Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie takie szybkie pytanie. Czy tylna lampa z błotnika w sedanie i avancie jest taka sama?

nie :wink:

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Panowie takie szybkie pytanie. Czy tylna lampa z błotnika w sedanie i avancie jest taka sama?

no co ty :no:

Opublikowano

Łudziłem się. :wink:

Opublikowano

Panowie tak na szybko jak chcę u siebie dołożyć pakiet światło do tapicerek drzwi to gdzie mam się wpiąć z kabelkiem z tych czerwonych lampek i tych białych chodzi mi w który PIN bo one się zapalają jak otwieram drzwi a klamki świecą jak się włączy światła dobrze myślę?

Opublikowano

I ten PIN będzie analogicznie w każdych drzwiach czy do tylnych drzwi jest inny schemat? Czy tam się już teraz pojawia napięcie tylko nie ma tam nic podpięte czy trzeba jeszcze coś kodować ?

A teraz drugie pytanko jak dołożę pokrętło regulacji lusterek pod składane lustra to wystarcza zmienić sam przełącznik czy trzeba jeszcze jakiś kabelek

dokładać , lustra mam już założone wszystko działa tylko nie mam tego panelu pod składane lustra a chcę to jeszcze dołożyć:wink:

Opublikowano

Wydaje mi się, że wiązka kabli jest taka sama (4 kable) dla przełącznika "z" i "bez" pozycji składanych lusterek. Zerknij TUTAJ.

Jeśli nie kupiłeś jeszcze lampek i tego przełącznika, to radzę poszukać na Allegro całego boczka drzwi. Ja kupiłem z całą wiązką kabli, czerwonymi i białymi lampkami, klamką z podświetleniem i przełącznikiem pod składane lustra za 120 zł :)

Opublikowano

Właśnie dzisiaj mam jechać zobaczyć komplet siedzeń i wiem, że boczki nie mają pakietu światło ani panel nie jest pod składane lustra dlatego przeliczam jeszcze wszystko jak mnie to wyjdzie :wink:

A Ty miałeś już u siebie pakiet światło ? Wystarczyło tylko wpiąć kostkę i wszystko działało czy musiałeś jeszcze coś kodować?

Opublikowano

Nie miałem pakietu, zrobiłem sobie jak kupiłem te boczki. Nawet nie zamierzałem tego robić, ale skoro wiązki i lampki już były w boczkach :decayed:

Kodować trzeba. Wszystko masz opisane w tym temacie: http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/all-b8-montaz-pakietu-wewnetrznego-qq1-oswietlenia-przestrzeni-nog-kratek-schowka-221474/

Opublikowano

Przeleciałem na szybko ten wątek i nie wpadło mi nigdzie w oczy gdzie kodować podświetlanie w drzwiach mam u siebie zrobione podświetlanie nóg przód i tył z regulacją chcę tylko dołożyć oświetlenie w boczkach już wiem w który PIN się wpiąć w przednich drzwiach jeszcze tylko muszę się dowiedzieć który to będzie PIN w tylnych drzwiach oraz jak to zakodować i mam komplet:wink:

---------- Post dopisany at 14:38 ---------- Poprzedni post napisany at 14:30 ----------

Dobra już znalazłem kodowanie :wink:

Tylko jeszcze schematy do drzwi tylnych

Opublikowano
Tylko jeszcze schematy do drzwi tylnych

Sterownik tylnych drzwi, poza złączem lusterka, jest chyba taki sam jak przód od strony pasażera :wink:

Łap dwa schematy - przełącznik lusterek z funkcją składania + oświetlenie tylnych drzwi.

s6a9lcr.png

tTTiq45.png

Opublikowano

Panowie pytanko, da radę w 3g High ustawić "shuffle", żeby było na stałe? Za każdym razem jak wyłączę zapłon ta opcja znika, i muszę ją znowu uaktywniać. Chodzi mi o to, żeby piosenki był puszczane losowo.

Opublikowano

Sysek, podpinasz nowe wiązki i kodujesz sterownik i powinno działać :)

Cocco, nie, będziesz musiał za każdym razem uruchamiać losowe wybieranie utworów...

Opublikowano

Panowie, szybkie pytanie, bo szukajka nie pomaga...

Pacjent B8 2,0 TDI 143KM

Blad 18436 P2004 Intake Manifold Flap, Bank 1 , Stuck open...

Jest to klapa gaszaca, czy ten silniczek przy kolektorze sterujaca tymi malymi klapkami?

Opublikowano

klapa w pozycji otwartej - raczej bym stawial na silniczek, bo komp go odlaczyl wlasnie w takiej pozycji, pewnie sie przywieszal.

ale jednoznacznie ciezko wskazac. silniczek wykonuje test przy wlaczaniu stacyjki?

Opublikowano
klapa w pozycji otwartej - raczej bym stawial na silniczek, bo komp go odlaczyl wlasnie w takiej pozycji, pewnie sie przywieszal.

ale jednoznacznie ciezko wskazac. silniczek wykonuje test przy wlaczaniu stacyjki?

Ale chodzi o klape gaszaca?

Jakis czas po wlaczeniu samochodu dochodza cykliczne odglosy wlasnie z tego miejsca. Jak sie wtyczke odlaczylo to odglosy sie koncza.

Jest opcja wykonania testow wykonawczych w B8 tak jak w B7? Tam byl tez test wykonawczy klapy gaszacej...

Opublikowano

tak, tzw klapa gaszaca

jest opcja, testu i jest opcja adaptacji,

jesli takie oglosy slyszysz to znaczy, ze silniczek padl - zebatka w srodku silniczka przeskakuje

Opublikowano

Ok, dzieki Gabriel! Dam znac czy udalo sie naprawic. :wink:

Opublikowano

ciezko to bedzie naprawic, czeka Cie wymiana silniczka i adaptacja... ale probuj, moze sie uda :decayed:

Opublikowano

Panowie coś z innej beczki jak się człowiekowi nudzi to ma różne dziwne pomysły......

czy da się założyć do A4 w sedanie (body) zderzaki, poszerzenia, progi z ALLROAD'a?? :-D Podejrzewam, że sprawa nie byłaby prosta ale efekt mógłby być ciekawy :-P