Opublikowano 7 Stycznia 201511 l Ja też zawsze mam swoje części swoje oleje filtry itd. Płacę w ASO tylko za robociznę. Zawsze jak dzwonię się umówić to gość się pyta czy części będę miał swoje czy oni mają zamówić. Rozrząd ori można kupić pare stówek taniej niż w ASO ja płaciłem 950zł za rozrząd z pompą wody ori. Przy tym wymieniałem jeszcze pasek wielorowkowy i napinacz tego paska. Pasek chyba 150zł to juz w ASO kupiłem bo różnicy nie było i rolka też z ASO bo taka sama cena jak gdzieś indziej 250zł. Za robocizne zapłaciłem 800zł w ASO jeszcze wymieniają oba uszczelniacze jeden chyba 100zł kosztuje. Musiałbym zerknąc na FV
Opublikowano 7 Stycznia 201511 l Koledzy zmiany z nowym rokiem sprzedałem swoją A4 czarny sedan manual a kupiłem białe kombi automat mam w związku z tym pytanko czy da radę ustawić żeby na fis wyświetlało który aktualnie jest bieg. Mam D cały czas podczas jazdy tylko po przesunięciu wajchy na manual wyświetla bieg. Jakieś wskazówki dotyczące sposobu używania multitronika ? wiem o pilnowaniu wymiany oleju co 60tys i gaszeniu silnika na P
Opublikowano 7 Stycznia 201511 l Koledzy zmiany z nowym rokiem sprzedałem swoją A4 czarny sedan manual a kupiłem białe kombi automat mam w związku z tym pytanko czy da radę ustawić żeby na fis wyświetlało który aktualnie jest bieg. Mam D cały czas podczas jazdy tylko po przesunięciu wajchy na manual wyświetla bieg. Jakieś wskazówki dotyczące sposobu używania multitronika ? wiem o pilnowaniu wymiany oleju co 60tys i gaszeniu silnika na P Multi to skrzynia bezstopniowa, czyli "nie ma" biegów. Albo raczej ma ich nieskończenie wiele.
Opublikowano 7 Stycznia 201511 l Multi jest bezstopniowa, ale powinna wyświetlać biegi "wirtualne" takie dla orientacji kierowcy.
Opublikowano 7 Stycznia 201511 l Ej no ona ma 8 biegów, ręcznie można je zmieniać i nawet widać po obrotomierzu jak zmienia
Opublikowano 7 Stycznia 201511 l To wirtualne biegi i widać tylko na sport lub "manualu", kiedy skrzynie je symuluje. Nie ma możliwości wyświetlania przy normalnej jeździe na auto. To byłoby nielogiczne.
Opublikowano 7 Stycznia 201511 l Najważniejsze nie baw się pod światłami w F&F ta skrzynia nie lubi tego ;-) Silnik nie musi być gaszony na P tylko kluczyka nie wyjmiesz jak nie dasz na P. Poza tym pilnuj wymian oleju tak jak sam już napisałeś.
Opublikowano 7 Stycznia 201511 l Będzie OT. Pytanie do WRClaguna Grzegorz montowałes u mnie NEON więc będziesz wiedział najlepiej Ponieważ przeważnie jeżdżę autem sam i nie widzę jak się tył świeci więc do tej pory tego nie zauważyłem ale ostatnio jeździł ktoś inny i od razu rzuciło mi się w oczy. Problemik ze świeceniem NEONów Gdy włącznik jest na AUTO i włączone są światła drogowe/postojowe wszystko działa jak należy, problem pojawia się gdy światła drogowe/postojowe nie są włączone (np.jazda w dzień) wtedy po naciśnięciu hamulca zapalają się światła STOP oraz NEON w lampie w błotniku. Wedle mojego mniemania to nie jest OK. No i teraz nie wiem, czy tak było wcześniej (źle zakodowane???) czy coś się rozkodowało (o ile to w ogóle możliwe) Grzegorzu HILFE
Opublikowano 7 Stycznia 201511 l A one tobie nie świecą jak masz właczone światła dzienne? Nie, ustawione są żeby tylko świecił led z przodu, w dzień i tak NOEN ledwo widać więc nie ma sensu żeby bździło cały czas Edytowane 7 Stycznia 201511 l przez andynl
Opublikowano 7 Stycznia 201511 l U mnie też tak nie jest , ale ja widziałem jeszcze inną sytuacje : na drodze dogoniłem też Audi A4 B8 z tyłu lampy poliftowe ( przodu nie widziałem więc nie wiem czy była to poliftowa czy przedliftowa z nowymi lampami ) było mglisto i miała włączone tylne światła przeciwmgłowe jak włączyły się światła stop to świeciły zewnętrzne plus u góry na szybie a nie zaświeciły się stopy w lampach wewnętrznych czyli w klapie u mnie jak świecą się tylne przeciwmgielne to po naciśnięciu hamulca zaświecają się wszystkie stopy i w lampach zewnętrznych i wewnętrznych oraz stop u góry na szybie po wyłączeniu świateł tak samo stop świeci na wszystkich lampach Edytowane 7 Stycznia 201511 l przez Love-AUDI
Opublikowano 7 Stycznia 201511 l Dzwonilem do ASO lubin i wycenili kompletny rozrzad (pasek , rolki , pompa , pasek wielorowkowy ) wraz z robocizną na 2250 pln a za wymiane oleju 660 pln. Z ciekawosci zadzwonilem zeby porównac ceny do Audi centrum Wrocław i tam za wymiane rozrzadu bez oleju krzykneli 3100 pln. Różnica 900 pln na tej samej robocie. Dziwne. Co sadzicie o tej cenie 2250 w lubinie? Chyba nie jest to jakies wielkie zdzierstwo.
Opublikowano 7 Stycznia 201511 l Lubin ma dobre ceny, tata też tam jeździł jak miał A6 z 2,5TDI tzn robił tam rozrząd bo tanio. Nawet się opłaciło jechać 100 km w jedną stronę. Olej w VW Leszno robił.
Opublikowano 7 Stycznia 201511 l Ja sprzedam ori ramku A4 lift w piano za 450 zl Pod mały czy duży wyświetlacz? Ekran pod 3G+