Opublikowano 8 Lutego 201313 l Chyba jeszcze nie do końca, ale powoli się domyślam, więc rezygnuję ze zmiany na polift. Pokulam się nim jeszcze trochę i zmienię na nowszy, poliftowy Choć jak patrzę na mody wrclaguna to wydaję mi się, że moje to pikuś
Opublikowano 8 Lutego 201313 l Panowie, z ta zarowka cofania jaja, to nie zarowka tylko spieprzony projekt - skropliny nie maja gdzie splynac i koroduje sciezka: Po przeczyszczeniu wszystko ok.
Opublikowano 8 Lutego 201313 l To faktycznie jaja. Za dużo coś tych wpadek w B8. To nie Nyska albo Żuk żeby takie kwiatki wypadały.
Opublikowano 8 Lutego 201313 l Nie moge w tej chwili podejść do auta, ale jak tylko będę mógł to Ci je oczywiście podam.---------- Post dopisany at 22:20 ---------- Poprzedni post napisany at 18:43 ---------- Pytanie do ekspertów:Byłem dzisiaj wymienić komfort pod ten nieszczęsny mod z el. klapą. Udało się, komfort wymieniony i działa. Działa wszystko oprócz tylnych świateł, włącznie ze stopem. Moim skromnym zdaniem, jest to sprawa kodowania. W nowym komforcie jest o kilka cyfr dłuższe kodowanie (więcej opcji?). W zasadzie są to same zera. Myślę, że moduł ma zaprogramowane tylne ledy i tu jest problem. W momencie włączenia świateł, lekko się one zapalają, po czym gasną i wywala błąd. Ma ktoś pomysł jak przekodować to na zwykłe lampy? A ja myślałem że na wszystkim się znasz Tak. Zrobiłem to bez problemu. A możesz podać jakie masz kodowanie przy zwykłych lampach tylnych ? http://obrazki.elektroda.net/5255266900_1360268318_thumb.jpg Takie. Dzięki ---------- Post dopisany at 19:13 ---------- Poprzedni post napisany at 19:08 ---------- wooo.... to troche grzebania bedzie!Rozumiem, ze sobie zdajesz sprawe, ile elementow trzeba wymienic przy zmianie przodu na poliftowy? Przerabiałem temat i wiem doskonale ile elementów:decayed:, kasy i roboty to "kosztuje"
Opublikowano 8 Lutego 201313 l Panowie, z ta zarowka cofania jaja, to nie zarowka tylko spieprzony projekt - skropliny nie maja gdzie splynac i koroduje sciezka:http://img.tapatalk.com/d/13/02/08/aju9asuh.jpg Po przeczyszczeniu wszystko ok. A nie koroduje ci klapa w tym miejscu ? ja w prawie w kazdym sedanie to widziałem
Opublikowano 8 Lutego 201313 l Panowie, z ta zarowka cofania jaja, to nie zarowka tylko spieprzony projekt - skropliny nie maja gdzie splynac i koroduje sciezka:http://img.tapatalk.com/d/13/02/08/aju9asuh.jpg Po przeczyszczeniu wszystko ok. Gniją lampy w B8, u mnie to, co u Ciebie x 5 Wiedzę też u siebie rdzę na klapie, o której pisze wrclaguna ma ktoś sprawdzone jak po oczyszczeniu wyeliminować zbieranie się tych skroplin? - bez robienia durszlaka z klapy wrclaguna - czy to występuje po zmianie na LED - w tym roku na 90% wybiorę się do Ciebie (no chyba, że zaczniesz świadczyć usługę zdalnie).
Opublikowano 8 Lutego 201313 l Nie moge w tej chwili podejść do auta, ale jak tylko będę mógł to Ci je oczywiście podam.---------- Post dopisany at 22:20 ---------- Poprzedni post napisany at 18:43 ---------- Pytanie do ekspertów:Byłem dzisiaj wymienić komfort pod ten nieszczęsny mod z el. klapą. Udało się, komfort wymieniony i działa. Działa wszystko oprócz tylnych świateł, włącznie ze stopem. Moim skromnym zdaniem, jest to sprawa kodowania. W nowym komforcie jest o kilka cyfr dłuższe kodowanie (więcej opcji?). W zasadzie są to same zera. Myślę, że moduł ma zaprogramowane tylne ledy i tu jest problem. W momencie włączenia świateł, lekko się one zapalają, po czym gasną i wywala błąd. Ma ktoś pomysł jak przekodować to na zwykłe lampy? A ja myślałem że na wszystkim się znasz Tak. Zrobiłem to bez problemu. A możesz podać jakie masz kodowanie przy zwykłych lampach tylnych ? http://obrazki.elektroda.net/5255266900_1360268318_thumb.jpg Takie. Dzięki ---------- Post dopisany at 19:13 ---------- Poprzedni post napisany at 19:08 ---------- wooo.... to troche grzebania bedzie!Rozumiem, ze sobie zdajesz sprawe, ile elementow trzeba wymienic przy zmianie przodu na poliftowy? Przerabiałem temat i wiem doskonale ile elementów:decayed:, kasy i roboty to "kosztuje" to może pochwal sie doświadczeniem sam jestem ciekaw co trzeba wymieniać by mieć lampki z polifta i czy w ogóle da sie neony przednie zakodowac:)
Opublikowano 8 Lutego 201313 l Panowie, z ta zarowka cofania jaja, to nie zarowka tylko spieprzony projekt - skropliny nie maja gdzie splynac i koroduje sciezka: U mnie to samo przerabiałem, skorodowane ścieżki, wyczyściłem ale problem powrócił i teraz jest tak ze co jakiś czas łapie błąd bo żarówka coś tam nie łączy (:
Opublikowano 8 Lutego 201313 l To tylko w sedanach z tymi lampami? Czy avanty też rdzewieją? zmieniałem żarówkę kilka miesięcy temu i było sucho
Opublikowano 9 Lutego 201313 l Mysleliscie o rezanku drive select? Wydaje się proste, ale wszystko sie wydaje proste wymaga zmiany pól samochodu:facepalm:
Opublikowano 9 Lutego 201313 l Panowie, z ta zarowka cofania jaja, to nie zarowka tylko spieprzony projekt - skropliny nie maja gdzie splynac i koroduje sciezka:http://img.tapatalk.com/d/13/02/08/aju9asuh.jpg Po przeczyszczeniu wszystko ok. A nie koroduje ci klapa w tym miejscu ? ja w prawie w kazdym sedanie to widziałem Nie zwrocilem uwagi, sprawdze. Tu fota wywiniecia blotnika, ktos pytal: Jak na tak zaawansowane auto to i tak w sumie niewiele wpadek. Audi mi podpadlo w A5. Kolega odebral wlasnie polifta i bangolufsen totalnie nie gra w tym aucie. Mam wrazenie, ze raz bang zrobil projekt w limo a4 - tu gra najlepiej, kombi moze jeszcze, ale w a5 wrzucili troche z obydwu i wyszla z tego kupa. Porownywalismy w kilka osob, pytalismy nawet ignorantow - wszyscy zgodni. A5 ma sknoconego banga.
Opublikowano 9 Lutego 201313 l Mi jak zakładali samoświecącą tablicę rejestracyjna, wymienili w klapie tez jakąś podrdzewiałą część. Niestety nie mogę powiedzieć co to było. Cały koszt wymiany pokryła gwarancja.
Opublikowano 9 Lutego 201313 l to może pochwal sie doświadczeniem sam jestem ciekaw co trzeba wymieniać by mieć lampki z polifta i czy w ogóle da sie neony przednie zakodowac:) Znajdę chwilkę czasu to napiszę
Opublikowano 9 Lutego 201313 l Samoswiecaca tablice? W de? Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Opublikowano 10 Lutego 201313 l 3M robi-ło. Z powodu ceny, a co za tym idzie małego popytu zaprzestali produkcji. Wygląda to kozacko na żywo. Poza tym(chyba)nikt takiego moda na forum nie ma.