Opublikowano 24 Marca 20179 l Tak. Sprawdź tylko na wszelki wypadek czy to na pewno 1%. Na lampie będzie.
Opublikowano 24 Marca 20179 l 2 minuty temu, Hohe napisał: Tak. Sprawdź tylko na wszelki wypadek czy to na pewno 1%. Na lampie będzie. ok dzięki za pomoc
Opublikowano 24 Marca 20179 l 13 godzin temu, TOM3K napisał: Panowie jak poradzić sobie z boczkami w drzwiach które rezonansuja? Juz mnie uszy od tego bolą jak podglosze muzykę... Wymienić te spinki na nowe? wygłuszyc drzwi? Czy co innego zrobić? Mnie też to wqrwia (nie ruszałem tapicerki- a i tak "trzeszczy") , mając B&O myślałem że nie będzie z tym problemu . Chętnie się też dowiem jak to ogarnąć ..... Edytowane 24 Marca 20179 l przez PIXI
Opublikowano 24 Marca 20179 l Mnie też to wqrwia (nie ruszałem tapicerki- a i tak "trzeszczy) , mając B&O myślałem że nie będzie z tym problemu . Chętnie się też dowiem jak to ogarnąć .....Ja mogę wywalić wszystko i wygłuszyc żeby tylko to coś dało. Może ktoś poleci jakieś porządne maty? Planuje i tak 3 zone wrzucić wiec prucie wnętrza się szykuje.
Opublikowano 24 Marca 20179 l Jak dasz maty (zrobiłem tak w B6) to drzwi zamykały się jak w czołgu .... Chyba pianka będzie lepsza "lżejsza" - ale nie wiem czy mam rację , trzeba by Kogoś od "muzyki" zapytać . Zawartość dodana 2 minutes later ...nie wiem czy plastikowych oryginalnych dystansów do głośników nie zmienię na te z "chyba mdf" ... Edytowane 24 Marca 20179 l przez PIXI
Opublikowano 24 Marca 20179 l Będę miał czas to podjadę u siebie w Hanowerze mam firmę która zakłada car audio to pewnie coś doradza. Myślisz ze de dystanse coś zmienia? U mnie to chyba bardziej boczki halasuja
Opublikowano 24 Marca 20179 l W B6 miałem "dokładane" bose - zmieniłem dystanse na głośniki, na te z mdf i na drzwi (blachę) przykleiłem maty "bitumiczne" - i było pięknie . Jedyny minus - to drzwi zrobiły się ciężkie i trzeba było je "podnosić" Tego się boję w B8 i dlatego chyba pójdę w piankę - jest o wiele "lżejsza" Chętnie poczytam też o innych rozwiązaniach .
Opublikowano 24 Marca 20179 l U mnie w b7 przy dokładanym bose była bajka. Żadnych innych dźwięków poza muzyką. Ale to Kaju robił wiec dzięki temu . Serio nie bylo żadnych plastików słychać i dużo więcej bassu może prze sub z q5. Musze coś zdziałać tu. Najlepiej będzie się dowiedzieć u źródła czyli w jakiejś firmie. Jak juz pytam to może ma ktoś zdj wnęki bagażnika z dojazdowka? Najbardziej by mnie interesowała wnęka z q5 ale z b8 tez może być. Chodzi najbardziej jak to jest rozwiązane z akumulatorem.
Opublikowano 24 Marca 20179 l Daj znać jak coś się dowiesz . W temacie "dojazdówki" nie pomogę - mam zestaw naprawczy
Opublikowano 24 Marca 20179 l jestem również zainteresowany rozwiązanie bo przy basie coś w drzwiach pasażera rezonuje
Opublikowano 24 Marca 20179 l U mnie w b7 przy dokładanym bose była bajka. Żadnych innych dźwięków poza muzyką. Ale to Kaju robił wiec dzięki temu . Serio nie bylo żadnych plastików słychać i dużo więcej bassu może prze sub z q5. Musze coś zdziałać tu. Najlepiej będzie się dowiedzieć u źródła czyli w jakiejś firmie. Jak juz pytam to może ma ktoś zdj wnęki bagażnika z dojazdowka? Najbardziej by mnie interesowała wnęka z q5 ale z b8 tez może być. Chodzi najbardziej jak to jest rozwiązane z akumulatorem. Jutro zrobię ci zdjęcie. Sam dokładalem "styropian" z podnośnikiem i kluczem do kół, oczywiście wtedy o subie we wnęce koła nie ma mowy.Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 24 Marca 20179 l Fajnie. Dzięki. Będę przynajmniej widział jak to wygląda i wtedy będę próbował to jakoś rozwiązać bo bassu brakuje mi bardzo ale to bardzo a jak kiedyś Bang wpadnie to dopiero dramata. Jak porównałem sobie kiedyś bezpośrednio banga z s5 do mojego bose w b7 to jakby w s5 same wysokotonowe głośniki były
Opublikowano 25 Marca 20179 l 8 godzin temu, PIXI napisał: To prawda, nie ma basu w B&O ja znalazłem ten bass - był w bagażniku... we wnęce na koło... wyjąłem i nie ma różnicy za to jest miejsce na duży wzmacniacz do dużej skrzyni...
Opublikowano 25 Marca 20179 l Jutro zrobię ci zdjęcie. Sam dokładalem "styropian" z podnośnikiem i kluczem do kół, oczywiście wtedy o subie we wnęce koła nie ma mowy.Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka Nie chciało mi się robić zdjęcia, znalazłem w necie ;-) tak to wygląda, na to przychdzi plastykowa pokrywa i na nią dojazdowka 19"Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 25 Marca 20179 l No spoko, zaraz pójdę zrobić. Z tego co wiem to jest wnętrze A4 b8Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka Zawartość dodana 6 minutes later Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka