Hohe Opublikowano 18 Marca 2019 Opublikowano 18 Marca 2019 A Sserwis z Czernicy? Kiedyś się znali bardzo polecani na forum A6 byli, robiłem u nich multi w C6.
grzes283 Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 Siema. Panowie, szukam kierownicy ściętej do a6c6. Jest wysyp na allegro od tt lub a3, cena też znacznie niższa. Orientujecie się, czym różnią się kierownice od tt, a3 od kierownicy do a6c6? Wygląda identycznie. Nie wiem jak rozmiarowo, wieloklin i wtyczka airbaga....
dominis23 Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 Panowie pytanko do tych co zmieniali przód na poliftowy z przedlifta. Jak wychodzi kosztowo całość po sprzedaży przodu, duża różnica. Jak ze sprzedażą przedlifta czy na allegro duże zainteresowanie. Mam przód ze zderzakiem sline oraz atrapą chłodnicy (grill) w kolorze czerni błyszczącej.
Marcin Gugu33 Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 W dniu 16.03.2019 o 10:11, KoJ@K napisał: 1. Nie domyka Ci któryś zamek/maska/klapa. 2. Wejdź w opcje mmi, car pressure i zapisz mu nowe parametry kół - store. 1. Zamek drzwi wymieniony 2 tyg temu, klapka wlewu czasem sie nie zamyka. To przez nią? 2. Zapisywalem kilkukrotnie chyba ze jest jakaś konkretna procedura. Robiłem to na odpalonym. Włożone 225/55/17 te co mają 6 łopat, a były inne koła tylko o profilu opony 50.
KoJ@K Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 Przez klapke wlewu też może świrować. Skąd pomysł na profil 55 przy 17' i szerokości 225 ?
Marcin Gugu33 Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 2 godziny temu, KoJ@K napisał: Przez klapke wlewu też może świrować. Skąd pomysł na profil 55 przy 17' i szerokości 225 ? Ori kupione w salonie VW To co z tym TPMS? 3. Jak chcę sprzedać te stare felgi to czujniki mogę z nich wyjąć?
KoJ@K Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 Ori koła, ale parametr opon chyba nie pod B8 .. Czujniki mozesz jak najbardziej powyciągać.
Marcin Gugu33 Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 To co mogę zrobić z błędem? Można wyłączyć tpms?
egon47 Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 (edytowane) A masz czujniki w oponach? Mi TPMS mierzy z czujników abs 40 minut temu, Marcin Gugu33 napisał: Ori kupione w salonie VW To co z tym TPMS? 3. Jak chcę sprzedać te stare felgi to czujniki mogę z nich wyjąć? Edytowane 19 Marca 2019 przez egon47
corradoowner Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 4 godziny temu, KoJ@K napisał: Przez klapke wlewu też może świrować. Skąd pomysł na profil 55 przy 17' i szerokości 225 ? Klapka wlewu nie ma nic do tego. Nawet przy padnietym zamku klapki centralny zamek zamyka drzwi i potwierdza kierunkami. Skoro nie potwierdza to któryś zamek się nie zamyka i w takim wypadku auto się nie usypia i ciągnie prąd z aku.
luk330 Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 56 minut temu, corradoowner napisał: Klapka wlewu nie ma nic do tego. Nawet przy padnietym zamku klapki centralny zamek zamyka drzwi i potwierdza kierunkami. Skoro nie potwierdza to któryś zamek się nie zamyka i w takim wypadku auto się nie usypia i ciągnie prąd z aku. Z klapką to prawda, mam uwalony zamek klapki wlewu, który w ogóle nie działa a przy zamykaniu miga kierunkami. Na pewno problem jeszcze z którymś zamkiem, vcds powinien pokazać z którym (przynajmniej mi pokazywał w C6 jak miałem uwalony zamek).
Marcin Gugu33 Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 57 minut temu, corradoowner napisał: Klapka wlewu nie ma nic do tego. Nawet przy padnietym zamku klapki centralny zamek zamyka drzwi i potwierdza kierunkami. Skoro nie potwierdza to któryś zamek się nie zamyka i w takim wypadku auto się nie usypia i ciągnie prąd z aku. Ojjjoj to jak mogę to sprawdzić i wyszukać? Nie zamykało drzwi kierowcy ale już zamek wymieniony. Teraz wszytkie zamyka i otwiera normalnie. Wiec jak szukać?
Marcin Gugu33 Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 1 minutę temu, luk330 napisał: Z klapką to prawda, mam uwalony zamek klapki wlewu, który w ogóle nie działa a przy zamykaniu miga kierunkami. Na pewno problem jeszcze z którymś zamkiem, vcds powinien pokazać z którym (przynajmniej mi pokazywał w C6 jak miałem uwalony zamek). Kumam ale fizycznie poprawnie działają. Więc?
corradoowner Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 45 minut temu, Marcin Gugu33 napisał: Kumam ale fizycznie poprawnie działają. Więc? Oprócz zamków drzwi masz jeszcze do sprawdzenia zamek maski i klapy bagażnika. Vcds powinien pokazać który. Po wymianie zamka podpinales kompa? Usunales błędy?
pietrz44 Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 Koledzy, czy błotnik lewy przód od RS4 będzie pasował do mojej A4 ?
Gibons Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 10 minut temu, pietrz44 napisał: Koledzy, czy błotnik lewy przód od RS4 będzie pasował do mojej A4 ? Od rs4 nie będzie pasowal
pietrz44 Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 Godzinę temu, Gibons napisał: Od rs4 nie będzie pasowal Szkoda, dzięki za odpowiedź 1
Kris0112 Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 11 godzin temu, dominis23 napisał: Panowie pytanko do tych co zmieniali przód na poliftowy z przedlifta. Jak wychodzi kosztowo całość po sprzedaży przodu, duża różnica. Jak ze sprzedażą przedlifta czy na allegro duże zainteresowanie. Mam przód ze zderzakiem sline oraz atrapą chłodnicy (grill) w kolorze czerni błyszczącej. Jestem po tym zabiegu....tracisz na zderzaku napewno i tracisz na tych pierdolach drobnych plus koszt malowania. Reszte jak dobrze sie spreżysz wychodzi 1:1...
dominis23 Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 27 minut temu, Kris0112 napisał: Jestem po tym zabiegu....tracisz na zderzaku napewno i tracisz na tych pierdolach drobnych plus koszt malowania. Reszte jak dobrze sie spreżysz wychodzi 1:1... Dzięki za info wszystko brałeś na alledrogo?? Kompletowałeś sam czy kupiłeś wszystko od jednego sprzedawcy??
Rekomendowane odpowiedzi