Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wolałbym żeby była na początku :grin:

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Hey koledzy takie pytanko jest sens wkładać turbo od caha i robić coś koło 200km na multirtonie?

Opublikowano

Panowie

Ma ktoś instrukcję Sam naprawiam B8 czy jakoś tak ?

Opublikowano

Hey koledzy takie pytanko jest sens wkładać turbo od caha i robić coś koło 200km na multirtonie?

hehe tak jak wszytkie mody na tym forum jest sens :D :D :D

ale nie pytaj czasem o to samo pań z kółka rolniczego :D

Opublikowano

Czy ja wiem, z multi troche strach żeby jej moment nie zabił. No chyba, że te nowe są już takie super.

Opublikowano

hehe tak jak wszytkie mody na tym forum jest sens :D :D :D

ale nie pytaj czasem o to samo pań z kółka rolniczego :D

wiem kolego ze sens sensem hehe ale chodzi o to jak multitron narazie mam 160 i fajnie se radzi i licze sie z tym ze predzej czy pozniej sie skonczy ale dzieki za podpowiedz :P

Opublikowano

jeśli chcesz mieć problemy z skrzynią to dlaczego nie, kto bogatemu zabroni :grin:

Opublikowano

Ok tam bedzie pretekst na jakas nowoczesniejsza skrzynke ;)

Opublikowano

To radzicie by już nic nie grzebać i cieszyć się tym co jest

Opublikowano

ehhh no 200 idzie dużo lepiej ale jak mass multi to podpytaj moze np Bart-S Bartka co on o tym mysli :)

Opublikowano

fabryka zatrzymała się na 190 dla multi i pewnie były dla tego powody.

Ewentualnie wygoogluj jakie są różnice w skrzyniach dla 2.7 i 2.0

:co: robić szczep z 2.7 skrzyni to już prędzej bym poszedł w stronic lub manual

Opublikowano

Ja tam na tą skrzynię to bym w dzień chuchał, a w nocy kocykiem przykrywał, by się czasem zepsuć nie chciała :grin: Z multitronic jest jak z 2.5TDI, fajne, póki chodzi :decayed: W ECU mi powiedzieli, że na manualu max jaki robią to 215KM, bo więcej sprzęgło nie ogarnie, a co dopiero multi.

Ma ktoś podłączoną na stałe kamerkę w aucie? Chodzi mi o to, żeby chodziła 24h/7d w samochodzie, by po zamknięciu samochodu na parkingu też nagrywała. Nie rozładuje akumulatora przez np 3 dni?

Opublikowano

Nie rozładuje akumulatora przez np 3 dni?

Zależy od kamerki i od akumulatora ;) Jeśli kamerka ciągnie np. 500 mA, to przez 72 godziny wyssie około 36 Ah. A to już całkiem sporo jak na nasze baterie :) Ale jeśli kamerka potrzebowałaby tylko 200 mA, to będzie to już tylko 14.5 Ah.

Tak na szybko znalazłem porównanie kilku kamer: http://www.autowrzuta.pl/viewtopic.php?f=28&t=3220

Edytowane przez sowiq

Opublikowano

Nie rozładuje akumulatora przez np 3 dni?

Zależy od kamerki i od akumulatora ;) Jeśli kamerka ciągnie np. 500 mA, to przez 72 godziny wyssie około 36 Ah. A to już całkiem sporo jak na nasze baterie :) Ale jeśli kamerka potrzebowałaby tylko 200 mA, to będzie to już tylko 14.5 Ah.

Tak na szybko znalazłem porównanie kilku kamer: http://www.autowrzuta.pl/viewtopic.php?f=28&t=3220

Czyli lepiej szukać kamerki która włącza się dopiero po tym jak wykryje ruch i zaczyna nagrywać?

Opublikowano

Ja tam na tą skrzynię to bym w dzień chuchał, a w nocy kocykiem przykrywał, by się czasem zepsuć nie chciała :grin: Z multitronic jest jak z 2.5TDI, fajne, póki chodzi :decayed: W ECU mi powiedzieli, że na manualu max jaki robią to 215KM, bo więcej sprzęgło nie ogarnie, a co dopiero multi.

Ma ktoś podłączoną na stałe kamerkę w aucie? Chodzi mi o to, żeby chodziła 24h/7d w samochodzie, by po zamknięciu samochodu na parkingu też nagrywała. Nie rozładuje akumulatora przez np 3 dni?

a co jak przyjdzie zostawić auto nie na 3 dni tylko na 5 bo cos wypadnie? Będzie Ci się uśmiechało latać do sąsiada prąd pożyczyć? ;) nie mówiąc o zimie gdzie pojemność aku dramatycznie spada i każdy utracony prąd jest na wage złota...

Opublikowano

Turbinę wiatrową trzeba zamontować - będzie zasilać kamerkę :D

Opublikowano

Albo akumulator od jakiegoś TIRa wozić w bagażniku ;)

Czyli lepiej szukać kamerki która włącza się dopiero po tym jak wykryje ruch i zaczyna nagrywać?

Według mnie to też lipa. Z doświadczenia zauważyłem, że kamerki do uruchomienia się i rozpoczęcia nagrywania często potrzebują kilku sekund. Czasami to o wiele za długo ;)

Zresztą trzeba wziąć pod uwagę, że w trybie czuwania każda kamerka też jakiś tam prąd ciągnie.

Opublikowano

Zawieszenie sline z kombi będzie pasowało do sedana

http://allegro.pl/audi-a4-b8-8k0-zawieszenie-s-line-przod-i-tyl-i6489066071.html

Może z tyłu stać za wysoko, już nie mówiąc o tym, że zawieszenie dobiera się według klas wagowych, a na aukcji nawet nie jest napisane od jakiego silnika to jest. Np jeśli będzie od 3.0 i Avanta, a założysz do 2.0 sedana, to zamiast obniżyć samochód to go podniesiesz.

Edytowane przez JawoR36

Opublikowano

no rozumiem ze to loteria i zdaje se sprawe ze kiedys to nastapi i padnie :P ale jakis czas temu czytałem u kogos ze wlasnie ma 200 KM na multi i juz tak smiga 40tys Km i wszystko jest wiadomo jak robi sie to z głowa ale chyba po tych postach dam se na luz dzieki