Opublikowano 29 Stycznia 201313 l Koledzy, przepraszam, jeśli wybrałem zły temat. Mam pytanie odnośnie eksploatacji b8 3.0 tdi q 240 w przebiegach rzędu 160-240 tyś km. Mam na myśli, sprzęgło, dwumase, turbo, wtryski? Oczywiście przyjmując, że podczas kupna wszystko jest w miare ok. Bardzo proszę o odpowiedz użytkowników,Pozdrawiam. Nikt nie pomoże?
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l Ja mam przebieg 180tys, jak wymieniałem ostatnio oleje i filtry kazałem sprawdzić wtryski bo rzekomo w Capa przy 200tys lubi "padać" elektronika wtryskiwaczy i wszystkie mam w stanie bardzo dobrym. Sprzęgło i dwumas mam fabryczne chodzą tak jak powinny, sprzęgło w b8 jest dwutarczowe i ciężko jest je wykończyć. Jeśli chodzi o turbo to nie słyszałem aby ktoś narzekał.
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l ...gnijące przednie błotniki przy nadkolach ... To w a4 są stalowe ze gniją? U mnie są alu ... w 2008 stalowe był poruszany temat w tym wątku Jesteś pewien, że masz alu? Podobno od 2009 problem nie występuje. Masz możliwość umieszczenia zdjęcia górnego i tylnego rantu przednich błotników - wydaje mi się, że od 2009 jest inaczej wyprofilowany. czy alu to nie wiem ale napewno nie stal bo miernik grubości lakieru tylko do stali, nie mierzy na nich , tak samo antenka magnesowa cb tez nie reaguje ... No to chyba alu bo plastik to tylko Francuzi dają
Opublikowano 30 Stycznia 201313 l Panowie szukam jakiegos wydajniejszego intercoolera do siebie, isc w 3.0 tdi, czy cos innego? widzialem ktos kiedys wrzucal takie cos: FMIC - Intercooler 600x300x76mm warto? obawialbym sie jakosci tej chlodnicy z linku troche..
Opublikowano 30 Stycznia 201313 l Kodowanie w MCE 09 dla grzanych stołoków Kliknij tutaj aby zobaczyć oryginalny obraz 642x458px. Co do umiejscowienia MCE 09 to opis jest na FORUM Interesuje cie wtyka A4 (czy sa piny ) – Wymontować osłonę boczną tablicy przyrządów po stronie kierowcy – Wykręcić boczną śrubę 1. – Wykręcić dolne śruby 3. – Odczepić górną krawędź osłony tablicy przyrządów 2 po stronie kierowcy za pomocą klina demontażowego od tablicy przyrządów strzałki . – Odczepić złącze 16-stykowe (wtyczka diagnostyczna). – Wersja wyposażenia z oświetleniem przestrzeni na nogi: odłączyć elektryczne złącze wtykowe. – Zdjąć osłonę tablicy przyrządów po stronie kierowcy. Po zdjęciu osłony od strony kierowcy musimy dostać się do naszego MCE . Na drodze staje jeszcze sprawa mocowań bezpieczników i przekażników. Na fotce strzałki ściągamy zabezpieczenia i dajemy cała obudowę na dół . Dodatkowo możemy jeszcze odkręcić mocowanie dolnego nawiewu aby mieć lepszy dostęp do Sterownika Kliknij tutaj aby zobaczyć oryginalny obraz 720x550px. MODUŁ CENTRALNEJ ELEKTRYKI : Kliknij tutaj aby zobaczyć oryginalny obraz 720x550px.
Opublikowano 30 Stycznia 201313 l Panowie klapa z RS4 jest taka sama ? czy jest inna ? kolega przerabia zwykłe B8 na RS4 już wszystkie blachy zamówione
Opublikowano 30 Stycznia 201313 l derecy- dostałeś moje pw odnoście gratów do wiązki pod grzane d*py i twojego panelu klimy? miałem full skrzynkę i nie dostałem odp ;/ tak odpisałem Ci na PW. wyczyść skrzynkę lub podaj mi swój email. daj na maila bo coś jie możeby sie skontaktować : [email protected] Grześ mam taki MCE 09 : rozumiem że sie da
Opublikowano 30 Stycznia 201313 l S4 jest taka sama, też swojego przerabiałem, tylko na S4, myślę,że RS4 też niczym się nie różni, przynajmniej Avant.
Opublikowano 30 Stycznia 201313 l S4 jest taka sama, też swojego przerabiałem, tylko na S4, myślę,że RS4 też niczym się nie różni, przynajmniej Avant. a od kiedy RS4 B8 występuje jako nie Avant?
Opublikowano 30 Stycznia 201313 l ...gnijące przednie błotniki przy nadkolach ... To w a4 są stalowe ze gniją? U mnie są alu ... w 2008 stalowe był poruszany temat w tym wątku Jesteś pewien, że masz alu? Podobno od 2009 problem nie występuje. Masz możliwość umieszczenia zdjęcia górnego i tylnego rantu przednich błotników - wydaje mi się, że od 2009 jest inaczej wyprofilowany. czy alu to nie wiem ale napewno nie stal bo miernik grubości lakieru tylko do stali, nie mierzy na nich , tak samo antenka magnesowa cb tez nie reaguje ... No to chyba alu bo plastik to tylko Francuzi dają U mnie też się zluszczył lakier na rantach i koroduje, na wiosnę malowanko. Na bank u mnie blacha bo wymieniałem jeden błotnik. Rocznik 2008. A jeśli chodzi o plastik to na pewno Touareg ma plastikowe błotniki, więc nie tylko francuzy he.
Opublikowano 30 Stycznia 201313 l Panowie jak by ktoś poszukiwał 3.0 tdi to polecam się Audi A4 B8 3.0 Tdi quattro sedan 2009r (2983023615) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. cena do negocjacji.
Opublikowano 30 Stycznia 201313 l Panowie, czy srodkiem do czyszczenia przepustnic (STP Carb SPRAY) mozna wyczyscic czujnik elektryczny, przeplywomierz itd? dzieki za odpowiedz
Opublikowano 31 Stycznia 201313 l Panowie, czy jak zrobie reset adaptation (02 - Auto Trans, tiptronic) to skrzynia bedzie od nowa uczyc sie stylu jazdy, czy to sluzy do czegos innego i potem jakies przyuczenia trzeba robic? Ktos sie tym bawil?
Opublikowano 31 Stycznia 201313 l S4 jest taka sama, też swojego przerabiałem, tylko na S4, myślę,że RS4 też niczym się nie różni, przynajmniej Avant. a od kiedy RS4 B8 występuje jako nie Avant? Mosz rację
Opublikowano 31 Stycznia 201313 l abram, auto ma 4 slady, ze oddajesz 30 % taniej niz cena? A ile wg. Ciebie jest warte takie 4-5 letnie auto? Znajomy ostatnio kupił w PL za 80 tyś zł a4 b8 3.0 tdi 2008 r. z przelotem 150 tk, faktem faktem troche golas, za 80 tyś zł z FVAT. Miał malowaną powtórnie jedynie maskę, sprawdzany w aso przed kupnem.
Opublikowano 31 Stycznia 201313 l Auto sprzedaję już 3 miesiąc zaczynałem od 94tys zł. Przez ten okres miałem 2 telefony i tyle. Nikt autka nie oglądał. Myślałem że będzie większe zainteresowanie. A moja a4 jest bezwypadek nic nie kombinowana. Przebieg ori.
Opublikowano 31 Stycznia 201313 l czy cena 250 zł za zdjęcie ochrony komponentu z klimatronika to normalna cena? pytam bo za sam klimatronik mniej bedę płacić :/
Opublikowano 31 Stycznia 201313 l Ja uważam, że to jest złodziejska cena. Każda powyżej powiedzmy 50 pln jest złodziejska. Audi pod pretekstem ograniczenia handlu kradzionymi częściami rżnie nas na kase aż d*pa pęka. To jest taka legalna bandytka. Złodzieje.
Opublikowano 31 Stycznia 201313 l też uważam ze 250 ziko to lekka przesada... ale w kazdym serwisie jest taka sama cena ?