zapewne
Opublikowano 19 Lutego 200818 l Autor Luuuudzie, czytajcie tematy! Czy prosilem o informacje od osob z innymi silnikami niz 2.5TDI?
Opublikowano 19 Lutego 200818 l To ja moze powiem o znajomym, zalał na Lotosie kiedys A6 2.5TDI 155ps i straciła moc , pozniej wlał na orlenie i było dobrze
Opublikowano 19 Lutego 200818 l Tankuje tylko BP ultimate i nie dam sobie nic powiedziec na to paliwo (tym bardziej ze zawsze tankuje na jednej stacji). Zatankowalem 2 razy Verve i dla mnie na Ultimate duzo lepiej jezdzi (przynajmniej w moim miescie), mysle ze to nie chodzi tu co tankujemy a gdzie tankujemy. Jesli ktos na paliwie nie oszukuje i nie kombinuje autko powinno latac dobrze. Raz zatankowalem w Bytomiu na BP ultimate i myslalem ze auto sie zje..., po nastepnym tankowaniu wszystko wrocilo do normy. Tak wiec tankujmy na sprawdzonych przez siebie stacjach.
Opublikowano 19 Lutego 200818 l Autor wojtusania, ale niestety BP Ultimate ma np. wieksza temp. spalania, katuje uszczelki, auto pali wiecej... i nie jest to tylko wynik moich obserwacji...
Opublikowano 19 Lutego 200818 l to co tankowac, napewno nie verve probowalem i lipa, eko diesel tez mi sie nie widzi wydaje mi sie ze jak cos jest eko to jest do bani, jedynym dobrym rozwiazaniem jest Diesel shell power racing - jedyne paliwo ktore przychodzi do polski zaplombowane z hamburga, reszta paliw pochodzi z jednej rozlewni, hurtowni paliw a pozniej na stacjach dodawany jest tylko uszlachetniacz. (Wiem bo znam kierownika na stacji .... , pracowal juz w kilku miejscach i zawsze to samo). Sami zwroccie uwage ze jedna cysterna zaopatruje orlena, bp, shella itp. Jak macie duzo czasu to wysledzcie cysterne w swoim miescie i sami sie przekonacie.
Opublikowano 19 Lutego 200818 l Autor Ja znowu slyszalem, ze Shell importuje tylko V-Power Racing ale PB...
Opublikowano 19 Lutego 200818 l to co tankowac, napewno nie verve probowalem i lipa, eko diesel tez mi sie nie widzi wydaje mi sie ze jak cos jest eko to jest do bani, jedynym dobrym rozwiazaniem jest Diesel shell power racing - jedyne paliwo ktore przychodzi do polski zaplombowane z hamburga, reszta paliw pochodzi z jednej rozlewni, hurtowni paliw a pozniej na stacjach dodawany jest tylko uszlachetniacz. (Wiem bo znam kierownika na stacji .... , pracowal juz w kilku miejscach i zawsze to samo). Sami zwroccie uwage ze jedna cysterna zaopatruje orlena, bp, shella itp. Jak macie duzo czasu to wysledzcie cysterne w swoim miescie i sami sie przekonacie. Nie mam znajomych na stacjach no i nie jestem ekspertem, ale też nigdy nie widziałem, żeby przy wlewaniu do zbiorników coś na stacji dolewali. Zresztą nie wiem jak to miałoby sie zmieszać dobrze z paliwem - w końcu zbiornik na stacji jest nieruchomy. Wiele razy widziałem na stacjach BP jak i Orlen cysterny zaopatrzenia i zawsze była zaopatrzone w logo bądź to BP bądź Orlenu, więc tu raczej nie można mówić o zaopatrywaniu jedną cysterną stacji kilku koncernów.