michał69 Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) Więc teraz jadę na stację i wlewam do plastikowego karnista 20l z dystrybutora bo tańczy i lejkiem do zbiornika? A jak to jest z tym napełnianiem trzeba wlać minimum 10 l żeby komputer zobaczył nowy stan? Edytowane 5 Maja 2019 przez michał69
KoJ@K Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 15 godzin temu, Kooga napisał: Panowie, czy zeby wymienic tylna sprezyne trzeba poodkrecac wszystko tak jak na tym filmiku? Tak jest. Rób jak na filmiku.
Góral65 Opublikowano 6 Maja 2019 Opublikowano 6 Maja 2019 9 godzin temu, wikary napisał: Wlewanie z dystrybutora to mordęga ale da się powolutku z szybkością 10 l na 15 min ? Powinni obok dystrybutora postawić automat z kawą
Marcin Gugu33 Opublikowano 6 Maja 2019 Opublikowano 6 Maja 2019 W dniu 1.05.2019 o 13:45, Dev napisał: Będziesz u mnie ? Sory, nie dzwoniłem nawet żeby ci d*py nie zawracać bo zrezygnowałem z tej ze słupska. Szukam nadal..
marcinmariusz Opublikowano 6 Maja 2019 Opublikowano 6 Maja 2019 Ad blue z dystrybutora leci normalnie.Można nalać nawet prosto do bańki tylko potrzebny jest magnes.
M4RK0 Opublikowano 6 Maja 2019 Opublikowano 6 Maja 2019 W dniu 5.04.2019 o 08:20, KoJ@K napisał: Dyno shade jest tylko jedna (to jest jasna) i druga jest dyno smoke (ciemna) https://folia-samochodowa.pl/folia-ppf-do-lamp-stek-dynoshade-lekkie-przyciemnienie.html Ile folii potrzeba na tylne lampy? 0.5mb wystarczy?
Hohe Opublikowano 6 Maja 2019 Opublikowano 6 Maja 2019 No co Ty, ona ma tylko 61 cm szerokości. 50x60 nie da rady.
M4RK0 Opublikowano 6 Maja 2019 Opublikowano 6 Maja 2019 Ktoś ma forum pisał ze 0.5 wystarczyło do b7. Dobra to biorę 1mb
Góral65 Opublikowano 6 Maja 2019 Opublikowano 6 Maja 2019 Tez jestem ciekaw o co chodzi z tym magnesem?
mlody020 Opublikowano 6 Maja 2019 Opublikowano 6 Maja 2019 W dniu 4.05.2019 o 20:50, EndriuGiz napisał: Koledzy mam kilka pytań: -jak naprawić opadającą zaślepkę spryskiwacza lamp ? -czy na dziennych tylne lampy powinny się świecić? - i jak to jest z dynamicznymi kierunkami, czy przy wciśniętym stopie moduł przestaje działać i mrugają jak zwykle kierunki ? - a zaślepka to przypadkiem nie jest na jakiś zatrzask? - tylne lampy led mogą świecić w dzień lub nie (zależy jak jest zakodowane, więc jak podłączysz kompa to możesz sobie zmienić) - tego nie wiem, bo nie sprawdzałem u siebie (ale wydaje mi się, że powinno być bez zmian, co ma stop do kierunku i modułu który wpinasz pod pod wiązkę kierunkowskazu) ps, no ale to masz lamy z tyłu neon czy led?
marcinmariusz Opublikowano 6 Maja 2019 Opublikowano 6 Maja 2019 (edytowane) https://www.google.com/search?q=magnes+adblue&tbm=isch&source=univ&client=firefox-b-d&sa=X&ved=2ahUKEwikta7dz4fiAhWMqIsKHct2BIsQsAR6BAgJEAE&biw=1366&bih=654 Nie wiem czy wlew adblue w audi przystosowany jest do tankowania z dystrybutora ale w samochodach ciężarowych bez tego usrtojstwa rozłącza co chwile. Edytowane 6 Maja 2019 przez marcinmariusz
wikary Opublikowano 6 Maja 2019 Opublikowano 6 Maja 2019 Te przejściówki to do ciężarówek. W audi wlew do adblue idealni pasuje pod pistolet .
marcinmariusz Opublikowano 6 Maja 2019 Opublikowano 6 Maja 2019 Wiem że pasuje.W środku tej przejściówki jest magnes który odblokowuje pistolet.
djtatra Opublikowano 6 Maja 2019 Opublikowano 6 Maja 2019 Panowie Wikary, Góral65, marcinmariusz i reszta co do mojego zużycia AdBlue to niestety ostatnio 70% to jazda miejska, stąd też chyba większe zużycie?? Nie wiem ile ma bak AdBlue ale oscylował bym ok.18L, kolega w bliżniaczym A4 z tym samym silnikiem z 2015 r po pojawieniu komunikatu wlał 15 litrów Gdy mi się pojawia komunikat, jadę po drodze do Lellek Gliwice na DTS i kupuje 10L za 45 zł brutto, wlewam całość i znowu jazda Na stacjach nie wlewam, bo jakoś czuje w kościach że te całe adblue jest bardzo delikatne a do stacji mam średnie zaufanie ? Tak rzadko się to wlewa, że te 45zł za 10 jakoś przecierpię Mam pytanie: Co sądzicie na temat pewnej sugestii mechanika, że w A4 2.0 Ultra Adblue DPF potrafi wypalić się na postoju (jeżeli są do tego warunki), tzn. gasimy gdy procedura trwa a on włącza sobie wentylatory na maxa i coś tam robi? Jest tu ktoś z aso co ma dostęp do jakiegoś PDFa Studdy Programme na temat CNHA lub AdBlue??
luk330 Opublikowano 7 Maja 2019 Opublikowano 7 Maja 2019 7 godzin temu, djtatra napisał: tzn. gasimy gdy procedura trwa a on włącza sobie wentylatory na maxa i coś tam robi? jak po zgaszeniu wentylatory chodzą na max to po prostu próbuje schłodzić komorę silnika, nie wypala się wtedy DPF bo jak miałoby to się stać
michał69 Opublikowano 7 Maja 2019 Opublikowano 7 Maja 2019 Co do przejściówki magnetycznej to pracownik stacji próbował lać adblue do mojego i też nie pomogło rozlewało się na boki. A co do wypalania dpf to rzeczywiście po krótkich odcinkach po mieście filtr wypala się na postoju po zgaszeniu auta automatycznie. Słychać wtedy głośno wentylatory
EndriuGiz Opublikowano 7 Maja 2019 Opublikowano 7 Maja 2019 14 godzin temu, mlody020 napisał: - a zaślepka to przypadkiem nie jest na jakiś zatrzask? - tylne lampy led mogą świecić w dzień lub nie (zależy jak jest zakodowane, więc jak podłączysz kompa to możesz sobie zmienić) - tego nie wiem, bo nie sprawdzałem u siebie (ale wydaje mi się, że powinno być bez zmian, co ma stop do kierunku i modułu który wpinasz pod pod wiązkę kierunkowskazu) ps, no ale to masz lamy z tyłu neon czy led? mam lampy od polifta
Hohe Opublikowano 10 Maja 2019 Opublikowano 10 Maja 2019 Dobry wieczór. Coś tu cicho, to ja z prośbą o poradę. Mam zamontowanych u siebie kilka kamer, intrfejs pozwalający wyświetlać obraz i do tego ostatnio zamontowałem, że tak powiem - splitter. Problem polega na tym, że nie mogę się pozbyć zniekształceń obrazu. Mam mały woltomierz w gnieździe zapalniczki i zaobserwowałem że kiedy przy 12 woltach jest masakra, to już przy, około, 14 - zniekształcenia znikają. Co może być przyczyną? Czy mogą nią być przekaźniki? Czy przekaźniki mogą powodować takie szumy przy niższym napięciu?
Rekomendowane odpowiedzi