Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba o ciśnienie w oponach chodzi....

hhh.jpg

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Prosze sprawdzic cisnienie w oponach

Opublikowano

w MMI mozesz wyzerowac cisnienie i wtedy blad zniknie, ale proponuje sprawdzic i dopiero wtedy skalibrowac przez MMI :wink:

Opublikowano

Dzięki Panowie, felgi zmienione a kasowania nie zrobiłem. Przecwiczę to popołudniu.

Opublikowano

Panowie w jakim formacie zrobić format karty pamięci bo nie chce mi czytać :( Oczywiście wrzucam MP3 ?

Opublikowano
Panowie w jakim formacie zrobić format karty pamięci bo nie chce mi czytać :( Oczywiście wrzucam MP3 ?

Fat32 :wink:

Opublikowano

No to lipa bo właśnie w takim formacie jechałem już z 10 raz. Może to być wina ze urzywam micro sd w adapterze :/

Opublikowano

Robił ktoś z was coś z audio w B8 mam 2g z subwoferem w bagażniku ale raczej gra to średnio. Słuchałem BaangOlufsn i jakoś nie zrobiło na mnie wrażenia.

Miał ktoś doświadczenie z wrzuceniem wzmacniacza z A6 C6 Bose. Słuchałem na zlocie kiedyś właśnie i grało mega pięknie. Można by było wrzucić taki wzmacniacz z C6 do naszych bryczek pewnie ma więcej mocy.

Opublikowano

No to lipa bo właśnie w takim formacie jechałem już z 10 raz. Może to być wina ze urzywam micro sd w adapterze :/

nie przesadź z ilością katalogów i plików. MMI akceptuje/widzi do 4000 plików. Jeśli masz mniej to przetrzyj styki, wsadź do slota i poczekaj chwilę...też tak miałem z jedną kartą ale pozbyłem się jej :decayed:

Opublikowano

Raczej nie chyba że coś uwalone :kwasny: Ja też używam w adapterze karty 32gb i działa normalnie. 8 i 16 na adapterze też działa:wink: przy NTFS nie widział 32gb

Opublikowano

Raczej nie chyba że coś uwalone :kwasny: Ja też używam w adapterze karty 32gb i działa normalnie. 8 i 16 na adapterze też działa:wink: przy NTFS nie widział 32gb

Wszystko ok. Jednak adapter bo styki ma lekko schowane. Wynalazłem starą MMC 2Gb i poszło :D

Kolejne pytanie ja wyjąc lampkę podświetlenia rejestracji. Jest w niej dziurka z boku ale wpychałem śrubstaka i nic :(

Opublikowano

Wsadzic wkretak i pchnac w strone lampki, jednoczesnie wyciagajac.

Opublikowano

Panowie który bezpiecznik odpowiada za przetwornicę 230V ?

Opublikowano

Czy jest gdzieś na forum informacja jak otworzyć za pomocą VAG zaciski tył żeby wymienić klocki ??

Opublikowano

o matko, miodek.... Ty takich rzeczy nie wiesz?

wez na spota klocki to Ci je wymienie:wink:

zabiore ze soba swoj komputer, zebys nie musial ciagnac z domu przedluzacza do swojego "laptopa" :grin:

Opublikowano
o matko, miodek.... Ty takich rzeczy nie wiesz?

wez na spota klocki to Ci je wymienie:wink:

zabiore ze soba swoj komputer, zebys nie musial ciagnac z domu przedluzacza do swojego "laptopa" :grin:

A na forum opisac mozna?

Znalazlem cos takiego :

Bez VAG`a nie podchodź. Od siebie dodam tylko, że tłoczek jest wciskany.

Poniżej opis procedury

Do poprawnego przeprowadzenia opisanych poniżej czynności przy pomocy oprogramowania VAG-COM muszą być spełnione następujące warunki:

* Włączony zapłon ( w pozycji ON )

* Hamulec postojowy WYŁĄCZONY !!! ( w pozycji OFF)

Otwieranie zacisków hamulcowych:

Włączyć i wyłączyć hamulec postojowy.

[Wybór]

[53-Hamulec postojowy]

[Nastawy podst. - 04]

Grupa "007"

[idź!]

W tym momencie zaciski hamulcowe powinny się poluzować, umożliwiając w ten sposób przeprowadzenie wymiany klocków hamulcowych.

[Gotowe, powrót]

[Koniec odczytu, powrót - 06]

...dioda LED znajdująca się na przycisku hamulca EPB oraz lampka ostrzegawcza w zestawie wskaźników mrugają, ostrzegając o awarii / trybie serwisowym.

Zamykanie zacisków hamulcowych:

[Wybór]

[53-Hamulec postojowy]

[Nastawy podst. - 04]

Grupa "006"

[idź!]

W tym momencie zaciski hamulcowe powinny się "zamknąć", dociskając klocki hamulcowe do tarczy.

[Gotowe, powrót]

Końcowy test funkcjonowania hamulca:

[Wybór]

[53-Hamulec postojowy]

[Nastawy podst. - 04]

Grupa "010"

[idź!]

W tym momencie zaciski hamulcowe powinny się "zamknąć" i "otworzyć" trzy razy.

[Gotowe, powrót]

Opublikowano

jasne :wink:

na forum jest juz opisane - http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/all-b8-swap-tylnych-zacisk-ze-standartowych-s4-b8-wentylowane-330-mm-211786/

- Włączony zapłon

- Zwolniony hamulec postojowy

[Wybierz]

[53 - Hamulec postojowy]

[basic Settings - 04]

Grupa 007

[Go!]

[Gotowe, powrót]

i po wymianie klockow zamykamy zacisk(grupa 006)

Opublikowano
jasne :wink:

na forum jest juz opisane - http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/all-b8-swap-tylnych-zacisk-ze-standartowych-s4-b8-wentylowane-330-mm-211786/

- Włączony zapłon

- Zwolniony hamulec postojowy

[Wybierz]

[53 - Hamulec postojowy]

[basic Settings - 04]

Grupa 007

[Go!]

[Gotowe, powrót]

i po wymianie klockow zamykamy zacisk(grupa 006)

Mądrala się znalazł :grin: a od mojego super extra fachowego laptopa to wara :silacz:

Dzięki idę działać :hi: Żeby jeszcze procedura była na odkręcenie i ściągnięcie kół to by było super :tongue:

Opublikowano

Dzięki idę działać :hi: Żeby jeszcze procedura była na odkręcenie i ściągnięcie kół to by było super :tongue:

Jest!

tylko musisz sciagnac ochrone komponentu, zeby dzialala :wink:

Opublikowano

A po procedurze podanej wyżej zacisk cofnie się na tyle żeby założyć nowe klocki czy trzeba użyć innych mocy żeby mu pomóc :decayed:??